Puheenjohtajan tiedotusterveisiä

Istuva liittohallitus kokoontui keskiviikkona viimeiseen kokoukseensa. Kuluvan kuun lopulla pidettävä liittohallitus valitsee uuden puheenjohtajiston ja erovuoroiset liittohallituksen jäsenet. Se on jo varmaan, että nykyinen kokoonpano ei ainakaan kokonaisuudessaan jatka, sillä sekä Juha Mustonen että Jarmo Siekkinen ovat jo hyvissä ajoin ilmoittaneet luopumisestaan.

Liittokokoukseen valmistautuminen olikin yksi tärkeimmistä kokousasioista. Hallitus esittää kokoukselle mielestäni realistista toimintasuunnitelmaa ja aikalailla kuluvaa vuotta vastaavaa eli noin 20 000 € pakkasen puolelle menevää budjettia. Siihen meillä on nyt varaa.

Loka- ja marraskuu ovat varsinkin toiminnanjohtajalle työntäyteisiä, sillä edessä ovat sekä OKM:n ”valtionavun” että Olympiakomitean tukihaut. Marraskuun 22. päivä pelataan lisäksi EM-karsinnat Italiaa (miehet) ja Kroatiaa (naiset) vastaan. Tosin silloin jo Ruskeasuon maton pitäisi olla paikoillaan, joten ylimääräiseltä mattorumbalta vältyttäneen. Mutta heti perään tulee Finlandia Open Kisakalliossa, johon jo nyt on tullut ilmoittautumisia mukavasti.

Menneen viikon naisten karsintaottelut Ukrainaa vastaan olivat iloisia tapahtumia. Anna, Annika ja Sofie hävisivät molemmat pelit 0-3, mutta taistelivat kivikovaa vastusta vastaan mainiosti ja lupauksia antavasti. Joukkueen keski-ikä huomioon ottaen parempaa on varmasti tulossa. Jannikalla käsikivut estivät pelinäytteen antamisen. Varsinkin ensimmäisessä pelissä oli katsojiakin mukavasti.

Mutta palataan tuleviin peleihin. Rusan ja Kisakallion järjestelyissä kaivattaisiin kovasti apuvoimia. Tarkemmin työtehtävistä voi tiedustella liitosta Mikalta, mutta varsinkin maanantaina 5.12 olisi Ruskeasuolla ja sunnuntaina 8.12 Kisakalliossa pöydänkantohommia. Ihan liian usein ne hommat ovat jääneet Mikan ja Tanelin harteille kahdestaan. EM-karsinnoissa taas olisi ainakin autokuskin hommia.

Mutta mitäpä meille muutoin kuuluu? Penasta ollaan edelleen kovin kiinnostuneita, mikä työllistää minuakin jonkin verran. Määräaikaista managerisopimusta on leivottu ja sponssifirmojenkin kanssa puhuttu. Ruskeasuon pöydille myydään mainoksia, joten tervetuloa mainostamaan, jos sellainen mahdollisuus jollakulla on. Penaa halutaan myös esiintymään vaikka minkälaisiin tapahtumiin ja ohjelmiin.

Tsemppiseurahanke etenee ja Taneli on tehnyt kolmisenkymmentä koulukäyntiä syksyn aikana. Uusia pelaajia on ilmaantunut saleille. Varsinkin Ylivieskassa tuntuu olevan päällä kova pingisbuumi. Kisapuolella sarjatuomarointi taitaa vähän puhuttaa edelleen, kuten myös järjestettävien kilpailujen taso.

EM-kisoihin Budapestiin matkaavat Penan lisäksi Otto, Miikka, Anna ja Annika. Allekirjoittanut on delegaatti. Meillä on jännä tilanne, sillä ensimmäistä kertaa koko EM-historiassa puhumme realistisesti aikuisten EM-mitalista, kun Pena pelaa sekanelinpeliä Unkarin kovan Georgina Potan kanssa.

Liittohallitus perusti toimikunnan SPTL:n vuonna 2018 edessä olevia 80-vuotisjuhlia varten. Siihen nimettiin toiminnanjohtajan ja puheenjohtajan lisäksi Bengt Ahti, Martti Autio ja Jarmo Siekkinen. Liiton perustava kokous pidettiin huhtikuussa 1938, mutta juhlan tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Vielä todettiin, että Mästö Pitkäsen aktiivisuuden pohjalta tulevissa veteraanien MM-kisoissa on omat luokat myös 45- ja 55-vuotiaille, Suomen esityksestä siis. Turun Pyrkivän pöytätenniksen perustajalle Kalevi Kaimiolle myönnettiin kultainen ansiomerkki, minkä Kale on mitä parhaimmin ansainnut.

Esko Heikkinen

One thought on “Puheenjohtajan tiedotusterveisiä

  1. Unohtuipa yksi surullinen asia. Kokouksen aluksi vietimme hiljaisen hetken Keravan pöytätenniksen suuren miehen Anssi (Jarmon isä) Jokisen muistolle. Anssi oli urheilumies henkeen ja vereen ja itse mm. viisinkertainen itä-länsi-ottelun pesäpalloilija. RIP Anssi Jokinen.

Vastaa