Ruotsin junioriavoimet ja Safir international 2020

Suomesta osallistui useampi pelaaja perinteiseen Örebron kilpailuun, joka on jo usean vuoden ajan ollut yhdistelmäkisa, jossa pelataan ITTF:n junioriturnaus sekä BTK Safirin juniorluokat. Junioriluokkien lisäksi kisoissa pelattiin miesten ja naisten kaksinpeli sekä 1-luokka. Junioreille on tarjolla useita ikäluokkia sillä rajoituksella, että osallistuja saa pelata max. kaksi luokkaa päivässä mukaanlukien ITTF-luokat. Kaikki Safirin junioriluokat pelattiin suoraan cup-muotoisena. 

Kisojen ehkä seuratuin pelaaja oli Japanin Miwa Harimoto. Tomokazu Harimoton pikkusisko jatkaa veljensä viitoittamalla tiellä ja voitti kadettityttöjen kaksinpelin. Samana päivänä isoveli voitti Unkarissa World Tour-kisan miesten kaksinpelin.
Ranskalla sen sijaan tuntuu olevan hieman normaalista poikkeava toimintatapa omien pelaajiensa suhteen. Felix Lebrun, joka on yksi Euroopan kärkikadeteista ja kynätyylillä pelaavana erottuu joukosta, ei osallistunut ollenkaan ITTF-luokkaan vaan pelasi pelkästään vanhempia Safirin junioriluokkia. Menestystä tuli kohtalaisesti mutta ainakin vielä toistaiseksi isoveli Alexis näyttää olevan perheen ykkönen voitettuaan veljesten välisen ottelun erin 3-0.

Suomen joukkueen parhaasta suorituksesta vastasivat ITTF:n junioreiden nelinpelissä Ramona Betz/Aleksandra Titievskaja, jotka etenivät kahdeksan parhaan joukkoon. Kvartassa Venäjän pari Tentser/Voronina päätti suomalaisten taipaleen 3-0 voitolla. Kaksinpeleissä Ramona Betz meni ITTF:n junioriluokassa jatkoon alkulohkosta puhtaalla pelillä. Ensimmäisellä pääkierroksella tuli kuitenkin tappio Ruotsin Hannah Holgerssonille. Ramona otti myös naisten kaksinpelissä hyvän voiton Norjan Martine Toftakerista, joka oli ITTF-junioriluokan semifinaalissa.
Aleksandra Titievskaja oli lähellä junioriluokan jatkopaikkaa, harmittava viidennen erän jatkopalloilla kärsitty häviö USA:n Sirakovalle jätti pelaajan kuitenkin alkulohkoon. Naisten kaksinpelissä Aleksandra pelasi itsensä alkulohkosta jatkoon ja ajoittain Safirin luokissa kämmentappo napsahteli pöytään mukavasti. Anni Heljala joutui toteamaan vastustajat tällä kertaa etevämmäksi.

Kadettipojissa Sam Khosravi on esittänyt Suomessa viime aikoina vahvoja otteita ja hän oli suoraan sijoitettu ITTF-luokan pääkaavioon. Peli ei kuitenkaan lähtenyt lentoon toivotulla tavalla ja ensimmäisellä kierroksella Intian Suresh oli etevämpi erin 1-3. ITTF:n nykyinen rankingjärjestelmä ja pelisysteemi eivät tunnu ainakaan junioreissa toimivan aivan täydellisesti. Alkulohkoista tuli pääkaavioon hyviä pelaajia, jotka olivat saaneet alle useamman ottelun jo ennen sijoitettujen kohtaamista.  Kadettipoikien kaksinpelissä suoraan pääkaavioon oli sijoitettu 16 pelaajaa, joista peräti 10 hävisi ensimmäisen ottelunsa. Mm. Aleksi Räsäsen alkulohkossa erin 3-1 voittanut sijoittamaton kanadalainen Simeon Martin meni lopulta luokan loppuotteluun. Aleksin jatkoon pääsy alkulohkosta kaatui Tanskan Sofus Andreasinia vastaan ottelussa, jossa neljännen erän ottelupallo jäi hyödyntämättä.
Kadettityttöjen luokassa Maria Girlea ei saanut peliään kulkemaan. Sunnuntain U18-luokassa Maria pelasi kuitenkin pirteästi ja otti muutaman hyvän voiton ollen lopulta 16 parhaan joukossa.
Mihai Girlea oli mukana ulkomaan kisoissa ensimmäistä kertaa, hänelle kertyi peleistä kokemusta tuleville vuosille.

Suomalaisten tekeminen kisan aikana oli epätasaisaista. Pelaajien keskittyminen menee liian usein murehtimiseen menetetyistä mahdollisuuksista ja fokus ei ole 100% pelissä. Tässä kisassa ottelut ja luokat vaihtuvat tiuhaan. Peleihin valmistautumisen ja laadun kaikessa tekemisessä pitäisi olla korkeampi. Myös harjoittelun laadun on noustava, jos nuoret pelaajat aikovat pysyä mukana kansainvälisessä kilpailussa. 

Kisan kaikki tulokset: http://resultat.ondata.se/000707/

 

Vastaa