Tsemppiseurojen koulukierros takana ja mailapelikierros sekä esikoululaisten pingis tour edessä

Koskikoulu

Tsemppiseurojen koulukierros takana ja mailapelikierros sekä esikoululaisten pingis tour edessä

Pöytätennisliiton oma koulukierros        

Syksyn koulukierros on tsemppiseurojen osalta takana. Tämä tarkoittaa 18 koulupäivää, noin 3000 lasta ja sata opettajaa. Mukana seuroista olivat KoKa, PT-Espoo, OPT-86, YPTS, KuPTS,Por-83, TuPy ja Maraton. Kuulumiset seuroista ovat olleet positiivisia. Aloittelijaryhmät ovat täyttyneet vähintään kohtuullisesti, joten ”tourin ” tärkein tavoite täyttyi.  Nyt myös muut kuin tsemppiseurat voivat olla minuun yhteydessä toimintaa markkinoivien kouluvierailujen järjestämisestä.

Mailapeliliittojen yhteinen tour

Pöytätennisliiton oman syksyisen koulukierroksen jälkeen käynnistyy mailapeliliittojen yhteinen kierros. Ensimmäinen viikko Turussa on takana. Kierroksella koulutamme paikallisia ala-asteen opettajia, teemme lajiesittelyjä kouluille ja isompia esikoululaisten mailapelitapahtumia. Jatkossa ohjelmassa on myös koululaisten mailapelikilpailuja. Järjestämme myös mailapeliseurojen yhteistapaamisia, joista ensimmäinen oli Turussa. Itse sain ainakin siitä ajatuksia, joten osallistukaa pöytätennisseurat niihin. Kierroksella myös seurat järjestävät avointen ovien tapahtumia, joita mailapelikiertueella eri tavoin mainostetaan. Turussa Pyrkivän avointen ovien tapahtumaan oli saapunut ilahduttavasti lajia kokeilevia perheitä. Mailapelikierrosta tehdään ainakin seuraaville paikkakunnille: Turku, Pori, Kuopio, Oulu, Jyväskylä, Tampere, Lahti, Tampere, Joensuu, Espoo, Vantaa ja Helsinki.

Pöytätennistä esikoululaisille

Pöytätennistä on seuroissa perinteisesti aloitettu kouluiässä. Kuulostaa varmaan monen mielestä oudolta, mutta tämä on liian myöhään. Nykyään suuntaus erittäin monessa lajissa on, että aloitus on ennen kouluikää. Koulukierroksella jopa ensimmäisellä luokalla huomaa miten lapsilla on jo viikkokalenteri täynnä harrastuksia. Tämä koskee erityisesti liikunnasta kiinnostuneita lapsia. Asia on tärkeä liikunnallisten taitojen kannalta, mutta kenties vieläkin tärkeämpi asia on rekrytointi. Lapset ja erityisesti perheet otetaan tässä iässä jo mukaan seuran toimintaan. Totuus on, että lajit kyllä tässä mielessä kilpailevat keskenään ja hyvä niin.

Heitän seuroille haasteen esikaripingisryhmien perustamisesta. Pöytätennisliitto auttaa markkinoinnissa. Näitä ryhmiä voisimme käynnistää keväällä. Ne voisivat olla lyhyitä kursseja esim. 5-8 kertaa ja kestoltaan yhden tunnin. Tavoite olisi pitää niin hyvä kurssi, että kaikki jatkavat syksyllä käynnistyvässä aloittelijaryhmässä. Kurssin vetoa helpottaa mailapelit.fi sivuille valmistuva ikäryhmälle suunnattu materiaali. Olen myös seurojen tukena ohjelmia suunniteltaessa. Nyt on meidän hypättävä mukaan

Taneli Keinonen

 

One thought on “Tsemppiseurojen koulukierros takana ja mailapelikierros sekä esikoululaisten pingis tour edessä

Vastaa