KIHU:n kysely koronaviruksen leviämisestä urheilutoiminnassa

Hyvä urheiluseuran edustaja,

Kutsumme seurasi mukaan kyselyyn, joka selvittää koronaviruksen leviämistä urheilun seura- ja kilpailutoiminnassa. Myös sinun seurasi tietoja tarvitaan, jotta kokonaiskuva urheilun seuratoiminnan merkityksestä tartuntojen leviämisessä kirkastuu. Aluehallinnot ja sairaanhoitopiirit suunnittelevat kokoontumisrajoituksia alueen ajautuessa epidemian kiihtymisvaiheeseen. Tämän päätöksenteon tulee perustua tietoon.

Urheilun seuratoiminta liikuttaa yli miljoonaa suomalaista. Sen terveydelliset ja taloudelliset vaikutukset yhteiskunnassa ovat valtavat. Urheiluseurat tekevät vastuullista työtä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi ja tartuntaketjujen pysäyttämiseksi. Kyselyn avulla pyritään vaikuttamaan liikunnan ja urheilun asemaan koronavirusepidemian aikana.

Pyydämme sinua vastaamaan kyselyyn kaikissa seuraasi koskevissa tilanteissa:

  • Seurassasi EI ole ilmennyt karanteeneihin johtaneita koronavirustartuntoja tai altistumisia.
  • Seurasi jäsenellä todettiin koronavirustartunta, joka johti muiden seurasi jäsenten asettamiseen karanteeniin. Tärkeä tieto on se, moneenko jatkotartuntaan tilanne johti.
  • Seurasi jäsen/jäsenet altistuivat koronavirustartunnalle urheilun ympäristössä (harjoitus, peli, kilpailu, yleisö) johtaen heidän asettamiseen karanteeniin. Tärkeä tieto on se, moneenko jatkotartuntaan tilanne johti.
  • Jos tartunta/altistumisryppäitä on seurassa ilmennyt useita, täytäthän kyselyn jokaisesta tartuntaketjusta erikseen.

Kyselyyn vastaaminen kestä 1-10min. Siinä ei kysytä nimiä tai muita henkilötietoja. Seurastasi kerättyä tietoa ja selvityksen tuloksia käsitellään luottamuksellisesti lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Rekisterinpitäjänä selvityksessä on Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus (KIHU).

Tästä linkistä pääset kyselyyn: https://webropol.com/s/kyselyseuroille

Toivomme erittäin nopeata reagointia kyselyyn, jotta muodostamme selkeän tilannekuvan liikunnan ja urheilun koronavirustartunta ja -altistusketjuista. Vastaathan siis kyselyyn jo 27.10. mennessä.

Kysely on auki tämänkin jälkeen ja toivomme tietojen syöttämisen jatkuvan koko koronavirusepidemian ajan.

Lajiliittomme, Olympiakomitea ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU toteuttavat kyselyn yhteistyössä.

Lisätietoa kyselystä: urheilijankorona@kihu.fi

Vastaa