Virtuaalinen mailapelikiertue innosti syksyllä

Tänä syksynä lanseerattu virtuaalinen mailapelikiertue on osoittautunut toimivaksi konseptiksi. Koronapandemian takia fyysisten tapahtumien korvaajaksi suunnitellun kiertueen ideana on ollut tarjota alakoulujen liikuntatunneilla laadukkaita mailapelikokeiluja.

Osallistuvalle koululle toimitetaan 1-2 viikoksi tenniksen, sulkapallon, squashin ja pöytätenniksen pelivälineet. Tuntia ohjataan ohjausvideoilla, jotka luotiin alkusyksystä.
Kiertue käynnistyi syyskuun lopussa yhden koulun kokeilulla Espoossa. Sen jälkeen kiertue on hiljalleen laajentunut. Vuoden alusta Suomea kiertää yhtäaikaisesti kuusi välinesettiä.
Syksyllä mailapeleihin on tutustuttu viidessä kaupungissa: Espoossa, Vantaalla, Jyväskylässä, Tampereella ja Mikkelissä. Keväällä mailoihin tartutaan 12 muussa kaupungissa. Kiertueen aikataulu löytyy osoitteesta www.mailapelit.fi.
Osallistujamäärät ovat olleet kiitettäviä Kaikkiaan mukana on ollut 29 koulua, joissa palloja ja sulkia on pistänyt liikkeelle 5340 koululaista.
Opettajille lähetetyn palautekyselyn perusteella kiertueesta on pidetty. 94,7 prosenttia opettajista on ollut tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä. Kiertuetta on kehuttu mm. hauskoista ohjausvideoista, välineiden laadusta ja yleisesti konseptin toimivuudesta.
Hyviä kehitysideoitakin opettajilta on tullut, joita työstetään parhaillaan. Muun muassa ohjausvideoita tarjotaan jatkossa eripituisina. Lisäksi välineiden määrää lisätään.
Kaikille osallistuneille koululaisille on jaettu paikallisten seurojen yhteystiedot sisältävä esite. Kevään kehitystoimenpiteenä kiertuekoordinaattori tekee myös entistä aktiivisempaa yhteistyötä seurojen kanssa.

Vastaa