Oláhilla onnistunut viikonloppu – myös Olympiakomitea ja OKM luottavat ”Penaan”

Benedek Oláhin edustama Jura Morez TT nappasi pöytätenniksen Ranskan Pro A -liigassa puhtaan 0-3 -vierasvoiton Caen TTC:stä ja siirtyi sarjataulukossa jo kakkossijalle.

Avauspelissä Oláh kaatoi ranskalaisen Stephane Ouaichen 3-1 (11-6, 7-11, 11-7, 11-5).

”Kaveri oli virkeä, mutta minulla oli kroppa ja pää kunnossa. Olen todella iloinen, että tuollainen vaikea peli hoitui kotiin”, Oláh tuuletteli.

Täyden pistepotin varmistivat omilla voitoillaan joukkueen muut ulkomaan avut, venäläinen Kirill Skachkov ja kiinalainen Chao Zhai. Ranskan liiga jatkuu Jura Morezin osalta 11. helmikuuta kotona Saint-Denis US 93 TT:tä vastaan.

Espanjassa suora paikka pääkaavioon

Oláhin pelit jatkuvat jo torstaina Espanjan Granadassa järjestettävässä ITTF:n Challenge -osakilpailussa. Suomalainen on sijoitettu 12:nneksi ja aloittaa näin urakkansa suoraan pääkaaviossa.

”Erittäin positiivisin mielin lähdetään Espanjaan. Kaavio näyttää lupaavalta, joten näissä kisoissa voidaan mennä pitkälle”, Seinäjoen Sisun mies ennakoi.

Oláh osallistuu Granadassa myös nelinpeleihin yhdessä unkarialisen Tamas Lakatosin kanssa. Espanjan kisoissa nähdään myös toinen suomalainen, kun Joonas Kivimäki toimii kisoissa tuomarina.

Myös Olympiakomitea ja OKM luottavat ”Penaan”

Opetus- ja kulttuuriministeriä myönsi perjantaina Benedek Oláhille 6 000 euron suuruisen urheilija-apurahan. Esityksen apurahansaajista OKM:lle teki Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö. Apurahan myöntämisessä huomioidaan urheilijan tuloskehitys ja mahdollisuudet tulevaan menestykseen arvokilpailuissa.

Oláhin tämän kevään päätavoite on selviytyä Tokion olympiakisoihin. Karsintaturnaukset pelataan huhtikuussa Moskovassa ja toukokuussa Qatarin Dohassa.

Linkkejä

ITTF:n maailman ranking

https://ranking.ittf.com/#/home

Ranskan Pro A -liigan otteluohjelma ja sarjataulukko

http://www.fftt.com/pro/index.php?job=division&id=proam

Espanjan kilpailujen tulosseuranta

https://results.ittf.com/ittf-web-results/html/TTE5158/results.html#/knock-outs

 

Vastaa