Tiedotusterveisiä – hallitus kokoontui

Liittohallitus piti maanantaina parin tunnin kokouksen. Pandemian taas jyllätessä valiokuntakatsaus oli nopeahko, mutta jotakin saatiin kuitenkin.

Työvaliokunnassa on selvitelty Johanna Kaimion roolia naisten valmennuksessa ja määritelty myös toiminnanjohtajan tehtäväkuvaa. Seuraavasta Finlandia Openistakin on neuvoteltu, kuten myös kesän nuorten paratapahtumasta (EPYG) kesällä. Jälkimmäisen suhteen ITTF onkin yllättäen sitä mieltä, että kisasta saisi rankingpisteitä. Pajulahti miettii, mitä se tarjoukseen vastaa.

Seuravaliokunnan Tero Naumi kertoi, että valiokunta on pitänyt etäkokouksen. Uutta pingiskoulukonseptia on mietitty ja maaliskuun lopulla on tulossa seurailta. Tanelin kouluvierailuista on kerätty ja saatukin palautteita: seurat ovat niihin kyllä tyytyväisiä, mutta tulokset ovat kirjavia. Parempikin yhteenveto asiasta on vielä tulossa. Mailapelihankkeen rahoitus päättyy toukokuun loppuun, mutta uusi anomus tehty (toiminta on ollut lähinnä virtuaalista). Seurapäivä on suunnitteilla syksylle. Myös nappulahanke on seuravaliokunnan alla ja näitä pelaajia varten on tulossa leiri Ouluun toukokuussa.

Valmentajavaliokunnassa on mietitty valiokunnan tavoitteita: kymmeneen seuraan pitäisi saada oto-valmentaja ja kahteen päätoiminen. Teamsilla pidettävä valmentajailta tulossa 6. helmikuuta sunnuntaina. Parapuolella on menty normaaliin tapaan, mutta valiokunta on tekemässä kyselyä seuroille paratoiminnasta. Lisäksi todettiin, että ITTF ei vieläkään ole vastannut kyselyymme pararankingin uudistamisesta ja Pariisin paralympiakisojen (2024) naisten ykkösluokasta.

Veteraaniasioissa Jyrki Nummenmaa toi esille, että 2023 Tampereella on iso kansainvälinen European Master games, jossa pöytätennis on yksi lajeista. Jyrki jatkoi IT-asioista sen verran, että seuraavaan Pingislehteen on tulossa esittelyjuttu kehitteillä olevan kisanveto-ohjelman ominaisuuksista ja mahdollisuuksista (Welho).

Kilpailuvaliokunnan puolelta todettiin, että Nappulaliigan ja 18-vuotiaiden SM on Koskella toukokuussa. Huippu-urheiluvaliokunnan asioissa Aleksi ja Sam ovat helmikuussa lähdössä Belgian junnuavoimiin ja Teemu ja Luka Oinas ETTU:n Talent-leirille Tsekkeihin maaliskuussa.

Sonja jatkoi kansainvälisillä asioilla ja ETTU:lla hallituksen terveisillä: Euroopan ranking on loppusuoralla, minkä lisäksi ETTU alkaa järjestää alle 13-vuotiaiden EM-kisoja. Ensimmäinen epävirallinen kisa on kesäkuussa Montenegrossa. Luokkina ovat sekajoukkuekilpailu (2+2) sekä poikien ja tyttöjen kaksinpelit. Huhtikuussa piti olla alle 21-vuotiaiden EM, mutta kisa siirrettiin WTT-päällekkäisyyksien vuoksi ja nyt se järjestetään syyskuussa. Keväälle Kiinaan määrätty joukkue-MM siirrettäneen loppuvuoteen. ITTF:lla on piakkoin ensimmäinen uuden hallituksen kokous – saapa nähdä, mitä sieltä tulee.

Kimmo Arenius totesi vielä sääntövaliokunnan asioissa, että kumien väriasia on nyt tiedotettu kaikille. Työntekijöiden puolelta Mika totesi, että Mattiaksen harjoitukset Ruskeasuolla pyörivät normaalisti. Tanelilla on pandemian vuoksi hiukan lyhyempiä viikkoja ja hänen palvelujaan on myös myyty PT Espoolle. MBF puolestaan olisi kiinnostunut ostamaan Mattiaksen palveluja.

Sitten siirryttiin kokouksen pääasiaan eli koronatilanteeseen. Kilpailuvaliokunta on luonnollisesti keskustellut aktiivisesti jo ennen tätä. Päätimme, että kaikki suunnitellut 19.2 sarjaturnaukset pelataan 19. helmikuuta normaalisti mutta suljetuin ovin. Pelejä siirretään vain jos on pakko (eli jos saleihin ei päästä tai viranomaiset nimenomaan kieltävät) ja pelit jatkuvat sarjaohjelman mukaisessa järjestyksessä. Pandemia-aikana ei luovutuksen vuoksi putoa suoraan sarjasta, mutta luovutetun ottelun sarjapisteet toki menevät. Toimintaa voi aloittaa alueellisesti aikaisemminkin, jos se on viranomaisten mukaan mahdollista ja salit käytössä.

Puhuimme myös liiton taloustilanteesta ja ennen kaikkea viime vuoden tuloksesta. Se ei ole vielä valmis mutta varmaa on, että se isosti miinusmerkkinen. Syitä on monia. Vuodet eivät ole veljeksiä (vuosi 2020 + 30 000 €), minkä lisäksi pandemia puri meitä taloudellisesti vasta viime vuonna: koronatestejä otettiin ainakin 10 000 eurolla, lisenssi- ja sarjamaksualennukset vaikuttivat 15 000-20 000 € jne.

Näiden lisäksi meillä oli harvinaisen kallis arvokisavuosi erittäin monine tapahtumineen ja vielä teimme kohtalaisia investointeja valmennukseen. Toisaalta on selvää, että jatkossa tarvitsemme myös tarkempaa taloudenpitoa ja parempaa varainhankintaa. Se on kuitenkin todettava, että Finlandia Open tuotti arviolta 15 000 €. Se on todella hieno tulos.

Seuraavassa kohdassa päätimme liittyä Suomen Urheilun Eettisen Keskuksen (SUEK) alaiseen vakavien eettisten rikkomusten keskitettyyn kurinpitojärjestelmään. Päätös edellyttää meiltä sääntömuutoksia, jotka siis tulevat esille kevätkokouksessamme. Mika kertoi, että liittyminen sinänsä on maksutonta, mutta mahdolliset tapaukset – joita emme ollenkaan toivo tulevan – maksavat sitten minkä maksavat. Omissa sääntömuutosasioissamme päätimme konsultoida Pekka Kolppasta.

Johanna Kaimiosta naisten maajoukkuevalmentajana keskustelimme myös. Asiaan liittyy myös naisten EM-kisojen C-kategorian karsintojen (joissa Suomikin siis pelaa) mahdollinen emännöinti. Ilmoittautuneet ovat nyt tiedossa ja arvonta on ylihuomenna keskiviikkona. ETTU:n mahdollisesta avustuksesta ei vielä ole tietoa, mutta olemme järjestämisestä ainakin varovaisesti kiinnostuineita.

Päätimme, että Johannan työ naisten maajoukkuevalmennuksessa alkaa entisin ehdoin elokuun loppuun asti, kun normaali valmennustoiminta taas on salien ym. puolesta mahdollista. Syksyiset valmennuskoordinaattorin tehtävät siirtyvät toiminnanjohtajalle. Laskelmiemme mukaan naisten ja tyttöjen maajoukkuevalmentajalle kertyisi elokuun loppuun viitisenkymmentä työpäivää.

Hallituksen strategiatyöpajan järjestämme tällä suunnitelmalla sunnuntaina 27. maaliskuuta. Seuraavaa lehteäkin suunnitellaan, vaikka aiheita vielä toistaiseksi on vähän. Nyt olisi tilaa kirjoituksille, deadline on maaliskuun alussa.

Seuraavasta Finlandia Openista totesimme, että WTT on ollut meihin yhteydessä ja haluaisi, että järjestämme alimman tason kisan eli WTT-Feederin (10 000 dollarin kilpailulupa, olosuhdevaatimukset tiukahkot ym.). Sonjalla ja Mikalla on keskiviikkona tapaaminen Vantaan Energia Areenalla, joka voisi olla mahdollinen kisapaikka. Euroopassa on vahvistettu kolme vastaavaa kisaa, mutta sumuinen on tulevaisuutemme tässä asiassa ainakin toistaiseksi.

Hallitus pitää pandemian ”tilannekatsauskokouksen” jo 7. helmikuuta. Seuraava normaali kokouksemme on melkein heti perään eli 23. helmikuuta.

Vastaa