Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruus (B) – Kilpailutulokset ja raportti

Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruuksista pelattiin Ratamotien hallissa yli 60 pelaajan kesken. Aamupäivällä hallin kapasiteetista jäi muutama pöytä käyttämättä, mutta iltapäivällä näimme 100% täyden hallin kun pelit aloitettiin 16 pöydällä. Aamupäivällä yksi viiden pelaajan pooli venyi peräti 4h 20min mittaiseksi vaikka kaksi viimeistä peliä pelattiinkin yhtäaikaisesti. Se venytti iltapäivän lohkojen aloitusta hieman kun aamupäivän semifinaalit ja finaalit venyivät hieman poolipelien päälle. Kilpailu saatiin päätökseen kuitenkin suhteellisen kivasti aikataulussa kun Aleksi Ikola löi viimeisen pallon pöytään M-1700 finaalissa noin kello 19.45

Kilpailuissa pelattiin lähinnä SM-luokkia, joten aamupäivän korkkasivat M-1900 (B-luokka), M-1500 (D-luokka) ja M-1100 (epävirallinen F-luokka). M-1900 luokan poolipeleissä ei isompia yllätyksiä nähty. Leif Cruuka niisti vielä tässä vaiheessa Lasse Vimparin nenästä ottaen poolin ykköspaikan. Saman teki Marko Seppälä Pekka Korvalle ja Hans Kenttä Hannu Vuosteelle.  Jatkopeleissä Lasse Vimparin pisti tiukimmille semifinaalissa Marko Seppälä, ottelu venyi tuttuun tyyliin viidennen erän jatkopalloille. Finaalissa Lasse kosti alkusarjatappionsa Leifille ja vei luokan piirinmestaruuden suoraan erin 3-0.

M-1500 luokassa pelattiin viisi poolia. Elia Viljamaa nappasi hienon voiton Aleksi Ikolasta. Aleksi klaarasi kuitenkin jatkopaikan voittamalla mm. Henrik Vuotin viisieräisessä taistossa. Haaparannan Mio Johansson nappasi kolmospaikalta lohkovoiton voittamalla Oskari Honkavaaran 3-0. Kemin Ilpo Posti oli vireessä ottamalla kolmospaikalta lohkovoiton, samassa lohkossa nelospaikan Pate Ikola myös jatkoon. Haukiputaan Kyösti Alaruikka ja Oulun Tapio Tuuttila jäivät alkulohkoon. Jatkocupissa nähtiin muutamia yllätyksiä. Emil Takalo taisteli itsensä luokkavoittoon kääntämällä tasaiset matsit edukseen. Loppuottelussa kaatui Haaparannan Pär Kenttä. Hieno luokkavoitto M-1500 luokasta Emilille.

M-1100 luokassa pooleja oli kolme. Treenitauolta palannut luokan ykkössijoitettu Veeti Vaihoja joutui nöyrtymään lohkon viimeiseen sijaan. Lohkovoitto Oulun Niklas Karjalaiselle. Nelospaikalta kakkoseksi nousi Ylivieskan Pyry Siven voittamalla Iisalmen Adam Ankudovichin. Luokan kakkossijoitettu Lenni Perkkiö tippui myös alkulohkoon, ohi menivät päivän erittäin hienosti pelannut Kemin Jere Jakku sekä Oulun Touko Laine ja Jussi Seppänen. Jussi tosin tippui jatkosta erävertailussa. Myös luokan kolmossijoitettu YNM:ää edustava kemiläinen Kim Bergvall jäi alkulohkoon. Kemin Aleksi Turpeinen vei kolmospelaajana lohkovoiton ja Oulun Juho Åvist kiilasi kakkoseksi. Jatkocupissa Kemin Jere Jakku ja Aleksi Turpeinen olivat vireessä, mutta voittoon pelasi silti Oulun Niklas Karjalainen jolle M-1100 luokan piirinmestaruus.

Iltapäivällä pelattiin miesten kaksinpeli, M-1700 (C-luokka), M-1300 (E-luokka) ja kaksi junioriluokkaa. Miesten kaksinpeliin toi väriä Oulussa nyt vielä kuukauden valmentava Vladimir Bril joka verrytteli itseään pelikuntoon osallistumalla kilpailuihin. Tässä luokassa poolien ykkössijoitetut olivat kovia, Brilin lisäksi selvästi jatkoon ykkösenä sekä Tuomas Perkkiö että Juhana Tuuttila. Jatkopaperilla Tuomas ja Juhana ratkaisivat Brilin finaalivastustajan voitto Tuomakselle 3-0. Loppuottelussa Tuomas piti Briliä ahtaalla avauserän, mutta sitten kurssi kääntyi ja Brilille miesten avoimen luokan piirinmestaruus erin 3-0.

M-1700 luokassa B-lohkossa nähtiin ristiinpelaamista kun jatkoon pelasivat lohkon kakkos- ja nelosmiehet. Joel Pennaselle nelospaikalta jopa lohkovoitto. Jatkocupissa Vaasan Aleksi Ikola ja Oulun Saku Koponen pelasivat suhteellisen selvästi itselleen finaalipaikan. Aamun peleistä selvästi tasoaan ja aktiivisuuttaan nostanut Aleksi ei antanut Sakulle  finaalissa mahdollisuuksia. Alkupoolissa punnukset olivat vielä toisinpäin. Hieno M-1700 luokan piirinmestaruus Aleksille hyvällä pelillä.

Päivän suurin luokka oli M-1300 jossa pelattiin peräti seitsemän poolia. C-poolissa nähtiin ratingyllätyksiä kun Luka Oinas voitti sekä Vitali Trofimovin että Juha Julmalan puhtaasti 3-0. Tästä luokasta myös nelospaikalla pelannut Kemin Jere Jakku jatkoon erävertailulla ja hienolla 3-1 voitolla Vitali Trofimovista. Pieni yllätys nähtiin myös F-lohkossa kun OPT-86:n junioreiden kerhovalmentaja Timo Mäkinen näytti lohkon ykkössijalla että pelituntumaa löytyy. Jatkopeleissä M-1500 luokan voittanut Emil Takalo näytti että hallitsee myös tätä alempaa luokkaa. Tiukimmille Emilin laittoi Henrik Vuoti. Loppuottelussa Oulun Seppo Kallio teki voitavansa mutta se riitti vain yhteen erävoittoon. Luokan tiukimpia taistoja nähtiin puolivälierissä kun Timo Mäkinen nousi kuilun partaalta viidennen erän jatkoaikavoittoon Luka Oinaksesta. Jere Jakku jatkoi myös yllätyksiään voittamalla Mio Johanssonin niin ikään viidennen erän jatkopalloilla. Emil Takalo kuitenkin kruunattiin päivän ainoaksi tuplamestariksi.

Junioriluokka 1:ssä pelasivat viisi etukäteen vahvinta junioripelaajaa. Voittoon pelasi Iisalmen Adam Andukovich vain yhdellä erätappiolla. Kakkoseksi Kemin Aleksi Turpeinen ja kolmoseksi Ylivieskan Pyry Siven. Junioreiden kakkosluokassa pelattiin kuuden pelaajan kesken. Vahvin oli Oulun Otto Ruonaniemi voittamalla kaikki pelinsä. Seuraavat kolme sijaa ratkaistiin eräsuhteilla. Siinä vahvin oli Oulun Kaarlo Lampinen. Ylivieskan Roni Jokitalolle ja Oulun Konsta Niemelälle sijat 3. ja 4. Kilpailussa debyyttinsä teki Oulun vasta 6-vuotias Sofia Jokikokko joka nappasi yhden erävoiton. Sofian nimi kannattaa napata muistiin, hänestä kuulemme varmasti vielä lisää myöhemmin.

OPT-86 kiittää ja kumartaa. Jatkamme syyskuussa kahdella SM-kilpailulla. 17-SM ja Nappulaliiga heti ensi viikonloppuna ja DE-SM sitten syyskuun lopussa. Seuraavat kansalliset kilpailut pelataan Ratamotiellä lokakuun lopulla.

Linkki tiedostoon: Pohjois-Pohjanmaan_PM-kisat_28.8.2021_Ottelukaaviot.xls

Vastaa