Tiedotusterveisiä – aloitetaan valmistautuminen ensi kauteen!

Liittohallitus kokoontui keskiviikkona ja edessä olikin tärkeä kokous: olimme luvanneet, että nyt annamme tietoa siitä, kuinka kausi päätetään ja kuinka kesän jälkeen jatketaan.

Alku otettiinkin tästä. Kilpailuvaliokunta oli Teemu Oinaksen johdolla tehnyt mainiot pohjatyöt, joiden pohjalta hallitus päätti seuraavaa:
– Sarjat keskeytetään ja tilanteet jäädytetään. Nousua tai pudottautumista voi hakea viime vuoden tapaan sarjailmoittautumisien yhteydessä. Mahdollisena poikkeuksena on mestaruussarjan mitalien ratkaiseminen, jota voidaan harkita yksipäiväisessä turnauksessa heti elokuussa. Tästä asiasta kysellään kuitenkin ensin pääsarjajoukkueiden omia mielipiteitä.
– Jos korona ja viranomaiset sallivat, 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisa pelataan Koskella ennen kesäleiriä 12.-13. kesäkuuta. KoKa ja kilpailuvaliokunta päättävät, onko kisassa nelinpeliä.
– Nappulaliiga ja 17-vuotiaiden SM järjestetään Oulussa 11.-12. syyskuuta
– Henkilökohtainen SM pelataan Tampereella 4.-5. syyskuuta
– Veteraanivaliokunta sai tehtäväkseen tehdä hallitukselle esityksen mahdollisesta Veteraanien SM:stä ja joukkue-SM:stä
– Ensi kausi alkaa muilta osin normaalisti

Totesimme hallituksessa, että päätös liiton seuroille asettamista maksuista ja siten myös alennuksista/palautuksista on sääntöjemme mukaan liittokokousasia. Hallitus tulee esittämään ylimääräiselle liittokokoukselle (jonka päivää ei vielä ole päätetty), että
– Seurat, jotka ovat maksaneet kuluneen kauden sarjamaksun ja osallistuvat ensi kauden sarjoihin, saavat sarjamaksusta 25 % alennuksen
– pelaajat, joilla on ollut kuluneella kaudella lisenssi ja jotka hankkivat sen ensi kaudelle, saavat alennusta seuraavasti: normaalilisenssi 45 € (”listahinta” 55 €), veteraanit, harrastajat ja 17-vuotiaat 27 (35). Nuorimpien 10 euron lisenssistä ei myönnetä alennuksia, koska hinta on niin edullinen ja sitä vastaan on mm. saanut Pöytätennislehden.

Kaikkien lisenssien kohdalta todettakoon, että halutessaan ne saa maksaa myös täysimääräisinä. Asia on melko iso liiton talouden kannalta, sillä esitetyt alennukset tarkoittavat noin 20 000 € lovea normaalivuoden tuloihin.

Todettakoon vielä, että ajatus noin 25 % vastaantulosta perustuu laskelmalle, että kaudesta tuli pelattua noin puolet. Toisen puolikkaan liitto ja seurat kattavat yhdessä. Liittokokous antoi tästä asiasta hallitukselle ”ponnen”, minkä hallitus tällä esityksellä lunastaa. Ilman liittokokouksenkin päätöksiä on selvää, että jos seuran kisat jäivät viranomaispäätöksien vuoksi pelaamatta ja seura oli jo ehtinyt maksamaan kilpailulupamaksun, se palautetaan anomuksesta.

Sitten käytiin muiden valiokuntien ajankohtaisia asioita. Työvaliokunnassa on sovittu Pongfinityn kanssa, että liitto saa sen opetusvideosarjan konsultoinnista 5000 euron palkkion. Olemme myös vierailleet olympiastadilla katsomassa pelitiloja. Niitä saatetaan hyvin tarvita kesällä. Olympiakomitean puheenjohtajan Jan Vapaavuoren kanssa on pidetty yksi puheenjohtajakokous ja Huippu-urheiluyksikön kanssa parikin keskustelua parapöytätenniksen asioista. Myös Pohjois-Euroopan Unionilla on ollut yksi verkkotapaaminen.

Mika Räsänen kertoi Seuravaliokunnan toimista, että Teamsin kautta seuratapaamisia on ollut 21 seuran kanssa. Keskustelut ovat olleet hyviä ja syksyllä on lupauksissa paljon toimintaa. Lisäksi kolme seuraa sai OKM:n seuratukea, Jyävskylä ja PT 75 saivat 15 000 €, LPTS 6000 € ja PT-60 2500 €. Henri Pelkonen auttoi kahdessa ensimmäisessä anomuksessa vahvasti. Perinteinen kesäleiri Koskella on suunnitteilla kesäkuussa.

Mika jatkoi Valmennusvaliokunnan puolesta todeten, että viime viikolla järjestetty valmentajailta keräsi kaikkien aikojen ennätysyleisön. Tuomas Sallinen puhui fysiikkavalmennuksesta ja samalla esiteltiin myös juuri tuloillaan olevaa fysiikkavalmennusopasta.

Veteraanivaliokunnalla ei ollut raportoitavaa ja sääntö- ja tuomarivaliokunnan osalta todettiin, että Joonas Kivimäki ja Asko Rasinen olivat tuomareina olympiakarsinnassa Portugalissa.

Kimmo Pihkala ilahdutti kokousväkeä toteamalla IT-valiokunnan puolesta, että uutta kisanvetosoftaa voisi mahdollisesti koeponnistaa kesällä, jos junnujen SM-kisa saadaan toteutettua. Se olisi hieno juttu!

Sonja Grefberg raportoi, että kansainvälisissä asioissa ei ole tullut ihmeellistä uutta. ETTU:n taloudellinen tilanne kuulemma uuden puheenjohtajan myötä hyvä ja ITTF:n asiat (edelleen) sekaisin.

Hannu Sihvo selvitti Paravaliokunnan asioissa, että leirillä oltu Pajulahdessa ja viimeistelyleiri Laskon olympiakarsintaa silmällä pitäen on tulossa samaan paikkaan.

Mika ja Sonja kertoivat Huippu-urheiluvaliokunnan asioissa, että Alex, Anna ja Benedek olivat mukana olympiakarsinnoissa. Kisapaikkoja ei valitettavasti tullut. Alex pelasi hyvät kisat ja Annan otteet olivat ”vähintään ok”. Benedekille kisa oli iso pettymys. Tulevista kisoista joukkueiden EM-karsinta ei ole varma ja siirtyy joka tapauksessa syksymmälle. Kesäkuussa on Varsovassa henkilökohtainen EM, jonne lähdössä ovat Alex, Anna ja Benedek. Heinäkuun lopulla on junnu-EM Kroatiassa, ensin juniorit ja sitten kadetit. Elokuulle on suunnitteilla Ruotsissa NETU Superweek naispelaajillle. Henkilökohtainen MM Houstonissa pelattaneen marraskuussa. Ruskeasuon ryhmä on harjoitellut normaalisti.

Kevätliittokokouksen päätöksistä hallitus totesi, että esitetty sääntömuutosehdotus junioreiden ikärajakorotuksesta 18-vuotiaisiin hyväksyttiin. Lisäksi hallitus sai tili- ja vastuuvapauden viime vuoden tilien ja toiminnan osalta.

Taloustilanne näyttää maaliskuuhun asti vielä ylijäämää, mutta sillä ei ole paljoakaan ennustearvoa. Koko vuoden tulos on hyvin epävarma sekä kulujen että tulorahoituksen osalta.

Henkilöstön työtilanteesta Mika totesi, että Tanelilla on seurakontakteja paljon, mikä merkitsee runsaasti ohjelmaa edessä oleviin aikoihin. Mattias oli Portugalissa ja on siksi nyt karanteenissa. Mikalla “koronahallinta” teettää paljon työtä esimerkiksi pelkästään jo matkojen varaamisessa, sillä koronatestien kanssa puljaaminen on työlästä.

Vielä totesimme, että seuraava Pöytätennislehden juttujen dead line on 20.5. Lehdessä olisi nyt tilaa ja juttuaiheita kaivataan! Liittohalllitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 24. toukokuuta.

Vastaa