13- ja 15-v SM

Viikonloppuna ratkottiin Ruskeasuolla 13- ja 15-vuotiaiden SM-mitalit. Koska seuroista ei löytynyt halukkaita järjestäjiä, kisan vetovastuu oli liitolla. Kisapäivät olivat pitkiä mutta pelit pysyivät kohtalaisesti aikataulussa. Haasteena liiton järjestämissä kisoissa on yleensä tuomareiden järjestäminen peleihin ja tämä puoli kaatuu valitettavan usein Tikkurilan ja Espoon sekä muutaman yksittäisen talkoohenkisen harteille. Näin myös tällä kertaa ja ilman TIP-70:n aktiivista tuomariporukkaa kisojen vetäminen olisi ollut äärimmäisen vaikeaa. Kisojen ajankohta ei ollut aivan optimaalinen etelän talvilomaviikon vuoksi ja tämä näkyi muutamina poisjäänteinä. Lopulta kisoihin osallistui hieman vajaa 80 pelaajaa.

Lauantaina pelattiin poikien joukkuekilpailut sekä tyttöjen 13-vuotiaiden luokat.

Molemmat poikien joukkuekilpailut olivat Kosken ylivoimaa. KoKa (Matias Vesalainen, Rasmus Vesalainen, Martti Kanasuo) voitti 13- finaalissa hienosti pelanneen Kotirannan Kunnon (Jesse Ikola, Aleksi Ikola, Julius Hofman) 3-1.  KoKu voitti omassa semifinaalissaan MBF:n ( Lukas Lehtola, Lassi Lehtola, Tuomas Tuovinen) tasaisessa ottelussa 3-1. KoKa puolestaan PT Espoon (Yuri Afanassiev, Oskari Hästbacka, Pietari Paakkinen, Onni Rinne) 3-1.

15-vuotiaissa KoKa (Sam Khosravi, Matias Vesalainen, Rasmus Vesalainen) vei mestaruuden kukistettuaan PT Espoon (Aleksi Räsänen, Matias Ylinen, Yuri Afanassiev) 3-1. Pronssia TIP-70 (Joonas Kylliö, Woobin Kim, Juho Kahlos) ja MBF (Leo Kettula, Samuel Westerlund, Lassi Lehtola, Tuomas Tuovinen).

 Tyttöjen 13-joukkueessa oli mukana vain kaksi joukkuetta. MBF (Ella Kellow, Elisabeth Pelli) voitti Espoon (Yang Yixin, Sonja Ylinen) lukemin 3-1.

13-vuotiaiden tyttöjen kaksinpeli pelattiin 5 pelaajan poolina. Ella Kellow otti mestaruuden voitettuaan kaikki vastustajansa. Tiukimmalle Ella joutui Hangon Veera Räsästä vastaan, joka johti ottelua jo erin 2-0 mutta Ella pusersi väkisin voiton kolmannen erän jatkopalloilla ja tämän jälkeen kaksi seuraavaa erää. Toiseksi luokassa sijoittui Yang Yixin ja kolmanneksi Sonja Ylinen.

Sunnuntaina pelattiin poikien henkilökohtaiset luokat sekä tyttöjen 15-vuotiaiden luokat.

Tyttöjen 15-joukkueessa MBF (Ella Kellow, Aleksandra Seppänen) vei mestaruuden ennen ykkössijoitettua TIP-70 (Maria Girlea, Siiri Toffer). Joukkueiden keskinäisessä kamppailussa  Girlea vei odotetusti omat kaksinpelit nimiinsä mutta MBF onnistui voittamaan tärkeän nelinpelin ja lopulta koko ottelun 3-2. Hopeaa Tikkurilaan ja pronssille PT Espoo (Yang Yixin, Alisa Sinishin, Sonja Ylinen)

15-vuotiaiden tyttöjen nelinpelissä Maria Girlea/Ella Kellow oli odotetun ylivoimainen häviämättä erääkään. Hopeaa Karina Fozilova/Aleksandra Seppänen ja pronssia Vera Räsänen/Angelina Homström.

Tyttöjen 15-v kaksinpelissä Girlea otti selvän mestaruuden. Finaalissa lipsahti yksi erä Yang Yixinille mutta voittajasta ei ollut missään vaiheessa suurempaa epäilystä. Semifinaalissa Yixin yllätti kakkossijoitetun Ella Kellowin tiukassa viisieräisessä, Girlea puolestaan voitti Aleksanda Seppäsen.

15-vuotiaiden poikien nelinpelissä luokan ykkössijoitetut Sam Khosravi/Aleksi Räsänen voittivat finaalissa Rasmus ja Matias Vesalaisen selkein 3-0 lukemin. Pronssia Turo Penttilä/Risto Jokiranta sekä Jesse Ikola/Joona Räsänen.

Poikien 13-luokassa nähtiin kaksosten välinen finaali. Matias Vesalainen voitti Rasmuksen jo veljesten perinteeksi muodostuneen viisieräisen päätteeksi 12-10. Semifinaaleissa Matias ei antanut Turo Penttilän toistaa viime vuoden nappulaliigan yllätystä ja voitti 3-0, Rasmus puolestaan hoiteli Jesse Ikolan samoin erälukemin.

Poikien 15-luokassa Sam Khosravi osoitti jo edellisen viikonlopun mestaruussarjakierroksella kovaa pelikuntoa ja otti lopulta melko ylivoimaisen luokkavoiton. Finaalissa Joonas Kylliö nappasi yhden erän mutta kisojen kolmas mestaruus Samille lukemin 3-1. Semifinaaleissa Joonas voitti Aleksi Räsäsen 3-2 ja Sam Rasmus Vesalaisen 3-0.

2 thoughts on “13- ja 15-v SM

  1. ”Kisojen ajankohta ei ollut aivan optimaalinen etelän talvilomaviikon vuoksi ja tämä näkyi muutamina poisjäänteinä.”

    Koska tämä oli selvää jo kesällä 2019, miksi SM järjestettiin talvilomaviikon aikana eikä perinteisenä aikana maaliskuussa?

    Juniori-SM on niin tärkeä kilpailu, että se ei saisi mennä talvilomaviikon päälle.

  2. Se jäi Mikalta mainitsematta, että monta vuotta kiertäneen tsempparipalkinnon nappasi TIP-70:n Juho Kahlos, jonka ennakkoluulottomat otteet kiinnittivät valintaraadin huomion. Itse palkinnon jakaminen jäi valitettavan myöhäiseen vaiheeseen, joten annettakoon Juholle ansaitsemansa kreditit tätä kautta.

Vastaa