EPYG-kisaan tarvitaan kesällä vapaaehtoisia!

Sikäli kun pandemiat ym. suovat, Suomi ja Liikuntakeskus Pajulahti järjestävät EPYG-kisan eli Euroopan Nuorten Paraurheilijoiden kilpailut 27.6.-7.7.2022. Jo nyt kisaan on ilmoittautunut 24 maata ja ainakin viittä odotetaan vielä. Osanottajia on jo lähes 750, mikä on selvästi enemmän kuin 2019, jolloin vastaava kisa myös järjestettiin Pajulahdessa. Isoja osanottajamaita ovat ainakin Italia, Espanja, Saksa ja Ranska.

EPYG on monilajitapahtuma, jossa kilpaillaan yhdeksässä lajissa eli pöytätenniksessä yleisurheilussa, uinnissa, bocciassa, maalipallossa, pyörätuolikoripallossa, judossa, istumalentopallossa ja sokkopingiksessä. Uinti järjestetään Mäkelänrinteen uimahallissa Helsingissä ja muut lajit Pajulahdessa. Istumalentopallo on 2022 uusi laji kilpailuohjelmassa.

Suomalaisosanottajia on toistaiseksi mukana 54. Pöytätenniksessä mukana on 16 maata ja 70 pelaajaa, vaikka esimerkiksi Ruotsin ilmoittautuminen puuttuu vielä. Aaro Mäkelä on kisan ainoa suomalaispelaaja. Sokkopingiksessä, joka on muuten ihan eri laji kuin ”omamme”, mukana on15 pelaajaa viidestä maasta.

Aaro Mäkelä on Suomen EPYG-edustaja pöytätenniksessä.

Pöytätenniskisa pelataan Pajulahden palloiluhallissa. Kisasta ei saa virallisia rankingpisteitä, mutta luokittelumahdollisuus tullaan järjestämään. Sille on jo etukäteen kova kysyntä, sillä luokituksen haluavia on ilmoittautunut peräti 35. Kisan varsinaiset peliluokat selviävät vasta myöhemmin.

Eli nyt tarvitaan vapaaehtoisia kisan järjestelyihin! Ilmoittautua voi vaikka allekirjoittaneelle, esko.heikkinen@sptl.fi, 050 62532. Pulaa on ainakin tuomareista, se on varmaa. Saamme kisasta pienen tuoton liitolle, joten tervetuloa talkoisiin ja viettämään kesäpäiviä Pajulahteen. Samalla voi kannustaa Aaroa kisapeleissä!

Oletan ainakin paravaliokunnan olevan talkoissa mukana, mutta se ei vielä riitä, vaan muitakin innokkaita tarvitaan. Rohkeasti mukaan vain!

Esko Heikkinen

Vastaa