DE-SM (A) – Kilpailutulokset + raportti

Linkistä DE-SM tulokset. Raportti löytyy alapuolelta. SPTL:n sosiaalisesta mediasta löytyy palkintoposeeraukset.

Linkki tiedostoon: DE-SM_25.-26.9.2021_Ottelukaaviot.xls

Raportti

DE-SM:ään osallistui mukava määrä pelaajia. Molempina päivinä kilpailuissa pelasi noin 40-50 pelaajaa. Etenkin Itä-Suomi, Pohjanmaa ja myös Hämeenlinna kunnioittivat kilpailua osanotollaan ja tekivät siitä mielenkiintoisen. Kilpailu on järjestäjän kannalta kiitollinen. Aikataulu voidaan tehdä lähes auringontarkaksi etukäteen ja pelit voidaan pelata suhteellisen väljästi. Turnauksessa pelattiin lauantaina D-luokan kaksinpeli ja nelinpeli, E-luokan pelit oli ohjelmassa sunnuntaina. Aamulla pelattiin kaksinpelin ja nelinpelin poolit putkeen ja sen jälkeen pelattiin cup-kierroksia kaksinpelin ja nelinpelin välillä vuorotellen 30min välein. Konsepti toimi erittäin hyvin. Kilpailut olivat paketissa molempina päivinä noin klo 18.00.

Lauantain raportti

D-luokan kaksinpelissä oli mukana 40 pelaajaa kymmenessä alkupoolissa. Vain yksi pelaaja jäi pois kilpailusta. C-poolissa ykkössijoitettu KuPTS:n Jaakko Toivanen karsiutui jo alkupooliin, kohtaloksi koitui 0-3 tappio YPTS:n Toivo Määttälälle. KuPTS:n Terho Hiltunen nappasi poolin ykköspaikan Vireen Jari Kohvakalta poolissa E. Luka Oinas nappasi F-poolin ykköspaikan Jouko Antinojan poissaollessa. Poolikakkonen oli yllättäen KePts:n Aleksi Turpeinen tiukalla 3-2 voitolla YPTS:n Esa Haikosesta. PT-60:n Heikki Kiiskinen kairasi G-poolin ykköspaikan YNM:n Oskari Honkavaaralta. H-poolin ykkönen HäKi:n Pauliina Niskanen karsiutui alkupooliin KoKu:n Börje Strömin ja poolineloseksi ennakoidun OPT-86:n Veeti Vaihojan toimesta. Muuten edettiin aika pitkälti ratingjärjestysten mukaisesti jatkokaavioon.

OPT-86:n Saku Koponen oli ennakkoon luokan ykköspelaaja ja myös todisti sen voittamalla luokan mestaruuden suhteellisen selkeästi. Ainoa erätappio tuli OPT-86:n Emil Takalolle puolivälierässä. KoKu:n Sam Levander oli luokan kakkossijoitettu ja eteni kaavion alapuolelta finaaliin. Semifinaalissa YNM:n Uno Ridalilla oli tosin ottelupallo kolmannessa erässä, mutta niin vain ottelu vielä kääntyi. SeSi:n Lars Edberg käytti hyvin arvontapaikkansa voittamalla semisijoituksen poolipeleistä saaneen YPTS:n Toivo Määttälän ja puolivälierässä vielä myös KoKu:n Börje Strömin viisieräisessä. Rovaniemen sisäisessä Jari Seppälä kellisti Heikki Kiiskisen selkeästi 3-0. OPT-86:n sisäisessä ”junioritaistossa” Emil Takalo oli erin 3-1 Luka Oinasta parempi.

D-luokan nelinpelissä oli mukana 19 paria. Ennen aloitusta tehtiin poissaolojen vuoksi muutama parinvaihdos sääntökirjan edellyttämiä pykäliä noudatellen. A-poolissa OPT-86:n Jussi Seppänen ja Seppo Kallio yllättivät kaikki yltämällä kolmospaikalta pooliykköseksi voittamalla mm. luokan ykkössijoitetut Sam Levander / Börje Ström, KoKu. B-poolissa väännettiin tiukasti ykköspaikasta poolin kärkiparien kesken, lohkovoittoon Jari Kohvakka / Ilkka Kääriäinen, Vire/LiPi. D- ja E-pooleissa nähtiin pienet yllätykset kun kolmospaikkojen parit nappasivat lohkon kakkospaikat.

Jatkokaaviossa YNM:n Oskari Honkavaara ja OPT-86:n Emil Takalo kärsivät vain yhden erätappion matkalla mestaruuteen. Kaavion alapuolella Jari Kohvakka ja Ilkka Kääriäinen pitivät ryöstämänsä kakkossijoituksen ja etenivät finaaliin. OPT-86:n Jussi Seppänen ja Seppo Kallio jatkoivat yllätyksiään voittamalla vielä puolivälierässä KePts:n Ilpo Postin ja OPT-86:n Vitali Trofimovin. Toinen pronssi SeSi:n Lars Edbergille ja KurVi:n Keijo Mäntyniemelle.

Sunnuntain raportti

E-luokan kaksinpelissä oli mukana 37 pelaajaa kymmenessä alkupoolissa. Pooleissa nähtiin lukuisia ratingyllätyksiä joista suurin oli KePts:n Aleksi Turpeisen jatkopaikka poolin nelospaikalta. Jatkokaaviossa nähtiin heti avauskierroksilla yllätyksiä. OPT-86:n Touko Laine pudotti luokan kakkossijoitetun OPT-86:n Emil Takalon jatkosta 3-1 voitolla. PT-60:n Heikki Kiiskinen pudotti KoKu:n Börje Strömin ja SeSi:n Lars Edberg KePts:n Ilpo Postin. Huomionarvoinen oli myös OPT-86:n junnukohtaaminen Luka Oinaksen ja Henrik Vuotin välillä. Ensimmäinen erä Lukalle 22-20 Henrikin 10-5 johdosta sekä useammastakin  jatkopallojen eräpallosta huolimatta. Ottelu Lukalle 3-0. Puolivälierässä Luka jatkoi siitä mihin jäi. Ykkössijoitettu KurVi:n Keijo Mäntyniemi joutui taipumaan erin 3-2 viidennen erän alussa käytetystä medical timeoutista huolimatta. SeSi:n Lars Edberg ylsi myös tässä luokassa mitaleille voittamalla viisieräisessä trillerissä KuPTS:n Juha Kuljun. Heikki Kiiskinen teki saman KoKu:n Christoffer Pörnille, viisi erää tässäkin ja Christofferille 2-0 eräkeula. Touko Laine jatkoi isoja yllätyksiään voittamalla myös OPT-86:n Timo Mäkisen. erin 3-2, niin ikään 0-2 erätappiotilanteesta. Näin Touko pääsi kellistämään yhden valmentajistaan jo tässä vaiheessa peliuraansa. Semifinaalissa PT-60:n Heikki Kiiskinen riisui Touko Laineen täysin aseista erin 3-0. Luka Oinas jatkoi voittokulkuaan voittamalla Lars Edbergin erin 3-1. Finaali on alkupoolipelin uusinta. Poolissa Luka Oinas voitti Heikki Kiiskisen 3-0 tiukin erälukemin, finaalissa jatkettiin samaan malliin kun  kaksi ensimmäistä erää menivät 11-9. Kolmas erä selvästi Heikki Kiiskiselle ja ottelu näytti jo kääntyvän. Luka kaivoi kuitenkin vielä viimeiset voimanrippeet peliin ja otti neljännen erän selvästi ja näin M-1300 luokan mestaruuden.

E-luokan nelinpelissä oli mukana 17 paria. Ykkössijoitettu pari KoKu:n Christoffer Pörn / Börje Ström tippui yllättäen jo alkupooliin.  Yllätyksen takana olivat jälleen jo D-luokan nelinpelissä hyvin menestyneet OPT-86:n Jussi Seppänen ja Seppo Kallio. Poolin ykköseksi kuitenkin Juha Kulju ja Vesa-Matti Repetti, KuPTS/SeSi. C-poolissa lohkon hännille sijoitettu OPT-86:n junioripari Touko Laine / Juho Åvist voittivat molemmat pelinsä ja nappasivat semisijoitetun paikan jatkokaavioon. OPT-86:n toinen junioripari Luka Oinas / Henrik Vuoti tekivät kakkospaikalta saman tempun D-lohkossa, ykkössijoitetut Timo Merto / Pate Ikola, PT 75/KoKu jäivät alkulohkoon. E-poolissa KePts:n junnut Jere Jakku ja Aleksi Turpeinen olivat lähellä jatkopaikkaa nelossijalta, mutta putosivat erävertailussa kahdesta otteluvoitosta huolimatta.

Jatkokaaviossa OPT-86:n Jussi Seppänen ja Seppo Kallio eivät malttaneet lopettaa yllätyksiään. Ensin viisieräisessä voitto kvartassa parista Esa Wallius / Lars Edberg, PeTo/SeSi ja sitten semissä 3-0 selkeä voitto HäKi:n parista Jari Tiitta / Aki Ruuskanen. Kaavio yläpuolella Luka Oinas ja Henrik Vuoti etenivät finaaliin voittamalla tiukahkot ottelunsa molemmat 3-1. Loppuottelussa paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä. Juniorit Luka Oinas ja Henrik Vuoti selvään voittoon.

Loppukaneetti

DE-SM on erittäin hyvä lisäys kilpailukalenteriin. Kiitos kuuluu Joensuuhun ideasta ja sen läpiviennistä. Kilpailu sopii erittäin hyvin kehittyville junioreille ja myös aikuisten harrastelijatasolle. SM-mitaleista pelataan tosissaan, mutta kuitenkin hyvässä hengessä. OPT-86 kiittää kaikkia kilpailuihin osallistuneita.

Vastaa