OPT-86 elokilpailut (B) – Kilpailutulokset ja raportti

Ohessa kilpailutulokset kauden 2021/2022 ensimmäisestä kilpailusta Oulusta. Kiitos kaikille pelaajille ja taustajoukoille. Seuraava kilpailu Oulussa on lauantaina 28.8.2021 pelattavat Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruuskilpailut.

Linkki tiedostoon: OPT-86_elokilpailut_7.8.2021_Ottelukaaviot.xls

Lyhyt raportti kilpailuista alla

Kausi 2021/2022 aloitettiin Oulussa virallisilla kilpailuilla jo elokuun alussa. Jatkossa tästä on tarkoitus tehdä tapa. Milloin viimeksi Suomessa on pelattu virallinen kilpailu näin aikaisin? Kilpailuista tehtiin tarkoituksella hieman kevyempi luonteeltaan kun iltapäivän passissa pelattiin vain tasoitusnelinpeli isoilla pooleilla. Toki juniorit pelasivat omassa luokassaan samaan aikaan. Vain kolme pelaajaa perui osallistumisensa kilpailuihin joten osallistujamäärä oli järjestäjän kannalta varsin tyydyttävä.

Miesten kaksinpeliin ilmoittautui hankala määrä pelaajia. 11 pelaajalla ainoa mahdollisuus oli pelata raskas kuuden pelaajan pooli jotta voitiin välttää kolmen pelaajan poolit. Luokkaa värittivät vieraat etelästä eli Wegan Vesa Lappi ja PT-Helsingin Jouko Mikkola sekä Haaparannalta pelaamaan tullut Hans Kenttä. Arpa heitti Helsingin vieraat samaan kuuden pelaajan pooliin, Hans puolestaan pelasi pienemmässä poolissa.

A-poolin tulokset menivät lähes täysin ennakkoratingien mukaisesti, ainoastaan OPT-86:n Marko Seppälä voitti Hans Kentän, tosin piste-eroa ratingissa oli alle 20 pistettä. Juhana Tuuttila tuli armeijasta vapaille ja selvitti poolin kahdella erätappiolla. Pekka Korva piti ennakkosijoituksensa ja oli lohkon kakkonen. B-poolissa pelattiin kiharaisemmin. Ykkössijoitettu Ville Hyttinen voitti kaikki poolipelinsä. Lasse Vimpari kieroili itsensä kakkoseksi kolmospaikalta (tosin vain yhden ratingpisteen ero Vesa Lappiin). Jouko Mikkola pelasi itselleen kolme voittoa lohkon viimeiseksi sijoitetun paikalta. Vesa Riihimäen kohtaloksi tuli hävitä kaikki koitokset tiukoista kolmesta viisieräisestä huolimatta.

Miesten kaksinpelin mitalipeleissä ei yllätyksiä nähty. Lasse Vimpari niisti erän Juhana Tuuttilalta, samoin teki Pekka Korva Ville Hyttistä vastaan. Loppuottelussa nähtiin pitkiä palloralleja, mutta Juhana otti omansa lopulta 3-0 erälukemin.

M-1600 pelattiin parin poisjäännin vuoksi lopulta 13 pelaajan kesken neljän ja viiden pelaajan pooleissa. A-poolissa Mikael Bäckman voitti kaikki pelinsä. B-poolissa pelattiin ristiin kun Oskari Honkavaara yllätti Aleksi Ikolan ja Seppo Kallio puolestaan Oskarin. Eräsuhteilla Aleksi ykkönen ja Seppo kakkonen. C-poolissa kaiken nähnyt pintablokkituuppari Juhani Luttunen turhautti kaikki vastustajansa. Kakkoseksi pelasi isäntäseuran kynämies Emil Takalo lohkon nelospaikalta.

M-1600 cup-kaavion puolivälierissä Emil Takalo jatkoi hyviä otteitaan voittamalla Seppo Kallion. Juhani Luttunen puolestaan karahti isäntäseuran vahvaa paluuta tekevälle Saku Koposelle. Semifinaaleissa Mikael Bäckman pysäytti tylysti Emil Takalon etenemisen ja Saku Koponen teki saman Aleksi Ikolalle. Loppuottelussa jo samassa alkulohkossa kohdanneiden Mikaelin ja Sakun kohtaaminen kääntyi toisinpäin, Sakulle 3-1 voitto.

M-1100 luokassa oli lopulta mukana 12 pelaajaa. Viimeinen pelaaja ilmoittautui mukaan viisi minuuttia luokan aloituksen jälkeen joka ehdittiin jo aloittaa viiden ja kuuden pooleina. Uutta arvontaa ei tehty vaan Alex Tiiro lisättiin A-poolin tyhjään paikkaan. Kuuden poolit osoittautuivat lopulta hyväksi ratkaisuksi, kaikki saivat runsaasti pelejä. A-lohkossa Luka Oinas voitti lohkonsa puhtaalla pelillä, YNM:n Katja Kauppinen tosin pakotti Lukan viidenteen väkevällä pelillään. A-lohkon kakkoseksi pelasi lopulta Alex Tiiro. Muuten pelattiin tosi vahvasti ristiin. B-poolissa pelattiin myös tosi paljon ristiin. Kokemus oli kuitenkin valttia kun Asko Virtasalo nappasi lohkovoiton yhdellä tappiolla. Lohkokakkonen selvitettiin erävertailulla, jossa vahvin oli isäntäseuran Jussi Seppänen. Tässä lohkossa 2010 syntyneelle Eetu Hyttiselle merkittiin makeita voittoja, kesäharjoittelu on siis kantanut hedelmää, mutta ihan vielä ei tullut jatkopaikkaa.

M-1100 luokan finaalipeleissä Luka Oinas voitti seminsä helposti Jussia vastaan, mutta toisessa pelattiin koko rahalla. Alex Tiiro nappasi Asko Virtasalon päänahan viidennen erän jatkopalloilla. Loppuottelussa Alex kiusasi Lukaa myös yhden erän verran, mutta joutui lopulta taipumaan 3-1 tappioon.

Iltapäivän junioriluokassa pelasi mukavat 6 junioria. Luokan voitto merkittiin erävertailussa OPT-86:n Jiaqi (Jessica) Luolle joka ensimmäisessä kilpailussaan otti heti luokkavoiton. Kakkoseksi niin ikään isäntäseuraa edustanut Kaarlo Lampinen. Pronssille YPTS:n Tito Haak. Junioriluokan pelit olivat tasaisia, alakierrepeliä ei juurikaan nähty vaan pallot ratkaistiin hienolla yläkierrepelillä.

Tasoitusnelinpelissä oli mukana lopulta 14 paria. Voitto kirjattiin ilman erätappioita OPT-86:n nappulakaksikolle Henrik Vuoti / Luka Oinas. Kemin juniorikaksikko Jere Jakku / Aleksi Turpeinen pelasivat kakkoseksi.  Luokkaa hallitsivat alemman ratingin pelaajat. Kisajärjestäjä kehottaakin pelaajia harkitsemaan millä pareilla tasoitusnelinpeliin lähdetään, jos näitä luokkia jatkossa järjestetään. Tasoitustaulukon oikeellisuudesta oli varmasti yhtä monta mielipidettä kun oli parejakin. Joka tapauksessa pelit olivat hyvähenkiset ja rehdit.

OPT-86 ry. kiittää, jatketaan piirinmestaruuskilpailuissa.

Vastaa