Joukkue- ja A-SM (Valio) – Kilpailutulokset

Linkki tiedostoon: Joukkue- ja A-luokkien SM sunnuntai tulokset.xls

Koskella jatkettiin sunnuntaina joukkueiden ja A-luokan SM-kisoja. Mestarit saatiin selville, vaikka eri syistä maan kärkipään pelaajia ja seuroja puuttui aika liuta. Isäntäseura KoKa hyödynsi tilanteen ja nappasi joukkueiden SM-pronssia peräti kahden joukkueen voimin.
Kaiku 1 (Riku Autio, Veikka Flemming ja Sami Ruohonen) hävisi välieräpelinsä vantaalaiselle TIP-70:lle 1-3 Aution vastatessa kavennuksesta. Riku oli lähellä viedä ottelun ratkaisun viidenteen peliin, mutta joutui ratkaisuerän epäonnisen alun myötä taipumaan toisessa ottelussaan Lauri Laanelle 2-3. Jussi Mäkelä voitti Ruohosen ja Laane myös Veikka Flemmingin.
Kaiku 2 (Esa Kanasuo sekä Rasmus ja Matias Vesalainen) oli kisan yllättäjä ja taisteli hyvin myös sunnuntain välierässä lopullista mestaria Espoota vastaan, vaikka 0-3 ottelun hävisikin. Soineelle, Pihkalalle ja Lauri Hakasteelle voitto mieheen.
Loppuottelussa Espoo löi Tikkurilan 3-0. Vantaalaiset eivät olleet ihan lähellä kavennustakaan, vaikka Laane veikin ottelun Pihkalaa vastaan ratkaisuerään. Eleettömästi pelaava Arttu oli kisan kovin pelaaja voittaen kaikki viikonloppuna käymänsä pelit. Espoo uusi mestaruutensa viime vuodelta.
Miesten joukkuekilpailun mitalistit (kuvat Jarmo Ruohonen)
Vain kahden joukkueen naisten joukkuekilpailussa osat vaihtuivat, kun TIP-70 kukisti Espoon 3-1. Alisa Sinishin vastasi espoolaisten kavennuksesta yllättämällä Ella Kellowin. Maria Girlea vei kuitenkin luotettavasti omat ottelunsa ja vielä nelinpelin Ellan kanssa.
Naismitalistit
A-luokan mestariksi iski Tikkurilan ykkössijoitettu Aleksi Mustonen. Kakkoseksi iski Espoon Huy Chau. Kolmannet olivat Oulun Juhana Tuuttila ja KoKan Esa Kanasuo, jolle viikonloppu tarkoitti kolmea SM-pronssia. Kaksi viikkoa sitten Esa voitto B-luokan SM-kullan ja nappasi nyt mitalin yhtä ylemmässä luokassa. Vastaavaa ei kukaan liene pystynyt aiemmin?
A-luokan mitalistit. Toinen pronssimies Juhana Tuuttila oli jo ehtinyt lähteä kotimatkalle Ouluun.
Kisa sujui periaatteessa hyvin, mutta kun A-luokan kärkikahinoissa oli paljon samoja pelaajia, jotka pelasivat myös joukkuekilpailun mitalipeleissä, aikataululle tuli haasteita. Siitä huolimatta, että osanottajia oli melko  vähän. Siitä kärsi varsinkin Aleksi Mustonen, joka pelasi A-luokkaa joukkuevälierän lomassa. Pelejä tuli tasaisen tappavaan tahtiin, mutta niin vain Aleksi nappasi A-luokan mestaruuden.
Kosken Kaiku kiittää!

Vastaa