Koronatilanne ja rajoitukset, päivitys 1.2.

Tilojen ja tapahtumien rajoitukset lieventyvät useilla alueilla helmikuun alussa ja sisäliikuntapaikat saavat monin paikoin jälleen avata ovensa.  Aluehallintovirastojen päättämät koronarajoitukset ovat aluekohtaisia, joten on tärkeää tarkastaa oman alueensa tilanne Aluehallintoviraston sivuilta. Rajoitukset koskevat tilojen käyttöä, yleisötilaisuuksia (kokoontumisrajoitukset) ja koronapassin käyttömahdollisuutta rajoituksista vapautumiseen.

Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden täytyy yhä varmistaa terveysturvallisuus ja ehkäistä tartuntariskiä itse harkitsemillaan keinoilla.

Jos tunnet itsesi vähänkin sairaaksi, älä osallistu harjoituksiin, kilpailuun tai sarjapeliin!

Olympiakomitean sivuilta löytyy ohjeistus sairastetun koronavirustaudin jälkeiseen urheiluun paluuseen: Paluu urheiluun koronavirustaudin (COVID-19) jälkeen (terveurheilija.fi)
Asiantuntijatyöryhmän laatimat suositukset korostavat asteittaista paluuta harjoitteluun.

Liittohallitus  päätti aikaisemmassa kokouksessaan, että kaikki 19.2 suunnitellut sarjaturnaukset pelataan normaalisti. Viikkosarjojen osalta sarjapäälliköt päivittävät kevätkauden otteluohjelmat mahdollisimman nopealla aikataululla.

 

Vastaa