Sonjan nousukiito jatkuu

Liiton varapuheenjohtaja Sonja Grefberg on hurjassa huudossa kansainvälisessä pöytätenniksessä. Budapestin EM-kisojen yhteydessä keskiviikkona Sonja sai toiseksi eniten eli peräti 39 ääntä 53:sta mahdollisesta ja saa jatkaa tehtävässään ETTU:n hallituksessa. Sonja valittiin Euroopan edustajana myös ITTF:n ”Board of Directors” -elimeen, mm. Jörgen Perssonin rinnalla. Tässä vaalissa Sonja sai ääniä neljänneksi eniten.

Kokouksessa oli paikalla 48 maata, joiden ohella viittä maata edustettiin valtakirjalla. ETTU:n 57 jäsenestä puuttuivat vain Andorra, Bosnia-Hetrzegovina, Georgia ja Malta. Kokous hyväksyi Gibraltarin järjestön 58. jäseneksi. Koko puheenjohtajisto valittiin uudelleen, joten ETTU:n puheenjohtaja on vastedeskin hollantilainen Ronald Kramer.

Taludellisesti ETTU teki 2015 ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen positiivisen tuloksen, joka runsaan 850 000 euron liikevaihdolla oli noin 135 000 euroa. Ensi vuodeksi hyväksyttiin nollabudjetti. Kokous jakoi myös erilaisia kunnianosoituksia. Suomalaisillekin tutuista nimistä Viljar Kasemaan (Viron ex-puheenjohtaja), Öivind Eriksenin (Norjan ex-puheenjohtaja) ja Arne Madsenin (Tanskan ex-puheenjohtaja) käteen lyötiin ETTU:n kunniataulu.

Ensi vuoden EM-kisat ovat Luxemburgissa 13.-19. syyskuuta ja samalla juhlitaan myös 60-vuotiasta Euroopan liittoa. Vuoden 2018 JEM järjestetään Romaniassa.

Budapestin EM-kisoista lähtee TV-signaali 138 maahan, eli pöytätennis on urheilumaailmassa kyllä iso laji.

Allekirjoittanut toimii Suomen kokousedustajana sekä ETTU:n että Pohjois-Euroopan liiton kokouksissa.

Esko Heikkinen

Vastaa