STARXMAS (C) – Ilmoittautuneet pelaajat

Teksti muuttunut vähän!

Pari pelaajaa on joutunut jäämään pois.

Yhteensä 90 pelaajaa ilmoittautui mukaan.

Koska kisat kutistuivat harmillisesti yksipäiväisiksi nyrkkeilijöiden viime hetkellä peruman nyrkkeilytapahtuman vuoksi, vaati melkoista taiteilua saada kaikki halukkaat mukaan. Siksi saliin laitetaan kaksi ylimääräistä pöytää. M-1100 pelataan lisäksi kolmen pelaajan pooleina (kaksi parasta jatkoon). Muuten neljä pelaajaa on normi. Suuren virolaisjoukkueen vuoksi yritetään pitää tiivistä aikataulua joulumielellä, jotta he ehtivät pelata ottelunsa ennen laivan lähtöä takaisin. Siten Ryhmä 2 yritetään aloittaa jo  klo 12.30. Kolmas ryhmä yritetään aloittaa jo klo 16.20-16.30.

Koska aikataulu on tiukka, pyydän jo etukäteen, että yksikään pelaaja ei tule kysymään  ”ollaanko aikataulussa?” tai oman poolinsa jälkeen ”koska jatkopelit alkaa?”. 😄 Olkaa myös ymmärtäväisiä, jos aikataulu vähän venyy. Mennään hyvällä joulumielellä kilpailun nimen mukaisesti!

Ilmoittakaa mahdollisista virheistä emailitse: star.kilpailut@gmail.com .

Linkki tiedostoon: STARXMAS 12.12.2021 ilmoittautuneet.xlsx

4 thoughts on “STARXMAS (C) – Ilmoittautuneet pelaajat

 1. Hienoa sinänsä, että kisoihin on saatu hyvin pelaajia! Suuren työn olet Arto tehnyt tämän(kin) kilpailun kanssa, kiitos siitä. Kuitenkin kun osallistujamäärät ovat nyt joka ryhmässä reilusti yli kutsussa mainitun 48 enimmäismäärän, niin kisojen läpimeno kohtalaisessa ajassa vähän epäilyttää. Huolimatta joulumielestä ja kahdesta lisäpöydästä. Lisäpöydät toki mahdollistavat kaksi poolia enemmän samaan aikaan, mutta vievät tilaa heikentäen pelikokemusta ja saattavat pidentää otteluita lisäämällä uusittavia palloja.

  Julkaistaanko arvonnat etukäteen vai vasta sunnuntaina paikan päällä? Arvontahan lienee tehty eilen. Myös poolien pöydät aikatauluineen olisi hyvä tietää. Toivon tietenkin kaiken sujuvan hyvin, mutta arvonnoista ja pooleista pystyisi vähän tarkemmin arvioimaan aikataulun pitävyyttä.

 2. Arvontaa ei ole tehty eilen, vaikka se jäi siihen alkuperäisen kaksipäiväisen kutsun jäljiltä. Esim. nyt olen Tampereella hakemassa palkintoja. keskiviikko meni koronatodistusten kyselyyn ja torstaina suunnittelin aikatauluja ja matkasin Tampereelle. Nyt kirjoitan tätä vastausta, vaikka pitäisi päästä taas etelää kohti. Huomenna menen Rusalle laittamaan salia kuntoon ja teen ne arvonnat.

  Se 48 liittyi 12 pöytään. Raja on 56, kun pöytiä on 14.

  Arvonnan haluan tehdä ihan tarkoituksella vasta lauantaina, jotta varmasti kaikki poisjäämiset saadaan mukaan.

  Miksi ihmeessä poolien pöydät pitää tietää jo perjantaina? Monessako muussa kisassa ne edes kerrotaan etukäteen Starin kilpailuiden lisäksi?

  Jos aikataulun tiukka pitäminen on sinulle tärkeää esim. muiden menojen vuoksi, on ehkä parempi. että poistan sinut arvonnasta. En käy kilpailujen aikana keskusteluja aiheesta. Lähetä tarvittaessa emailia Starin email-osoitteeseen. Mutta alkuperäisten aikataulujen mukaan kaiken pitäisi onnistua. Nyt yritetään vähän (30 minuuttia) aikaistaa alkamisia, jotta Viron joukkue ehtii pelata. Jos se on paha asia, peruuttamisia otetaan vastaan!

  Muutkin jo etukäteen tyytymättömät ja aikataulusta äärimmäisen tarkat pelaajat voisivat perua osallistumisensa tänään, jotta sunnuntaina ollaan vain joulumielellä liikkeellä. 🙂 Kaikkihan meni läskiksi nyrkkeilijöiden vuoksi, kun menetettiin yksi kilpailupäivä. Haluan tämän kuitenkin järjestää moniviikkoisen pingisurakan jälkeen vaikka mikä on. Monet kun haluavat pelata.

  ”mutta arvonnoista ja pooleista pystyisi vähän tarkemmin arvioimaan aikataulun pitävyyttä.”

  En osallistu asiaa koskevaan keskusteluun myöskään tällä palstalla. Peruuttamisia otan toki vastaan.

  Tervetuloa sunnuntaina kaikki, jotka haluatte pelata näissä hankalissa olosuhteissa vielä yhdet syyskauden kisat! Kuka tietää, milloin Ruskeasuolla voi seuraavan kerran järjestää kisat? STARXMAS 2022?

  1. ”Se 48 liittyi 12 pöytään. Raja on 56, kun pöytiä on 14.”

   Yli menee silti reilusti. Aamuryhmässä on 64 ja keskimmäisessä ryhmässä 66 pelaajaa (tuon hetken tiedon mukaan).

   ”Arvonnan haluan tehdä ihan tarkoituksella vasta lauantaina, jotta varmasti kaikki poisjäämiset saadaan mukaan. Miksi ihmeessä poolien pöydät pitää tietää jo perjantaina? Monessako muussa kisassa ne edes kerrotaan etukäteen Starin kilpailuiden lisäksi?”

   Lähinnä edes niitä arvontoja kaipailin. Aika monessa kilpailussa ne julkaistaan etukäteen, joissain myös pöydät. Sitä voisi kutsua asiakaspalveluksi. Nopeuttaa osaltaan kisoja ja mahdolliset virheetkin arvonnoissa ehtisi korjata. Kutsussa mainittuihin asioihin on myös voitava luottaa. Esim. arvontatilaisuuteen voisi tulla liiton tarkkailija.

   ”En käy kilpailujen aikana keskusteluja aiheesta.”

   En minäkään. Etenkin näiden kisojen aikana riittää puuhaa muutenkin. Siksi annankin pelaajana eli maksavana asiakkaana palautetta jo etukäteen ja ehkä myös jälkikäteen.

   ”Kaikkihan meni läskiksi nyrkkeilijöiden vuoksi, kun menetettiin yksi kilpailupäivä. Haluan tämän kuitenkin järjestää moniviikkoisen pingisurakan jälkeen vaikka mikä on. Monet kun haluavat pelata.”

   Tässä se mielipide-erojemme perimmäinen syy taitaakin olla. Ilman muuta halutaan pelata, mutta ainakaan itse en halua pelata miten hyvänsä. Nyt vähän tuntuu, että yhteen päivään on väkisin tungettu ainakin 1,5 päivän kisat. Nämä kisathan olisi aivan hyvin voinut järjestää kilpailukutsun mukaisella osallistujamäärällä. Toki silloin olisi moni pelaaja pitänyt pudottaa ja se olisi ollut hankalaa, kun suuri osa ilmoittautumisista ei ollut lainkaan ilmoittautumisjärjestelmässä eikä ilmoittautumisaikaa voi todentaa.

   Jäin itse pois pelaajana ja helpotin siten osaltani kilpailujen sujumista. Näin tehtiin nähdäkseni hyvässä yhteisymmärryksessä. Poisjääntini ei johdu mistään aikataulujen muutoksista tai niiden mahdollisista pettämisistä vaan enimmäkseen siitä, että peliolosuhteita heikennettiin lisäpöydillä, mikä taas oli ilmeinen pakko tehdä liian suuren pelaajamäärän takia. Ne poikittaiset pelipöydät liian pienessä tilassa eivät vaan toimi hyvin.

   Joka tapauksessa toivon onnistuneita kisoja kaikille! Tulen paikalle koutsaamaan kaveria ja jos apu kelpaa järjestäjälle, voin vaikka toimia tuomarina jatkopeleissä.

 3. Vastaan nyt, kun olen nukkunut kaksi yötä univelkoja pois ja olen erittäin hyvällä tuulella raskaan viikonlopun jälkeen . Huomautan, että tässä ei ole mitään riitaa eikä negatiivisia tunteita. Vesa auttoi lupauksensa mukaan kisoissa todella paljon olemalla ystävällisesti tuomarina. Ainakaan ne Starin kisat eivät vaan ole hänelle hyvät, minne virolaiset tulevat isolla joukolla. Viimeksi se oli STARXMAS 2018 kolme vuotta sitten. Jokainen pelaaja saa valita vapaasti itselleen hyvät kisat. Ei siinä ole mitään väärää. Silti vastailen alla Vesan kommentteihin ja ihan hyvällä mielellä ja hyvin levänneenä!

  ”Yli menee silti reilusti. Aamuryhmässä on 64 ja keskimmäisessä ryhmässä 66 pelaajaa (tuon hetken tiedon mukaan).”

  Ei se luku (esim. 48 tai 56) tule mistään Perustuslaista tai YK:n ihmisoikeuksien julistuksesta vaan on kilpailun järjestäjän oma rajoitus sitä varten, jos on tulossa liikaa pelaajia. Ei siis lupaus pelaajille muuta kuin sen verran, että ainakin niin paljon otetaan. Se luku tulee neljän pelaajan pooleista. Jos on 14 pöytää, mukaan mahtuu neljän pelaajan pooleissa 56. Kuitenkin jopa 6×14 = 84 pelaajaa, jos onkin kolmen pelaajan poolit ja osa pelaajista tulee paikalle vasta klo 10.00 kuten nyt. Järjestäjällä on oikeus muuttaa sitä lukua hyväksi katsomallaan tavalla. Toteutunut määrä oli kuitenkin 58 pelaajaa klo 9:00:n ryhmässä, 61 klo 13:n ryhmässä ja 48 klo 17:n ryhmässä. Yhteensä 167 pelaajaa kun koko päivän teoreettinen maksimi 14 pöydällä oli siis 3x4x14 = 168.

  ”Lähinnä edes niitä arvontoja kaipailin. Aika monessa kilpailussa ne julkaistaan etukäteen, joissain myös pöydät. ”

  Saahan niitä kaipailla. Nyt ei vaan ollut mahdollista. Menetettiin esim. yksi päivä koronapassien kyselyyn. Missä kisoissa muuten julkaistaan pöydät Starin kisojen lisäksi? Saattaa pohjoisessa olla. Ei ole kuitenkaan sattunut silmiini.

  ”Sitä voisi kutsua asiakaspalveluksi.”

  Kiitos tästä tiedosta! Täytyypä jatkossa pyrkiä asiakaspalveluun, kun Star ei ole huomannut KOSKAAN julkaista arvontoja etukäteen.

  ”Nopeuttaa osaltaan kisoja ja mahdolliset virheetkin arvonnoissa ehtisi korjata.”

  Kiitos tästäkin ❤️. Aivan uutta tietoa minulle!

  ”Kutsussa mainittuihin asioihin on myös voitava luottaa. Esim. arvontatilaisuuteen voisi tulla liiton tarkkailija.”

  Ehdotan jatkossa valitsemaan sitten sellaiset kisat, joissa kisojen keskeisenä tarkoituksena on noudattaa kutsussa mainittuja muodollisuuksia prikulleen. No tottahan liiton tarkkailija on lähes AINA valvomassa kansallisten kisojen arvontoja! Onneksi onnistuttiin hämäämään liiton henkilökuntaa ja kilpailuvaliokunnan kätyreitä tällä tavalla! Olivat käyneet varmaan kolkuttelemassa ovelle mutta väärässä osoitteessa!

  ”Siksi annankin pelaajana eli maksavana asiakkaana palautetta jo etukäteen ja ehkä myös jälkikäteen.”

  Kiitos tästä. Mutta voin kertoa, että Starin kisojen pääkohderyhmä eivät ole ainakaan ne 70-80-lukujen pelaajat, jotka haluavat valvoa jokaisen muodollisuuden pikkutarkkaa noudattamista. Tarkoituksena on järjestää kivat kisat pelaamisesta kiinnostuneille. Muut saavat sitten järjestää sääntökirjakisoja. Kilpailukutsuunhan voisi laittaa pelisäännöt ja tuomarisäännötkin, ja niiden äärimmäisen tarkkaa noudattamista sitten yhdessä valvottaisiin.

  ”Ilman muuta halutaan pelata, mutta ainakaan itse en halua pelata miten hyvänsä.”

  Toivottavasti löydät jatkossa kilpailukalenterista sinulle sopivat kisat. En voi luvata, että Starin kisat ovat sinulle koskaan sellaiset. Tai eivät siis ainakaan silloin, kun virolaiset tulevat joulukilpailumatkalle.

  ”Nämä kisathan olisi aivan hyvin voinut järjestää kilpailukutsun mukaisella osallistujamäärällä.”

  Niin varmaan. Totta kai.

  ”Toki silloin olisi moni pelaaja pitänyt pudottaa ja se olisi ollut hankalaa, kun suuri osa ilmoittautumisista ei ollut lainkaan ilmoittautumisjärjestelmässä eikä ilmoittautumisaikaa voi todentaa.”

  On hienoa, että meillä toimii aktiivisesti pelaajiston oma Ilmoittautumisajan Tarkkailuvaliokunta (ILTA)! Voin sen kertoa, että Viron joukkueelle oli hyvissä ajoin luvattu tietty määrä paikkoja kilpailussa. Heitä en myöskään alkanut erikseen naputella taulukkoon varsinkin, kun nimilistan sain vasta maanantaina.

  ”peliolosuhteita heikennettiin lisäpöydillä, mikä taas oli ilmeinen pakko tehdä liian suuren pelaajamäärän takia.”

  Lisäpöytien jälkeenkin laarit olivat sääntöjen mukaiset. Mikä siis vialla? Oli myös selvää, että keskipöydillä pelataan alempien sarjojen otteluita. Ruskeasuolla on totuttu aivan liian ylellisiin laareihin.

  ”Ne poikittaiset pelipöydät liian pienessä tilassa eivät vaan toimi hyvin.”

  Toimivat erittäin hyvin. Pykälän 3.3.6.1.3 mukaan pelitilan on oltava kansallisissa kisoissa 9×4 metriä. Sen kokoisia ne laarit olivat.

Vastaa