Mestaruussarja 2021/2022

Mestaruussarjan kaikki kahdeksan joukkuetta kokoontuivat sunnuntaina Koskelle kolmen kierroksen avausturnaukseen. Päivän aikana nähtiin sekä tiukkoja että selvempiä kamppailuja ja kun pelit saatiin päätökseen, PT-Helsinki, PT Espoo ja isäntäseura Kosken Kaiku jakavat sarjakärjen ilman pistemenetyksiä.

Avauskierros oli nopea, sillä KoKa voitti TIP-70:n 5-0 ja PT 75 OPT-86:n sekä PT Espoo tytärseuransa PT Tapiolan samoin lukemin. Paljon pitempään ei mennyt naapuripöydillä, kun PT-Helsinki löi Turun Kaiun vastaavilla numeroilla. Ottelut olivat jopa yllättävän selviä. Jonkinlaiseksi yllätykseksi voi nostaa Patrik Rissasen voiton Vladimir Brilistä. Alex Naumi hävisi avauspelissään avauserän Samuli Soineelle, mutta sen koommin ei mies erätappiota kokenutkaan.

Vain Samuli Soine onnistui nipistämään Alexilta erän.

Toisella kierroksella PT- Helsinki (Lushin, Martinkus, Strogov) jatkoi menoaan ja löi Tapiolan 5-0. Espoo (Räsänen 2 x ja Pihkala) kukisti TuKan 5-1, kun Suomen kentillä uusi Linus Keränen löi nuoremman Räsäsen. KoKa kukisti Oulun, kun jälkimmäisistä pystyi voittoihin vain Bril (Autio ja kahden selvitetyn ottelupallon jälkeen myös Khosravi). Tikkurila pienyllätti PT 75:n 4-3, kun Samuli Soine voitti sekä Tennilän että O´Connorin. Mustonen ja Pae löivät lisäksi Patrik Rissasen.

Kolmannella kierroksella KoKa rökitti Tapiolaa 5-2, kun sekä Lauri Hakaste että Meelis Kärner löivät Veikka Flemmingin. Autio ja Naumi voittivat kuitenkin pelinsä ja Naumi vielä Khosravin kanssa nelinpelin. PT-Helsinki kukisti Oulun 5-1, vaikka Oulu olisi Perkkiön ja Tuuttilan niukkojen tappioiden myötä voinut johtaa ottelua 3-0. Lopulta Brilin voitto Martinkusista jäi oululaisten ainoaksi.

Espoo oli pulassa Tikkurilan kanssa, mutta selvitti ottelun kuitenkin 5-2. Isä-Räsänen voitti molemmat pelinsä (Soine ja Pae), kuten myös Arttu Pihkala (Mustonen ja Jussi Mäkelä). Aleksi Räsänen joutui sen sijaan tunnustamaan sekä Soineen että kaimansa Mustosen paremmakseen. Jälkimmäinen ottelu oli melkeinpä Mustosen näytöstä.

Kierroksen ja päivän tiukin jännittävin ottelu käytiin TuKan ja PT 75:n välillä. Turkulaiset olivat kiinni jopa kolmessa pisteessä, mutta O´Connor onnistui kuin onnistuikin voittamaan Keräsen rajussa viiden erän ottelussa. Tamperelaisten taivallusta hankaloitti se, että Rissanen joutui kylkivaivojen vuoksi jättämään leikin kesken ennen kolmannen erän alkua Kerästä vastaan. Sen jälkeen piti vielä antaa wo Juha Äänismaalle. Kun myös Otto Tennilä löi Äänismaan ja vei nelinpelin Miikan kanssa, PT 75 sai kuitenkin yhden pisteen.

Mitä avauspäivä kertoi? Ainakin sen, että pääsarjan pelien  taso on varsin hyvä. Toisekseen sen, että sarjassa on nyt kolme mielenkiintoista deffaria. Alexander Lushinin muistamme jo vanhastaan, mutta PT-Helsingin Valdas Martinkus ja Turun (suomea puhuva) Linus Keränen ovat mielenkiintoisia uusia alakierteellä puolustavia tuttavuuksia.

Avauskierroksien jälkeen Naumi, Lushin, Mika Räsänen ja Pihkala omaavat tilaston ilman tappioita.  Varsinkin Artun esitystä voi pitää erinomaisena, etenkin kun vain ottelu Huy Chaun kanssa oli viisieräinen. Sarjataulukkokin on koko lailla odotetun kaltainen – ehkä tuoreen mestarin PT 75:n ”vain viisi pistettä” on kuitenkin jonkinlainen yllätys.

Yleisarviona voi todeta, että kolme kierrosta pääsarjaa on sittenkin yhdelle päivälle liikaa. Kolmannella kierroksella pelien taso laskee selvästi. Siitä huolimatta, että Koskellakin oli lounastauko. Vieraat kiittelivät sekä ruokaamme että järjestelyjämme. Kaiku puolestaan kiittää erittäin koko päivän erittäin asiallisesti käyttäytyneitä vieraita. Tämä koskee kaikkia joukkueita.

Kierrokset 4-5 ja 6-7 pelataan 6.-7. marraskuuta Ruskeasuolla, järjestäjänä PT-Helsinki.

Tulokset ja sarjatilanne

Lisää Jarmo Ruohosen kierrokselta ottamia kuvia kierrokselta tämän linkin takaa.

Joukkueiden kommentit

Terho Pitkänen, PT-Helsinki: ”PT-Helsinki on tyytyväinen saatuihin yhdeksään pisteeseen ja joukkueen pelaajien suorituksiin sunnuntaina. Useat tiukat pelit päättyivät meidän pelaajien eduksi, joten toisinkin olisi voinut mennä. Ruokatauko oli hyvä asia ja joustoa löytyi hienosti niin järjestäjältä, kuin OPT-86:n joukkueelta, jotta meidän ja parin muuan joukkueen pelaajat ehtivät laivaan. Taso on nyt sarjassa erittäin hyvä ja paljon hienoja palloja ja pelejä nähtiin.”

Mika Räsänen, PT Espoo: ”Vahva suoritus joukkueelta ja täydet 9 pistettä kauden avaukseen. Sarja on tasainen ja tänäänkin nähtiin muutamia yllätyksiä. Järjestelyt toimivat hyvin. Hallissa oli kyllä aika viileä mutta pelatessa tuota ei huomannut.”

Riku Autio, Kosken Kaiku: ” Hyvä kauden avaus KoKalta kotisalissa ja tärkeät täydet yhdeksän sarjapistettä taistelussa paikasta finaaliturnaukseen. Hienoa, että Alex pääsi kiireisestä aikataulusta huolimatta mukaan ja hoitelikin omat pelinsä tyylikkäästi. Sarja saatiin hyvin käyntiin ja tiukkojakin pelejä nähtiin. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan turnaukseen.”

Patrik Rissanen, PT 75: ”Viisi pistettä jäi päivän saldoksi. Päivässä oli hetkensä. TuKan palaaminen sarjaan on fressi tuulahdus. Keränen ja Luuk ovat kovia pelimiehiä! Otto ja Miikka väläyttelivät aika ajoittain väkeviä lyöntejä, nelinpeli kulki hienosti. Patea vaivaa loukkaantumiset selän kanssa kuntoutuksesta huolimatta. Noh onneksi veteraanien SM-kisat lähestyy vuosi vuodelta. Kolmen kierroksen päivä on mukava sosiaalinen tapahtuma. Vaihtopenkillä on mukava rupatella, kun pääsee kolmen eri joukkueen kanssa kuulumisia vaihtamaan. Sen sijaan kolmen kierroksen päivissä ei ole urheilullisesti mitään järkeä. Kiitokset Koskelle järjestelyistä.”

Jouko Manni, Turun Kaiku: ” Turun Kaiku lähti ensimmäisiin Mestaruussarjan kierroksiin epäonnisena, sillä seuran ykköspelaaja Joni Aaltonen oli kuukautta aikaisemmin saanut repeämän pohjelihakseen ja pelaaminen oli kielletty. Lisäksi seura oli saanut mukaan kaksi nuorta pelaajaa: Linus Keräsen Ruotsista ja Mart Luukin Virosta, joiden sen hetken kunnosta ei ollut varmuutta. Heti alusta lähtien oli kuitenkin ilahduttavaa katsella kaikkien pelaajiemme suorituksia, sillä jokainen pelasi odotettua paremmin. Ulkomaan avut tekivät pelillään myös positiivisen vaikutuksen ja yllätysvoitto viime vuoden mestarista PT-75:sta antoi uskoa tuleviin otteluihin. Tavoitteenamme on tällä kaudella säilyminen sarjassa ja ensi kaudella pyrimme yrittämään parempiin sijoituksiin. Meillä ei ollut juurikaan epäonnistumisia ja peliesitykset vaikuttivat sellaisilta, että hyvää on tulossa jatkossakin.”

Samuli Soine, TIP-70: ” Tiedossa oli hankala turnaus, koska pelasimme ilman Lauri Laanea, ja vastassa oli sarjan top-4 joukkueesta kolme. Kaksi pistettä joukkueelta oli ihan ok suoritus, mutta kaikkien pelaajiemme suorituksesta jäi myös parannettavaa. Aika paljon tuli peleissä keskeytyksiä, kun toisesta pelistä pallo tuli laariin.”

Tuomas Perkkiö, OPT-86: ”Kohtasimme kolme kärkipään tiimiä ja käteen jäi nolla pistettä. Neljä viiden erän tappiota jätti vähän jossiteltavaa, mutta kaikilta pelaajilta hyvä esitys kaiken kaikkiaan. Hieno päivä kuitenkin pelata ja katsoa hyvää pöytätennistä. Sarjan kolme deffua tuo väriä palloralleihin.”

Huy Chau, PT Tapiola: ” PT Tapiolalla oli Mestaruussarjan avauksessa huonoa tuuria, kun Jani Jormanainen ja Mattias Ojala jäivät pois henkilökohtaisista syistä. Meelis Kärner tuli 1-divarista auttamaan eli joukkueen kokoonpano oli Lauri Hakasta, Huy Chau ja Meelis Kärner Ensimmäinen matsi oli PT Espoota vastaan. Huy Chaulla ja Meelis Kärnerillä oli hyvät mahdollisuudet voittaa Arttu Pihkala ja Aleksi Räsäsen, mutta ihan ei onnistuttu. Mika Räsänen oli liian kova Laurille. 0-5 -tappio PT Tapiolalle. Toinen matsi PT-Helsinkiä vastaan oli vaikea meille, kun vastustajan deffaajat pelasivat hyvin. Lauri Hakaste pelasi todella hyvin Stanislav Stroovia vastaan ja voitto oli lähellä. 0-5 -tappio kuitenkin PT Tapiolalle. Kolmas matsi oli Kosken Kaikua vastaan. Lauri ja Meelis saivat molemmat yhden voiton Veikka Flemmingilta. Nelinpelissä Alex Naumi ja Sam Khosravi olivat parempia kuin meidän Huy Chau ja Meelis Kärner. 2-5 -tappio PT Tapiolalle. Kosken Kaiku järjesti turnauksen hyvin. Ruoka oli hyvä kuten aina.”

 

One thought on “Mestaruussarja 2021/2022

  1. Jäipä kirjoittamatta raporttiin kaksi tärkeää asiaa. Ensinnäkin yksittäisen ottelun formaatti on nyt loistava, sillä lähes kaikista matseista tulee melko tasaisia. Lisäksi ottelun päättävä nelinpeli merkitsee aina pisteestä pelaamista. Toinen huomioitava asia on kotietu, jonka vaikutus on selvä ja merkittävä. Otetaan nyt yksi ehjä kausi ja arvioidaan sen vaikutus huolella sen jälkeen. Sen voi kuitenkin sanoa varmasti, että runkosarjaan se sopii joka tapauksessa erinomaisesti.

Vastaa