Tiedotusterveisiä

Uusi liittohallitus kokoontui tiistaina ensimmäiseen kokoukseensa. Erot entiseen kokoonpanoon olivat kovin pieniä, sillä aiempi varajäsen Jyrki Nummenmaa on nyt varsinainen jäsen ja Tero Naumi uusi varajäsen.

Oli mukava todeta, että saimme maanantaina historiamme suurimman tehostamistuen Olympiakomitealta, yhteensä 21 000 €. Sen jälkeen aloitettiin tuttuun tapaan valiokuntakatsauksilla.

Työvaliokunta jatkaa vanhalla kokoonpanolla, eli allekirjoittanut, Måns Holmberg, Matti Kurvinen ja toiminnanjohtaja Mika Räsänen. Valiokunta ei ole viime aikoina kokoontunut. Juoksevina asioina on hoidettu OKM:n avustusanomusta, Stiga-sopimuksen asioita, Olympiakomitean kokousta sekä ennen kaikkea koronainformointia.

Taneli Keinonen totesi seuravaliokunnasta, että puheenjohtajana toiminut Henri Pelkonen ei enää halua jatkaa tässä positiossa. Kokoonpano jäi muutenkin auki. Slack-keskusteluja on käyty ja mailapelihankkeen jatkohakemus OKM:lle on jätetty. Iso asia on parhaillaankin päällä oleva seurakysely, johon on vastannut 22 seuraa. Tanelin mukaan väki on jopa ”hämmentävän tyytyväistä”. Miinusta tulee lisenssien maksamisesta, mailapelihankkeen hyödyistä ja maajoukkuetoiminnastakin, plussaa kilpapelaamisen hinnoista ja sarjajärjestelmästä sekä henkilökunnan palvelualttiudesta. Kehitysehdotuksia saadaan ainakin sosiaaliseen mediaan ja nettisivuihin. Seurakyselystä tulee juttu vuoden viimeiseen lehteen.

Puheenjohtaja Teemu Oinas ilmoitti, että kilpailuvaliokunnan uusi kokoonpano hänen lisäkseen on Juha Julmala, Jori Haataja, Kimmo Pihkala ja Mika Räsänen. Viime aikojen keskustelut ovat olleet koronan ympärillä; kisaperuutuksia on tullut ja sarjapelejä jäänyt pelaamatta. Tammikuun lopun henkilökohtaisten SM-kisojen perään on pakko tässä vaiheessa laittaa kysymysmerkki. Sarjoissa koronakeskeytykset ovat iso asia ja myös TOP-16 -finaali siirtyy tulevaisuuteen.

Valmennusvaliokunnassa toiminta on lähinnä slack-keskusteluja. Joulukuulle on valmentajien etäilta. Kokoonpano on auki. Sen sijaan tiedämme, että uusi Veteraanivaliokunta on Jyrki Nummenmaa (pj), Kai Merimaa ja Anne Majava.

Hannu Sihvo kertoi, että paravaliokunnassa iloitaan OK:n 16 000 € tehostamistuesta. Toimintaakin on, sillä viikko sitten leireiltiin, joulukuussa vielä yksi leiri ja kevätkaudella useampia. Valiokunnan uusi kokoonpano puheenjohtaja Sihvon ohella on J-P Mäkelä, Asko Rasinen ja Juha Julmala. Aino Tapolalla on uudet kotisivut, joissa myös jo useampia yhteistyökumppaneita. Kansainvälinen kalenteri on tällä hetkellä tyhjä, mutta suunnitelman mukaan Tokion karsinnat pitäisi pelattaman huhtikuussa Sloveniassa. Asko Rasinen menee luokituskoulutukseen myöhemmin tässä kuussa.

IT-valiokunnan uusi kokoonpano on Kimmo Pihkala (pj), Jyrki Nummenmaa, Tomi Nummenmaa ja Marko Koskinen. Kisanvetosovellus etenee, joskin hitaasti. Viime aikojen työt ovat olleet normaalia ylläpitoa, kun esimerkiksi sarjajärjestelmässä on ollut pieniä bugeja.

Huippu-urheiluvaliokunta jatkaa kokoonpanossa Sonja Grefberg (pj), Pasi Valasti, Mika Räsänen ja Matias Bergkvist. Toimintaa ei paljon ole ollut, kun kansainvälinen kilpailutoiminta on pysähdyksissä. EM-karsintaa suunnitellaan edelleen tammikuulle (23.-24.1) ja valitettavassa tiedossa on, että Busanin MM-kisoja pienennetään, jolloin Suomi on jäämässä sekä miehissä että naisissa rannalle. Kotimaassa halleja suljetaan ja keskustelua käydään siitä, keillä on lupa harjoitella Ruskeasuolla. Viikon kuluttua pidettäneen leiri Kisakalliossa. Ensi vuoden kansainvälinen kalenteri on edelleen suurelta osin auki.

Sääntö- ja tuomarivaliokunta jatkaa entisessä kokoonpanossa Kimmo Arenius (pj), Esko Heikkinen, Matti Kolppanen, Asko Rasinen ja Joonas Kivimäki. Kannattaa huomata että valiokunnan puheenjohtajan puhelinnumero on lähiaikoina vaihtumassa! Muuten ollut hiljaista.

Sonja raportoi kansainvälisistä asioista ja nyt ITTF:ssä kiehuu. Saksa lähetti kirjeen jäsenmaille ennen ITTF:n valtuuston (BoD) kokousta: paljon on epäselvyyksiä WTT:n suhteen, sillä uusi pelisysteemi palvelee vain aivan huippuja ja kukaan ei tunnu tietävän, kuka WTT:n omistaa. BoD-kokouksessa ei hyväksytty ehdotusta, jossa haluttiin lisätä toimiston päätäntävaltaa. Sen sijaan uusi MM-kisaikä on alle 19-vuotta, ja jatkossa myös JEM ilmeisesti seuraa tätä. Ja me seuraamme silmä tarkkana kansainvälisiä tapahtumia ja kehitystä!

Oman syysliittokokouksemme päätöksistä todettiin, että kertalisenssi poistettiin. Liittokokous antoi hallitukselle ponnet halvemmasta pelaamisesta loppukaudesta sekä mahdollisuudesta lisenssin pelaajakohtaiseen maksamiseen. Kilpailuvaliokunta ja IT-valiokunta valmistelevat näitä asioita. Pyrkimyksenä on, että mahdolliset muutokset olisivat ”järjestelmäystävällisiä”.

Liittokokous päätti myös Pöytätennisrahaston perustamisesta. Nyt liittohallitus valtuutti toiminnanjohtajan avaamaan sille tilin ja siirtämään sinne liiton rahoista 50 000 € peruspääomaksi. Rahaston johtokunta kokoontuu piakkoin. Todettakoon lisäksi, että rahasto on saanut ensimmäisen lahjoituksensa viime torstaina haudatun Antti Puurusen vanhoilta pelikavereilta.

Sonja raportoi Olympiakomitean syyskokouksen päätöksistä. Jan Vapaavuori valittiin puheenjohtajaksi ja Susanna Rahkamo ja Sari Multala varapuheenjohtajiksi. Sähköinen äänestys toimi hyvin ja lobbailu ennen kokousta oli ennennäkemättömän aktiivista. Vapaavuori muuten ilmoitti myöhemmin, että on aikanaan ollut TIP-70:n pingiskoulussa.

Liiton taloustilanteesta ei ollut paljon uutta kerrottavaa. Joka tapauksessa on selvää, että kuluvasta vuodesta tulee vähentyneiden kulujen ansiosta reilusti plusmerkkinen. Kulujen vähennys johtuu luonnollisesti koronatilanteesta, jonka vuoksi toimintaa on suunniteltua vähemmän.

Kisoja on peruttu ja halleja menee taas kiinni. Päätöksissä on varsin paljon paikkakuntakohtaisia vaihteluja. Pääkaupunkiseudun viikkosarjat on keskeytetty. Syyskierroksen peleille annetaan lisäaikaa ainakin tammikuun loppuun asti. Kakkosdivisioonaa lukuun ottamatta sarjoja voidaan pitkittää pitkällekin kevääseen, mutta kakkosesta tarvitaan tieto karsintaan selviävistä joukkueista.

Nyt ollaan ”päivittäisessä manuaaliohjauksessa”, vaikka SM-sarjassa ja ykkösdivarissa saatiinkin kaikki ottelut pelattu. Kakkosessa viikkolohkot on keskeytetty ja vain osa turnauslohkoista on pelattu suunnitellusti. Kolmosessa myös osa lohkoista on pelattu, mutta yksi turnauslohko on kokonaan pelaamatta. Nelosessa on paljon poisjääntejä koronakaranteenia ja -pelon vuoksi.

Asioista käytiin todella pitkä keskustelu. Helppoja ratkaisuja ei ole. MBF:n Porin turnauksesta pois jäänyt joukkue saa jatkaa ilman lähtöpisteitä alemmassa jatkosarjassa ja kolmosessa kokonaan puuttuva syysturnaus yritetään pelata tammikuussa. Ylipäätään yritämme pelata sen minkä mahdollista, sarjapäälliköiden ja kilpailuvaliokunnan aktiivisessa komennossa.

Vuoden viimeinen Pöytätennislehti ilmestyy ennen vuodenvaihdetta. Juttujen dead line on 10. joulukuuta. Vielä päätettiin, että OPT-86 järjestää 17-vuotiaiden ja Nappulaliigan SM:n toukokuussa.

Liittohallitus kokoontuu seuraavan kerran 4. tammikuuta ensi vuoden puolella.

1 thought on “Tiedotusterveisiä

  1. ”Oli mukava todeta, että saimme maanantaina historiamme suurimman tehostamistuen Olympiakomitealta, yhteensä 21 000 €.”

    Jos aivan faktoissa pysytään, saimme 5000 €.

    Kun siis ajatellaan sitä, miten satunnainen lukija asian käsittää. Ja minä käsitän.

Vastaa