Kaudelle 2020/2021 voimaantulleiden sääntömuutosten vaikutukset sarjaturnausten ja -otteluiden käytäntöihin

Kaudelle 2020/2021 voimaantulleiden sääntömuutosten vaikutukset sarjaturnausten ja -otteluiden käytäntöihin

Paras seitsemästä ottelupöytäkirjaan on tulossa muutos kaudelle 2020/2021. Ottelupöytäkirja löytyy piakkoin täältä: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=143

SM-sarjassa, sen playoffissa ja 1-divisioonan runkosarjassa on käytössä kotietu. Kotietu ei ole käytössä SM-sarjan ja 1-divisioonan karsintasarjoissa.

Kotietu tarkoittaa sitä, että vierasjoukkue täyttää ottelupöytäkirjaan ensin kolme pelaajaa paikoille XYZ. Tämän jälkeen ottelupöytäkirja luovutetaan kotijoukkueelle, joka täyttää omat kolme pelaajaansa paikoille ABC. Tämän jälkeen ottelu etenee normaalisti siihen asti, kunnes ohjelmassa on kuudes kaksinpeli. Tällöin vierasjoukkue täyttää niin halutessaan ottelupöytäkirjaan paikkaan V pelaajan nimen, joka korvaa paikan Y pelaajan. Paikkaan V ei ole pakko merkitä pelaajaa, tällöin ottelussa pelaa pelaaja Y. Tämän jälkeen vierasjoukkue luovuttaa ottelupöytäkirjan kotijoukkueelle, joka niin halutessaan täyttää paikkaan D pelaajan, joka korvaa paikan C pelaajan. Paikkaan D ei ole pakko merkitä pelaajaa, tällöin ottelussa pelaa pelaaja C. Yhdessä sarjaottelussa saa pelata nelinpeli mukaan lukien korkeintaan viisi eri pelaajaa.

2-divisioonan C- ja D-lohkoissa, sekä niiden jatkolohkoissa CD-YL ja CD-AL, käytössä on paras seitsemästä ottelupöytäkirja. Ainoa poikkeus on se, että sarjoissa ei ole käytössä kotietua. Tämä tarkoittaa sitä, että molemmat joukkueet täyttävät ottelupöytäkirjaan nimet yhtä aikaa, ja ne myös paljastetaan yhtä aikaa. Kuudennen kaksinpelin kohdalla tehdään sama. Nimet kirjoitetaan tarvittaessa erillisiin ottelupöytäkirjoihin ja ne paljastetaan yhtä aikaa.

Kilpailuvaliokunta

Vastaa