SM-sarjan turnaus 2/5 – 21.11. Helsinki

Pöytätenniksen SM-sarja jatkui lauantaina Helsingin Ruskeasuolla kolmella ottelukierroksella. Viiden pelatun kierroksen jälkeen ainoana joukkueena ilman tappioita jatkaa PT Espoo, joka selvitti syksyn toisessa turnauksessa PT Tapiolan ja Kosken Kauin tapaan kaikki kolme otteluaan voitokkaasti. Tasaisessa sarjassa kuusi kärkijoukkuetta on nyt viiden pisteen sisällä.

Kosken Kauin Alex Naumi on voittanut ainoana SM-sarjapelaajana tänä syksynä kaikki pelaamansa ottelut. Naumi on astellut pöydän päähän kymmenen kertaa ja poistunut sieltä yhtä monta kertaa voittajana. Naumi pelaa myös Ruotsin pääsarjaa, mutta Pingisligan on koronan vuoksi tauolla tammikuun loppuun saakka.

– Joukkuekisahan tämän ja yksi mies ei sarjaottelua voita. Siinä mielessä meiltä mukava esitys, Naumi tuumaili.

Joukkueiden kommentit

Toni Soini, PT Espoo: ”PT Espoolle mukava 8 pisteen turnaus. Sarja on kuuden joukkueen osalta tasainen ja ristiin pelaamista näiden joukkueiden välillä nähtäneen vielä paljon. Tammikuun Oulun turnaus tulee olemaan joukkueellemme haastava ja tärkeä, sillä kohtaamme kaikki kärkijoukkueet (PT-Helsingin, PT 75:n ja KoKan).”

Patrik Rissanen, PT 75: ” Joukkuetta on vaivannut viime aikoina useat loukkaantumiset, joten 7 pistettä siihen nähden hyvä suoritus. Kolmen kierroksen taktiikka kerta toisensa jälkeen osoittaa olevan aivan liian kova kuormitus pelaajille, mikäli haluttaisiin pelata laadukasta SM-tason pingistä läpi päivän.”

Esko Heikkinen, Kosken Kaiku: ”Hyvä kahdeksan pisteen päivä, odotuksiin nähden ehkä jopa vähän yläkanttiin. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä, sillä täyteen pistepottiinkin oli mahdollisuudet. Edelleen ollaan menossa seurahistorian ensimmäisiin pudotuspeleihin. Alex Naumi on ollut hiukan selkävaivainen, mutta pelin perustaso on niin kova, että hän voittaa ottelunsa, vaikka ei olisi aivan ykkösvireessään. Nyt Lushin pisti hänet kuitenkin tosi tiukalle. Alex ja Sam Khosravi voittivat kaikki pelinsä, Riku Autio nappasi kaksi ja Anastasiia Burkova yhden tärkeän päänahan.”

Terho Pitkänen, PT-Helsinki: ”Pt-Helsingin joukkue ei pelannut kovin hyvin, ja pisteitä saatiin ehkä se mitä ansaittiin. Iso kiitos Pedramille, että pääsi tulemaan mukaan, muuten olisi joukkueen pelit jäänet pelaamatta. Sarja on tasainen ja pisteet eivät tule helpolla.”

Samuli Soine, PT Vantaa: ”Loukkaantumisista kärsinyt joukkueemme ei ollut parhaimmillaan, joten kaksi pistettä turnauksesta on ehdottomasti iso pettymys meille. Pleijareista taistellaan edelleen ja toivottavasti keväällä koko joukkue on taas
terveenä.”

Mikä Räsänen, PT Tapiola: ” Kolme voittoa ja 8 pistettä sekä nousu sarjan hänniltä pudotuspeliviivan tuntumaan, joten joukkue voi olla päivään erittäin tyytyväinen. Täysi pistepottikin oli tarjolla. Joukkueen kokoonpanon keski-ikä nousi vanhemman Räsäsen pelattua kauden avauspelit, mutta Oulua vastaan nuoriso hoiteli voiton kotiin. Arttu ja Aleksi ottivat tärkeitä voittoja, ja nelinpelit sujuivat hyvän joukkuehengen siivittämänä päivän aikana vahvasti. Lauri pelasi hyviä pelejä, mutta voitot ovat useille ensimmäistä SM-sarjakauttaan pelaaville alkuun tiukassa. Joukkue osoitti potentiaalinsa ja osoitti olevansa hyvänä päivänä hankala vastus myös sarjan kärkijoukkueille.”

Tuomas Perkkiö, OPT-86: ”Jo siipirikkoinen joukkue sai muutama tunti ennen lentoa jobinpostia, kun Tuomas loukkasi selkänsä valmistavassa treenissä. Pikahälytyksellä mukaan hyppäsi Tomas Slesar, joka pelasi tasapainoisen päivän. Alunperin hänen piti pelata Koskella ykkösdivaria. Useampi viiden erän ottelu ja yksi voitto. Ilman Vladimir Briliä joukkueella on vaikeuksia ottaa neljää tai viittä voittoa. Tälläkin kertaa 5-2 oli lähimpänä pistettä PT Tapiolaa vastaan.”

Marek Viskman, TIP-70: ”Hyviä yksittäisiä voittoja, mutta valitettavasti pisteitä ei silti
kertynyt. Oulua vastaan taistelemme sarjapaikasta.”

Suomen mestaruus ratkaistaan viiden runkosarjaturnauksen (14 ottelua / joukkue) jälkeen ensi vuoden huhtikuussa pelattavassa neljän parhaan joukkueen lopputurnauksessa.

SM-sarjan joukkueet 2020-21: PT 75 (Tampere), PT Tapiola, PT Espoo, Kosken Kaiku, PT-Helsinki, OPT-86 (Oulu), PT Vantaa, TIP-70 (Vantaa)

Tulokset 21.11.2020
PT 75 – OPT-86 5-1
PT Espoo – TIP-70 5-1
PT-Helsinki – PT Tapiola 3-4
PT Vantaa – KoKa 3-4
TIP-70 – PT 75 1-5
OPT-86 – PT Espoo 1-5
KoKa – PT-Helsinki 5-1
PT Tapiola – PT Vantaa 5-2
PT 75 – PT-Helsinki 2-4
PT Espoo – PT Vantaa 4-3
PT Tapiola – OPT-86 5-2
KoKa – TIP-70 5-2

Sarjatilanne
PT Espoo 5 3 2 0 0 13
PT 75 5 3 1 0 1 11
KoKa 5 2 1 2 0 10
PT-Helsinki 5 2 1 1 1 9
PT Vantaa 5 2 0 2 1 8
PT Tapiola 5 2 1 0 2 8
OPT-86 5 0 0 0 5 0
TIP-70 5 0 0 0 5 0

Seuraava turnaus (3/5) pelataan 23.1.2021 Oulussa.

Lisätietoja: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=20

 

2 thoughts on “SM-sarjan turnaus 2/5 – 21.11. Helsinki

Vastaa