Näin seuraat Tokion olympiakisojen pöytätennistä

Tokiossa ratkotaan pöytätennismitalien kohtalot 24.7.-6.8. Ohjelmassa ovat miesten ja naisten kaksinpelit ja joukkuekilpailut sekä sekanelinpeli. Mukana on kaikkiaan 86 mies- ja 86 naispelaajaa.

Kaksinpelit pelataan yhden tappion cup-systeemillä, jossa rankingin 16 parasta on sijoitettu suoraan kolmannelle kierrokselle. Sijoilla 17-32 aloittavat olympiaurakkansa toiselta ja sijoilla 33-48 olevat ensimmäiseltä kierrokselta. Muut pelaavat karsinnat pääsystä 64 parhaan joukkoon. Miesten kaksinpelissä on vain yksi ja naisilla kuusi karsintaottelua.

Niin ikään cup-systeemillä pelattavissa sekanelinpelissä ja joukkuekilpailussa on mukana 16 paria / joukkuetta.

Suoratoistopalvelu Discovery+ näyttää kisojen kaikki pöytätennisottelut hintaan 9,99 euroa (kuukauden tilausjakso). Otteluita pelataan yhtä aikaa neljällä pöydällä, joten valittavissa on neljä eri striimiä.

Yle (TV2 ja Areena) hyppää mukaan televisiointiin 26.7. näyttäen sekanelinpelin mitaliottelut ja kaksinpelien ratkaisuvaiheet puolivälieristä eteenpäin. Ylellä suomenkielisestä selostuksesta vastaa Esko Heikkinen.

Perinteisen tv:n puolella pöytätennistä voi seurata myös Eurosportin kanavilta, lähinnä ES3:lta. Lisätietoja kommentit-osiossa.*

Mitaliottelut

ma 26.7. sekanelinpeli
to 29.7. naisten kaksinpeli
pe 30.7. miesten kaksinpeli
to 5.8. naisten joukkuekilpailu
pe 6.8. miesten joukkuekilpailu

Linkkejä

Otteluohjelma ja tulokset (aikaero 6 tuntia)

Discovery+

Yle

ITTF:n Media Guide

Olympiakomitean kisaopas / pöytätennis

Tokion Olympiakisojen maskotti on Miraitowa.

*Edit 24.7.2021 klo 17.15

 

5 thoughts on “Näin seuraat Tokion olympiakisojen pöytätennistä

 1. Perinteisen maksu-tv:n puolella voi kisoja seurata Eurosportin kanavilta. Normaalistikin näkyvät Eurosport 1 HD- ja Eurosport 2 HD-kanavat seuraavat useita eri lajeja pääasiassa suomeksi selostettuna. Jos sattuu olemaan Allenten (ent. Canal Digital) satelliitti-TV:n asiakas, voi lisäksi katsoa englanniksi selostettuja lähetyksiä kisojen ajaksi avatuilta peräti kahdeksalta popup-kanavalta. Näistä HD-lähetyksiä tarjoavat Eurosport 3-9 HD sekä UltraHD-lähetyksiä Eurosport 4K. Osa kanavista on erikoistunut tiettyyn lajiin ja ainakin alussa jalkapallo, lentopallo, käsipallo, voimistelu ja kamppailulajit näyttäisivät saaneen omat kanavat. 4K-kanavalta näyttäisi tulevan paljon uusintoja. Pingistä näyttää ainakin Eurosport 3 HD.

  Eurosport 1 HD- ja 2 HD-kanavat myös antenni- ja kaapeliverkoissa, useimmiten toki maksullisina. Kaikki Eurosportin HD-kanavat näkyvät myös Allenten suoratoistopalvelussa, joten laiturin nokassakin voi kisoja katsella. Mikä parasta, lisämaksua satelliitin popup-kanavista ei veloiteta.

 2. Tokion kisoja voi seurata myös tämän linkin kautta – voi valita englannin kieleksi (valikko oikealla, jos ei automaattisesti) – ja sitten mennä liveen – ja valita lajin valikosta – taitaa siellä olla myös nauhoituksia
  Linkki: https://en.sports.nhk.or.jp

  Jippo on siinä, että pitää käyttää VPN ja asettaa paikaksi Japani
  Kokeilin F-Securen Freedome – se ei toiminut – ei ilmeisesti saanut tuota NHK:ta uskomaan, että olen Japanissa (ilmainen kokeilu 5pvää)
  Sitten ostin NordVPN käyttöoikeuden – asetin paikaksi Japani – ja johan rupesi pelittämään.

  Löytyyhän sieltä varmaan myös muita mielenkiintoisia lajeja seurattavaksi.

  1. Arikkelin tarkoituksena on tehdä olympiakisojen (pöytätenniksen) katsominen mahdollisimman edulliseksi, helpoksi ja turvalliseksi. Ilmaisia striimejä on netti täynnä. Taitaa tuo kyseinen VPN maksaa kk:ssa saman verran kuin Discover+:n tilaus, jolla näkee kaikki muutkin lajit ja ssuurimman osan vielä suomeksi selostettuna. Mutta kiitos Asko vinkistä seikkailijoille tai niille, jolla jo VPN on ennestään.

Vastaa