Benedek Oláh suosikkina TOP-16 lopputurnaukseen

Pöytätenniksen uudistunut TOP-16 lopputurnaus pelataan lauantaina 18. joulukuuta Helsingissä. Ykkössuosikkina Ruskeasuon urheiluhalliin astelee Benedek Oláh.

– Hienoa, että hommat natsasivat ja pääsen mukaan. En edes muista milloin olen viimeksi pelannut kisoja Rusalla, mutta pidän hallista, Oláh innostuu.

Tuoreimman Suomen rankingin kärkikymmeniköstä Alex Naumi pelaa samaan aikaan Hollannin sarjan finaaleissa, TOP-16 lopputurnauksesta ovat tällä kertaa sivussa Naumin lisäksi vain Otto Tennilä ja Aki Kontala.

Turnauksen ensimmäisessä vaiheessa 16 pelaajaa on jaettu neljään alkulohkoon, joista kolme parasta etenee yhden tappion cupkaavioon, lohkovoittajat suoraan sen toiselle kierrokselle eli puolivälieriin. TOP-16-lopputurnauksen palkintopotti on 2000 euroa, josta voittaja kuittaa puolet.

– TOP-lopputurnaus pelataan nyt ensimmäistä kertaa 16 pelaajan voimin. Viime vuonna turnaus jäi koron vuoksi väliin, mutta olemme satsanneet kisaan enemmän myös palkintorahojen suhteen, järjestäjänä toimivan Pöytätennisseura Wegan puuhamies Kimmo Arenius sanoo.

Ottelut alkavat Ruskeasuolla lauantaina kello 11.00, loppuottelu pelataan kello 15.15. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä osallistujilta (pelaajat, tuomarit, yleisö) vaaditaan voimassa oleva koronapassi. Myös kasvomaskin käyttöä suositellaan.

– Toivottavasti myös yleisöä tulisi paikalle, Oláh toivoo.

Peleistä tuotetaan livelähetys PingisTV:n Youtube-kanavalla. Lohkojaot, tarkemmat aikataulut ja lisätiedot löytyvät täältä.

Kuva: Hannu Tolvanen

 

Vastaa