LÄHTISITKÖ?

”Lähtisitkö-kysymys”

Fläppitauluja, ryhmiä ja kehitysseminaarin loppupäätelmä, tarvitsemme uusia valmentajia. Joskus tähän on vielä lisätty numeerinen tavoite. Nyt asia on siis hoidettu. Valtava yllätys ei ole, jos mitään ei tapahdu. Nyt on yritystä päästä pidemmälle ja saada oikeasti lisää valmennusta.

Mikä saa aloittamaan valmentamisen? Vastaus tähän kysymykseen on yllättävän usein:  ”kun kysyttiin niin lähdin mukaan”. Meillä on varmasti pulaa valmentajista, mutta vielä enemmän puutetta on kenties näistä, jotka kysyisivät mukaan toimintaan. Nyt Pöytätennisliitto tulee tämän lähtisitkö -kysymyksen tekemään yhdessä toki seurojen kanssa mahdollisimman monelle.

Mitä sitten on tarkoitus kysyä? Kysymys tulee olemaan yksinkertaisuudessaan ”kiinnostaisiko sinua pöytätennisvalmentaminen jossain muodossa”? Jotain kiinnostusta toki tulee pohjalla olla, mutta tämä suora lähtisitkö – kysymys voi hyvin olla se ratkaiseva askel. Tässä yhteydessä tulee myös muistaa, että pöytätennisvalmennus ei ole vain isojen aloittelijaryhmien vetämistä. Valmentaminen voi olla nuoren tai vanhemman yksittäisen pelaajan valmentamista, pienryhmän vetämistä vaikka aikuisille tai aloittelijaryhmän opastamista. Voit jatkossa toimia myös liiton eri leireillä valmentajan.

Miksi sitten joku lähtisi valmentajaksi? Valmennus on kyllä yllättävän kivaa varsinkin kun siinä löytää sen oman jutun. Lisäksi valmentamalla voi hieman myös tienata.

Emme vain kysy mukaan vaan autamme myös valmentajapolulla etenemistä. Voimme yhdessä miettiä sopivaa ryhmää sinulle. Tämä voi löytyä omasta tai naapuriseurasta.  Ryhmä voi olla jo olemassa tai sellainen voidaan yhteistyöllä perustaa. Lisäksi SPTL:n leireillä tarvitaan myös valmentajia.

Helposti kysymykseen vastataan, että osaankohan minä kun koskaan ole valmentanut. Tähän voi sanoa, että parhaiten valmennusta oppii valmentamalla. Tämän lisäksi tarjoamme myös koulutusta. Meillä on seuravalmentajakoulutus (kesto 50h) ja kilpavalmentajakoulutus (100h). Koulutus räätälöidään aina jokaisen valmentajan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Kyse ei ole pakolla suorittamisesta, vaan avusta, joka yhdessä mietitään.

Edellä kuvattua polkua voisi kuvata pelaajasta valmentajiksi poluksi. Voit toki jatkaa myös samalla pelaajapolkua. Ei valmentaminen tarkoita, että oma pelaaminen tarvitsee kokonaan jäädä.

Toinen ryhmä, jolle ”lähtisitkö” kysymys esitetään, ovat pelaajien vanhemmat. Tähän liittyvät suunnitelmat kevään ja syksyn osalta seuroille myös lähiaikoina.

Jokainen voi jo nyt itsensä ilmiantaa ja olla yhteydessä. Olemme yhteydessä seuroihin ja mietimme sopivia henkilöitä teemme siis yhdessä ”headhuntingiä”.  Myös seurat voivat jo nyt omia listoja aloittaa rakentamaan ja toki myös sitä käyttöön valmentajia kaivattaisiin. Tämän jälkeen olemme yhteydessä henkilöihin kysymyksellä ”LÄHTISITKÖ”.

Taneli Keinonen

Vastaa