Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui maanantaina, edelleen pääosin Teamsin välityksellä. Vaikka vuodenvaihteen ympärillä ei paljon ole tapahtunutkaan, alku otettiin silti valiokuntakatsauksista.

Työvaliokunnassa on puuhattu uuden Pöytätennisrahaston asioita ja tietenkin koronan ympärillä. Urheiluopistosäätiöltä saimme Pajulahden käyttöä silmällä pitäen 7000 euron apurahan. Hetken suunnittelimme myös Euroopan olympiakarsintojen järjestämistä Suomessa, mutta siitä oli luovuttava, sillä nopealla aikataululla emme olisi saaneet apua sen paremmin Helsingin kaupungilta kuin Opetus- ja kulttuuriministeriöltäkään. Kulut olisivat kuitenkin helposti olleet 100 000 euron luokkaa.

Valmennusvaliokunnan osalta vahvistettiin kokoonpano – Mika Räsänen, Taneli Keinonen, Esko Heikkinen, Teemu Oinas, Mika Sorvisto ja Tuomas Perkkiö – ja todettiin, että joulukuussa etänä järjestetty valmentajailta keräsi mukavasti 23 osanottajaa.

Seuravaliokunnan uusi kokoonpano on Taneli Keinonen, Tero Naumi (uusi puheenjohtaja) Teemu Oinas, Henri Pelkonen ja Pekka Korva. Seurakysely on valmistunut ja siitä on juttu Pöytätennislehdessä, joka joihinkin koteihin on tiensä jo löytänytkin. IT-valiokunnasta Kimmo Pihkala puolestaan totesi, että kisanvetosovelluksen tekeminen etenee varmasti mutta rauhallisesti.

Paravaliokunnan Hannu Sihvo kertoi, että Pajulahdessa päättyi juuri Tokio-leiri, jossa mukana hänen lisäkseen olivat Aino Tapola, Timo Natunen, Iivari Hartikainen ja Martti Autio. Valiokunta on päättänyt, että tälle vuodelle saadut tehostamismäärärahat käytetään leireihin ja paralympiakarsintoihin valmistavaan kilpailuun. Lisäksi Hannu menee vielä tässä kuussa KIHU:lle Jyväskylään tutustumaan otteluanalyysiohjelman käyttöön. Vielä Hannu totesi tyytyväisenä, että Aino Tapola on valittu R-kioskin urheilijatiimiin, josta hän saa myös taloudellista tukea.

Mika Räsänen selvitti huippu-urheiluvaliokunnan asioissa, että Tuomas Sallinen testasi tänään ”Ruskeasuon ryhmän” pelaajia ja tekee näille myös fyysisen valmennuksen harjoitusohjelmat. Ryhmä on harjoitellut joulukuussa Tuulimäessä, mutta tammikuussa maajoukkuepelaajat pääsevät ainakin jossain määrin myös Ruskeasuolle .

Sonja kertoi, että Euroopan olympiakarsinta pelataan 10-14.helmikuuta Moskovan sijasta Lissabonissa. Joukkue-EM-kisan karsintaa suunnitellaan nyt sitä seuraavalle viikonlopulle 21.-22.2. Jos sekään ei onnistu, lopputurnauksen joukkueet tullaan valitsemaan toisin säännöin. Qatarissa pelataan maaliskuussa WTT:n ”kuplakisat” (kolmen viikon kisaputki), jonka jälkeen nämä pelit jatkuvat Kiinassa. Suomalaispelaajien osallistuminen näihin tapahtumiin on vielä päättämättä.

Sääntö- ja tuomarivaliokunnan osalta todettiin, että tammikuun lopulla ja helmikuussa järjestetään kahtena iltana sääntö- ja tuomarikoulutusta etäkoulutuksena. Tällä kertaa myös kilpailuvaliokunnassa on ollut melko hiljaista. Sarjapelien jatkoja ja SM-kisoja on toki mietitty, sillä näillä näkymin helmikuunkin pelit ovat kovasti vaarassa. Todennäköisesti kautta tullaan jatkamaan normaalia pidemmälle kevääseen ja kesään.

Veteraanivaliokunnan osalta huomionarvoisin uutinen on se, että Bordeauxin 5500 pelaajan MM-kilpailut on nyt lopullisesti peruttu. Kansainvälisten asioiden osalta Sonja kertoi, että ETTU järjestää ylimääräisen kongressin olympiakarsinnan yhteydessä Lissabonissa. Jo ennen sitä ETTU:n delegaatio keskustelee ITTF:n kanssa Euroopalle tärkeistä asioista. ITTF:llä on uusi rankingjärjestelmä, jossa uudet WTT-kisat ovat samanarvoisia kuin olympiakisat ja MM-kilpailut!

SPTL:lläkin on nyt oma ”koronanyrkkinsä”. Siihen kuuluvat Mika Räsäsen ja allekirjoittaneen lisäksi lääkäripelaajamme Marina Donner ja Rauli Franssila. Näin saamme terveydenhuollon asiantuntemuksen oman päätöksentekomme tueksi.

Taloustilanteemme on marraskuussa selvästi plussalla. Vaikka joulukuussa oli paljon menoja, vuodesta on tulossa ylijäämäinen. Koko vuoden tarkempi taloudellinen tulos selviää lähiaikoina.

Toistaiseksi on päätetty, että tammikuussa ei pelata kisapelejä. Lienee selvää, että siirtoja ja peruutuksia tulee enemmänkin, mutta vielä tässä vaiheessa liittohallitus ei tehnyt niitä koskevia päätöksiä. Todennäköisesti kautta pidennetään. Kilpailuvaliokunta seuraa tilannetta ja liittohallitus on tarvittaessa valmis nopeisiinkin päätöksiin.

Työntekijöistä Mattias pystyy tekemään töitään lähes normaalisti, jos vain hallit pysyvät auki. Taneli piti joulun aikana talvilomapäiviään.  Tammikuussa edessä on seurojen etävalmennusta videoiden välityksellä ja tekeillä on myös perustekniikkavideoita. Mikalla riittää muiden rutiinien ohella varsinkin korona-asioita ja -viestintää.

Vielä hallitus kertasi viime kevään strategiaseminaarin tuloksia ja päätöksiä Matti Kurvisen johdolla. Osa suunnitelluista asioista on jäänyt pandemian alle ja osa jäänyt tekemättä muista syistä, mutta jotakin on saatu eteenpäinkin. Nyt on hyvä aika valmistella tärkeiden asioiden uutta pandemia-ajan jälkeistä starttia. Näistä lisää myöhemmin.

Liittohallitus kokoontuu seuraavan kerran 1. päivä helmikuuta.

 

 

Vastaa