Pöytätennisliitto keskeyttää sarjaottelut ja kilpailutoiminnan – päivitys 16.3.

Kotimaassa valtioneuvosto tiedotti maanantaina 16.3.  isosta määrästä lisätoimenpiteitä. Pöytätennisliiton jo viime viikolla tekemät päätökset ovat hyvässä linjassa niiden kanssa. Merkittävää meidän kannaltamme on, että kunnalliset liikuntatilat suljetaan koko maan kattavasti. Näin ollen myös lajiharjoittelu tulee käytännössä pysähtymään kilpailutoiminnan ohella.

Maanantaina myös Kansainvälinen Pöytätennisliitto istui hätäkokouksen. Sen anti oli lopulta melko vähäinen. Jo aiemmin on tiedetty, että kilpailutoiminta on pysäytetty ainakin huhtikuun loppuun asti, ja että olympiakisojen karsinnat eivät tule toteutumaan suunnitellusti. Nyt ilmassa on suunnitelma siitä, että pelaajat valitaan suoraan maailmanrankingin perusteella. On selvää, että sinänsä koko olympiakisojen järjestäminen on kysymysmerkki, vaikka asiaa ei ITTF:n tiedotteessa suoraan sanotakaan.

ITTF esitti myös varsin suorasukaisen epäilyn siitä, että kesäkuuksi siirretyt Etelä-Korean MM-kisat saattavat siirtyä edelleen. Käytännössä lienee jo varmaa, että kisoja ei pelata kesäkuun lopulla.

ITTF:n tiedotteen voit lukea täältä. Järjestön seuraava hätäkokous on 29.3.

Esko Heikkinen

—————————————————————————————————

Suomen Pöytätennisliiton hallitus on päättänyt, että koronavirustilanteen ja valtioneuvon torstaina tekemien linjausten myötä keskeytämme kaiken sarja- ja kilpailutoiminnan lajissamme toistaiseksi. Päätös perustuu siihen, että tilanne on arvaamaton: voi olla, että kyse on ylireagoinnista, mutta teemme sen päätöksen mieluummin kuin toteamme jälkikäteen, että emme olleet riittävän varovaisia. Olemme kuulleet asiassa myös omia lääkäriasiantuntijoitamme.

Lajissamme on muutenkin edessä peruutetuista MM-kilpailuista aiheutuva kahden viikon kisatauko. Sen aikana ja sen jälkeen olemme viisaampia sen suhteen, kuinka kevätkautta mahdollisesti jatketaan tai ei. On selvää, että olemme force majeure -tilanteessa, jossa esimerkiksi ensi kauden sarjapaikkojen ratkaiseminen ei voi perustua suoraan sääntökirjaan. On siis ennenaikaista spekuloida sillä, kuinka esimerkiksi SM-sarjamitalit tai sarjanousut ja -putoamiset jaetaan.

Emme halua lietsoa paniikkia emmekä siten ottaa kantaa esimerkiksi seurojen harjoituksiin. Se on kuitenkin selvää, että vähänkin sairaana kaikkien on vältettävä kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa mahdollisimman paljon. Meidän asioissamme on lopulta kyse vain pöytätenniksestä – ei koko elämästä. Siksi ei kannata ottaa turhia riskejä varsinkaan niin kauan, kun tilanteet muuttuvat koko ajan.

Seuraamme tilannetta koko ajan ja tiedotamme lisää heti kun aihetta ilmaantuu.

 

One thought on “Pöytätennisliitto keskeyttää sarjaottelut ja kilpailutoiminnan – päivitys 16.3.

  1. Hienosti reagoitu. Pelejä voidaan pelata vaikka kesäkuussa, jos tilanne tästä selkeytyy. Espanjassa lopetimme myös pelit. Suomela keskeytti toimintansa ennen Espanjan hallituksen julistamaa hätätilaa ja ulkonaliikkumiskieltoa. Parempi virsta väärään kuin vaaksa vaaraan. Taiven kanssa täällä ”arestissa”.

Vastaa