Tiedotusterveisiä – koronakurimus jatkuu!

Liittohallitus istui Teamsia maanantai-iltana. Kokous oli allekirjoittaneen puheenjohtajahistorian lyhin, vain 1 h 20 minuuttia.

Nopea valiokuntakatsaus kuitenkin käytiin. Työvaliokunnasta ei tällä kertaa ollut paljon kerrottavaa, mutta koronan seurannassa, kumppaneiden etsinnässä ja erilaisissa tapaamisissa aikaa kuluu ainakin allekirjoittaneella.

Seuravaliokunnan asioissa on ollut aktiivisempaa. Taneli kertoi, että seuraleirit on pidetty Porissa ja Jyväskylässä ja yleisleiri Kisakalliossa. Videovalmennusta on toimitettu Rovaniemelle. Tulossa on seurapalavereja tulevasta kaudesta, useampiakin. Myönteistä on sekin, että mailapelihanke on saanut myönteisen rahoituspäätöksen OKM:sta (45 000 €). Virtuaalisella mailapelikierroksella on jo rikkoutunut 10 000 koululaisen raja.

IT-valiokunnan uutisia oli se, että kisanvetosofta on edistynyt ja alustava versio on jo olemassa, vaikkakaan ei ollenkaan vielä valmis. Kehitystyö jatkuu, lupasi Jyrki Nummenmaa.

Huippu-urheilun puolella Benedek Oláh kävi Qatarissa olympiakarsinnoissa ja WTT:ssä, mutta vielä ei kisapaikka Tokiossa auennut. Seuraava mahdollisuus on kuukauden päästä Portugalissa, jonne matkaavat myös Anna Kirichenko ja Mattias Bergkvist sekä mahdollisesti myös Alex Naumi, jos selkä sen mahdollistaa. Ruskeasuon treenit jatkuvat kovan väännön jälkeen. Joukkueiden EM-karsinnan Suomen lohkojen järjestämistä Ruskeasuolla on pohdittu: alustavia selvityksiä on, mutta koko karsintaprosessin järjestyminen on vielä epävarmaa. Kesäkuussa pitäisi pelata henkilökohtainen EM Varsovassa. JEM Kroatiassa on siirretty viikolla eteenpäin, ensin pelaavat juniorit ja sitten kadetit.

Valmennusasioissa on pidetty etävalmennusilta taktiikasta pari viikkoa sitten. Perjantaina Eskolla ja Mikalla oli tapaaminen Koskella fysiikkaoppaaseen liittyen Mikko Levolan ja Tuomas Sallisen kanssa. Se valmistunee tämän kuun aikana.

Paravaliokunnan Hannu Sihvo kertoi, että Paralympiakomitealla on menossa luokitteluhanke, jossa Asko Rasinen edustaa meitä. Liiton sivujen päivitys paratoiminnan osalta suunnitteilla. Huomenna tiistaina on ETTU:n paratuomarointiwebinaari, jossa Asko Rasinen on mukana asiantuntijana. Leireilty on Pajulahdessa ja Kuopiossa ja Pajulahden leirejä on tarkoitus jatkaa. Muuten harjoitellaan normaalisti. SPTL:n hanke naisten omasta 1-luokasta Pariisin 2024 kisoissa käsitellään ITTF:n elimissä Slovenian paralympiakarsinnan yhteydessä.

Kimmo Arenius totesi sääntö- ja tuomarivaliokunnan asioissa, että kansallinen tuomarikoulutus on vedetty ja tuloksena on 18 uutta tuomaria. Sääntöpuolella hallituksen juniori-ikäsääntöehdotus liittokokoukselle on julkaistu.

Veteraaniasioissa todettiin, että Walesin EM 2022 on peruttu ja haku avataan uudestaan. Vuoden 2023 kisat järjestää Norja Sandefjordissa (110 km Oslosta lounaaseen). Hallitus lähettää pikaisen paranemisen terveiset veteraanimestarillemme Kai Merimaalle, joka kaatui koiraa ulkoiluttaessaan jokin aika sitten.

Sonja raportoi kansainvälisistä asioista, joissa kirjeitä ja tiedotteita sinkoilee. ITTF ja ETTU pitäneet kokouksen, mikä sinänsä on positiivinen asia. ITTF:n presidentti Weikert ehti jo erottaa qatarilaisen kakkosmiehensä Al-Mohannadin, mutta järjestön hallitus päätti, että toimenpide perutaan ja Weikert saa sen sijaan epäluottamuslauseen. Tämä puolestaan uhkaa hallitusta nyt erilaisilla oikeustoimilla. Tässä asiassa varma lopputulos lienee vain se, että seuraava ITTF:n presidentti ja hallitus valitaan 18. syyskuuta. Ensi torstaina on sveitsiläisten organisoima ”epävirallinen Euroopan pöytätenniksen etäkokous”, johon aion Mikan kanssa osallistua. Ruotsi (Malmö) on saanut joukkue-EM:n 2023. Henkilökohtainen MM pelattaneen marraskuussa Houstonissa.

Pöytätennisliiton kevätliittokokous järjestetään kahden viikon kuluttua 12.4. Koska se on etäkokous, toivomme mahdollisimman laajaa osanottajajoukkoa. Sääntömuutosehdotuksena on 17-vuotiaiden ikärajan nosto vuotta korkeammaksi, kuten on käytäntö niin ETTU:n kuin ITTF:nkin kilpailutoiminnassa. Muita sääntömuutosehdotuksia ei liittokokouksessa ole.

Teemu Oinas alusti kilpailuvaliokunnan kyselyn tuloksista ja kauden jatkamisesta. Kyselyyn tuli mukavat 128 vastausta, joista lähes 65 % kannatti sarjakauden päättämistä tähän. SM-kisojen osalta enemmistö oli sitä mieltä, että pelataan kun se on mahdollista. 27 % arvioi, että kevään SM-kisoja ei enää kannata pelata. Kiitos kaikille vastanneille!

Liittohallitus totesi, että huhtikuussakaan ei päästä kiinni kilpailu- eikä sarjatoimintaan. Päätimme myös, että seuraavassa hallituksen kokouksessa 28. huhtikuuta ratkaistaan ”lopullisesti”, mitä tehdään kauden sarjojen ja kevään eri SM-kisojen siirtojen suhteen.

Toiminnanjohtaja totesi, että koronasta huolimatta maaliskuussa on menty töiden suhteen melko normaalisti. Mattiaksella oli pitkä Qatarin matka ja Tanelilla leiritoimintaa. Nyt yritetään olla seuroihin yhteydessä etupainotteisesti, jotta toiminnot eivät ole täysin horroksessa koronan helpottaessa. Firmaliigan uudistamista ja perhepingistäkin mietitään.

Talouden osalta viestinä oli, että toistaiseksi tälle vuodelle menoja ovat kiinteiden kulujen lisäksi vain Benedekin kisat ja paraleirit. Vielä ollaan plussalla, mutta kalliita kansainvälisiä kisoja on tulossa. Kun sen lisäksi otetaan huomioon mahdolliset seurojen ”korona-alennukset”, puskureita tullaan kyllä tarvitsemaan!

Vastaa