Suomen malli – rahoitusta kerhotoimintaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt ”Suomen malli” nimellä kulkevan hankkeen. Hankkeen päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Suomen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö.

Tämän kouluvuoden aikana on toteutettu laaja pilottihanke usealla paikkakunnalla. Oulussa esimerkiksi OPT-86 on ollut mukana jo hankeen pilottivaiheessa vetämällä koulukerhoja. Hankkeen toinen vaihe käynnistyy tulevana kouluvuonna. Tämä on mahdollisuus myös pöytätennisseuroilla hypätä mukaan toimintaan.

Mitä tämä sitten voisi tarkoittaa pöytätennisseuroille? Hieman oikaistuna voisi sanoa, että koulupäivän päätteeksi pidettävät kerhot palaavat kouluille. Nyt näiden kerhojen vetäjiä haetaan liikuntaseuroista. Kerhotuntien vetämisestä maksetaan luonnollisesti korvaus. Vakituisten kerhojen lisäksi seurat voivat tarjota kokeilukertoja koululaisille. Kerhotuntien lisäksi voivat seurat päästä mukaan koulujen, kuntien ja seurojen verkostoon, joka varmasti tehostaa pöytätennisseurojen toimintaa.

Mitä sitten nyt pitäisi tehdä? Miettikää mitä seura haluaisi tehdä ja mikä olisi mahdollista. Olisiko halua järjestää kerhotunteja koulupäivän perään tai jotain kokeilukertoja? Löytyykö innostunut vetäjä? Jos innostusta ja mahdollisuuksia on niin, nyt keväällä on oikea aika olla kuntaan yhteydessä tulevaa kautta koskien. Olkaa yhteydessä kunnan koululiikunnasta vastaavaan, hän on oikea henkilö tai osaa varmasti neuvoa juuri kyseisen kunnan oikean henkilön. Yhteys kuntaan tulee tehdä nyt keväällä!

Pöytätennisliitto voi olla tarvittaessa mukana auttamassa seuroja tämän toiminnan käynnistämisessä. Olkaa yhteydessä!

Itse olen varma, että koronan helpottuessa perheet etsivät uusia liikuntamuotoja. Tähän tilaukseen kannattaa myös pöytätennisseurojen vastata!

Vastaa