Tiedotusterveisiä – liittokokous teki henkilövalintoja ja pohti tulevaa vuotta

Liittokokous käytiin lauantai-iltana. Ajankohta klo 18 oli muiden tapahtumien peruuntumisen jälkeen hiukan erikoinen, mutta etäyhteyksien kanssa saimme kuitenkin kokoon seitsemän seuran kokouksen.

Kuukausi sitten hyväksytty etäosallistuminen toi paikalle kuusi seuraa ja seitsemäs eli Wega (Pekka Kolppanen) saapui toiminnanjohtajan ja puheenjohtajan seuraksi Sporttitalolle Pitäjänmäelle. Edustettuina olivat lisäksi PT Espoo (Kimmo Pihkala), TIP-70 (Jarmo Siekkinen), KoKa (Tero Naumi), PT 75 (Mika Tuomola), OPT-86 (Teemu Oinas) ja HäKi (Jukka Nieminen). Lisäksi linjoilla oli Henri Pelkonen ilman valtakirjaa.

Kokousrutiinien jälkeen käytiin puheenjohtajaksi valitun Pekka Kolppasen johdolla käsiksi varsinaisiin asioihin. Ensin hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio hallituksen esityksien mukaisina. On sanomattakin selvää, että koronapandemian vuoksi molemmat ovat lähinnä hyviä arvauksia. Ilmassa on paljon epävarmuutta, mutta toimintoja on suunniteltu normaalia toimintavuotta silmällä pitäen. Erillistä ”koronasuunnitelmaa” ei ole, koska näiden asioiden ennakointi on hankalaa tai peräti mahdotonta.

Liiton liittymis-, jäsen, kilpailu- ja muut maksut vahvistettiin hallituksen esityksen mukaisesti entisinä. Samalla päätettiin poistaa ns. kertalisenssi. Tähän päätökseen kokous antoi hallitukselle kaksi pontta: lisenssin itse maksaminen on saatava kaikkia tyydyttävään kuntoon ja hallitus saa miettiä myös sitä, kuinka kilpaileminen voisi olla hiukan halvempaa erittäin vähän kilpaileville. Selvennykseksi todettakoon, että uudistus koskee siis pelikautta 2021-22, kuluva kausi mennään vielä vanhoin säännöin.

Ennen henkilövalintoja päätettiin, että puheenjohtajille sen paremmin kuin hallituksen jäsenillekään ei makseta palkkioita. Puheenjohtajien vaali sujui kovin yksimielisesti, sillä Sonja (Grefberg) valittiin varapuheenjohtajaksi ja allekirjoittanut puheenjohtajaksi ilman muita ehdokkaita.

Liittohallituksen neljään paikkaan tuli viisi ehdokasta, mutta koeäänestyksen jälkeen Matti Kurvinen, Teemu Oinas, Hannu Sihvo ja Jyrki Nummenmaa tulivat valituiksi yksimielisesti. Jyrki nousi näin Bahman Khosravin tilalle. Bahman jatkaa kuitenkin toisena varamiehenä. Henri Pelkonen (1.), Tero Naumi (3.) ja Toni Soine (4.) ovat muut varamiehet. Stefan Söderberg jatkaa toimessaan liiton tilintarkastajana.

Liittokokous päätti myös perustaa Pöytätennisrahaston ja sijoittaa sen alkupääomaksi 50 000 €. Rahaston säännöt ovat kokousmateriaalissa. Ajatusta rahastosta on kehitelty jo pitkään ja nyt päästiin siis sanoista tekoihin. Rahastolle johtokunnassa istuvat toiminnanjohtajan ja puheenjohtajan ohella Matti Kurvinen, Kari Kuusiniemi ja Antti Mäkinen. Pidän rahaston perustamista tärkeänä, sillä nyt meillä on virallinen kanava esimerkiksi lahjoitusten ja testamenttien keräämiseen. Tästä asiasta tullaan kuulemaan vielä paljon.

Viimeisenä kokousasiana hyväksyttiin (tekninen) sääntömuutos, jossa dopingsääntöihin kuuluvaa vanhentunutta terminologiaa uudistettiin nykyaikaan. ADT kun on nykyään SUEK.

Puheenjohtaja Kolppanen päätti kokouksen klo 19.11, eli asioista selvittiin runsaassa tunnissa. Kiitos paikalle olleille ja kiitos luottamuksesta puheenjohtajan vaalissa. Tehtävä on mukava!

Vastaa