Suomen taakse jääneiden maiden yhteismäärä Juniori-EM:ssä 1973-2019

Oheinen kuva mittaa Suomen tasoa junioreiden EM-kilpaluissa laskemalla Suomen joukkueiden taakse jääneiden maiden määrän neljässä kategoriassa (miesjuniorit, naisjuniorit, kadettipojat, kadettitytöt). Jos jossakin kategoriassa Suomella ei ole ollut joukkuetta, taakse jääneiden maiden määrä on luonnollisesti nolla siinä kategoriassa.

Vuosina 1973 ja 1995-1997 Suomella oli tulessa vain yksi joukkue. Siksi lukema voi olla vähän alakanttiin.

Vuosien 2012 ja 2013 joukkuemääriä ei ole Pt-lehdessä kerrottu eikä niitä löydy ETTU:n sivuiltakaan. Siksi joukkueiden määränä on käytetty 10 vuoden keskiarvoa näiden vuosien kumminkin puolin paitsi Kazanin JEM 2011 on jätetty pois koska vähän osallistuvia joukkueita.

Vuonna 2000 oli kaikkien aikojen pohjakosketus. Suomen taakse jäi neljässä kategoriassa yhteensä vain seitsemän maata. Sekä kadettipojissa että -tytöissä Suomi otti jumbosijan. Naisjunioreissa taakse jäi kaksi maata ja miesjunioreissa sentään viisi maata (Norja, Irlanti, Kypros, Makedonia, San Marino).

Vuoden 2000 jälkeen ollaankin menty parempaan suuntaan!

 

Vastaa