OPT-86 Itsenäisyyspäivän kilpailut – Kilpailutulokset + raportti

Ohessa OPT-86:n Itsenäisyyspäivän kilpailujen tulokset. Päivän kohokohta oli junioriluokkien runsas osanotto ja tasaiset koitokset.

Tulokset: OPT-86_Itsenäisyyspäivän_kilpailut_6.12.2021_Ottelukaaviot.xls

OPT-86:n Itsenäisyyspäivän kilpailujen maanantainen ajankohta ei osoittautunut parhaaksi mahdolliseksi aikuispelaajien osalta, eikä myöskään niiden jotka pelasivat kaksi päivää nelosdivisioonan turnausta lauantaina ja sunnuntaina samassa hallissa. Syy kilpailujen järjestämiseen kävi kuitenkin selväksi kello 10.00 kun 22 junioripelaajaa aloittivat pelit kahdessa eri tasoluokassa. Ykköskategoriaan pääsivät pelaajat jotka olivat pelanneet pingistä noin vuoden tai enemmän, kakkoskategoriassa olivat tänä syksynä pingiskoulun harjoituksissa esiintyneet pelaajat. Ykköskategoriassa pelasi 10 junioria ja kakkoskategoriassa 12 junioria. Kilpailut olivat lähes täysin Oulu – Haukipudas miehitetyt, poikkeuksen teki YPTS:n uusi tyttöpelaaja Cecilia Tenkula joka pärjäsikin kilpailuissa erittäin hienosti.

Aamupäivän pelit

Aamupäivällä pelattiin kaksi junioriluokkaa. Tarkoituksena oli pelata myös aikuispelaajille ja ns. paremmille junioreille suunnattu PKO-luokka, mutta se kutistui lopulta viime hetken runsaiden poisjääntien johdista seitsemän pelaajan poolipeleiksi. Pelit kuitenkin pelattiin ja voittajaksi pelasi, tottakai, OPT-86:n Lasse Vimpari. Kakkoseksi Heiton Sisu Vahtola ja kolmoseksi saman seuran Jukka-Pekka Salminen. J-P:tä kolmossijasta ahdisteli viidenteen erään asti hienosti peliään eteenpäin vienyt Juho Åvist. Niklas Karjalainen ja Otso Vahtola pääsivät Juho lisäksi myös kahteen voittoon ristiin pelaten. Tommi Kuljulle pelit olivat opintomatka taitavampien pelaajien kierteisiin ja kaarteisiin.

Junioriluokka 1:ssä päädyttiin pelaamaan kaksi viiden pelaajan poolia ja sen jälkeen pelattiin vielä ottelut kaikista sijoituksista. OPT-86:n Kaarlo Lampinen oli isäntä talossa vieden poolivoiton A-poolissa, Luo (Jessica) Jiaqi laittoi kuitenkin pelin todella tiukaksi taipuen vasta viiden erän taiston jälkeen kakkoseksi. Aapo Åvist A-poolin kolmoseksi voitoilla Ronny Puikkosesta ja Iiro Hyttisestä. B-poolissa ykkössijoitettu Otto Ruonaniemi joutui luovuttamaan ykköspaikan OPT-86:n deffukoulussa aloittaneen Konsta Niemelän peliesityksille.  Kolmanneksi tässä tasaisessa poolissa Niilo Perkkiö ennen Zhu Xiweniä ja Petrus Alataloa. Junioreiden 1-luokan sijoitusmatseissa finaalissa Kaarlo piti Konstan kierot kierteet näpeissään ja voitti tiukan matsin 3-1. Pronssipelissä Jessica oli Ottoa terävämpi erin 3-1.  Aapo Åvistille, Zhu Xiwenille ja Petrus Alatalolle loput voitot sijoituspeleissä.

Junioriluokka 2:ssa (pingiskoululuokka) pelattiin kaksi kuuden pelaajan poolia. Luokan läpivetämiseksi tarvittiin hieman aikuisapuja OPT-86:n valmennustiimistä ja pelaajien vanhemmista. Kiitos siis tässä vaiheessa kaikille luokan mahdollistaneille, te tiedätte keitä olette. Pooleihin jako onnistui erittäin hyvin. A-poolissa YPTS:n Cecilia Tenkula taipui pooliykköselle Kasper Pyörälälle 3-0 ja hävisi myös viiden erän supertiukan trillerin Anton Koskelle. A-poolin alakolmikko Viljami Jussila, Aleksi Jokikokko (s. 2015!!!) ja Touko Kemppainen oli erittäin tasavahva. B-poolissa luokan ehkä pienoinen ennakkosuosikki Eetu Mäkelä oli vahva voittaen kaikki pelinsä puhtaasti. Kakkoseksi pelasi Niko Tamas joka oli tiukilla neljänneksi pelannutta Unto Parkkista vastaan. Kolmoseksi väliin kiilasi Sofia Jokikokko (s. 2014!!!). Viidenneksi Emil Oikarainen ennen Liana Mazedia. 2-junioriluokassa pelattiin myös sijoitusmatsit joissa nähtiin erittäin tasaisia koitoksia. Finaalissa Kasper Pyörälä nappasi luokkavoiton viidennen erän jatkopalloilla Eetu Mäkelän kustannuksella. Pronssimatsissa Niko Tamas nappasi 3-2 (viimeinen 11-9) voiton Anton Koskesta. Ottelun jännitystä kuvaa se että viimeisistä neljästä pisteestä kolme oli syöttövirheitä. YPTS:n Cecilia Tenkula nappasi kolmanneksi sijoittuneiden pelissä voiton tyttökoitoksessa Sofia Jokikokosta 3-0. Unto Parkkiselle 3-0 voitto Viljami Jussilasta nelosten kohtaamisessa. Vitosten kohtaamisessa nähtiin myös huikean tasainen taisto kun Aleksi Jokikokko nappasi voiton 3-2 (viimeinen 11-9). Kuutosten pelissä Touko Kemppaiselle voitto Liana Mazedista 3-0. Erittäin hieno kilpailuluokka, 12 pelaajasta vain kahdella oli lisenssi ennen tätä turnausta. Pallot olivat paikoin myös oikein tasokkaita. Tulevaisuus näyttää valoisalta kun harjoituksissa vain maltetaan käydä.

Iltapäivän pelit

Iltapäivälle suunniteltu tasoitusluokka alkoi jo tunnin etuajassa ja siihen osallistui vain kuusi pelaajaa. Pienen haastattelun jälkeen päädyttiin pelaamaan kuuden pelaajan pooli ja rahat jaettiin kutsussa mainitulla tavalla. Voittoon pelasi puhtaalla pelillä OPT-86:n Niklas Karjalainen. Niklas voitti lohkon finaaliottelussa Otso Vahtolan tiukasti 3-2, jos Otso olisi voittanut, niin Otso olisi käärinyt voittorahat itselleen. Nyt Otso jäi rahoitta ja kakkosrahat keräsi isoveli Sisu Vahtola. Tästä varmasti keskustellaan kotona illalla 🙂

OPT-86 kiittää kaikkia pelaajia ja taustajoukkoja. Seuraavan kerran Ratamotiellä pelataan kilpailut lauantaina 8.1.2022.

Vastaa