Kokousuutisia

Liittohallitus kokoontui keskiviikko- iltana surullisissa tunnelmissa, kun liiton puheenjohtaja ilmoitti aikaisemmin päivällä Riitta-puolison nukkuneen pois pitkällisen sairauden nujertamana. Kokouksen alkuun pidettiin hiljainen hetki poismenneen Riitta Heikkisen muistolle. Voimia ja jaksamista Eskolle sekä perheelle.

Kokouksen puheenjohtajana toimineen Sonja Grefbergin johdolla siirryttiin valiokunta-asioihin.

Sääntövaliokunnassa Kimmo Areniuksen johdolla on tehty toimintasääntöihin muutosehdotus SUEK:n vakavien eettisten rikkomusten käsittelyä varten. Lisäksi sääntöihin on päivitetty sanamuotoja sekä uusien mailakumien värimahdollisuudet. Mahdolliset muut valiokunnilta tulevat sääntömuutosehdotukset käsitellään vielä ennen kevätliittokokousta. Myös seuroilla on mahdollisuus tuoda omia esityksiään liiton sääntöihin, nämä ehdotukset pitää toimittaa liittoon kuukautta ennen kevätliittokokousta.

Kilpailuvaliokunnassa oltiin tyytyväisiä, että kautta on päästy jatkamaan koronatauon jälkeen ja sarjoja on alettu pelaamaan. Teemu Oinas kertoi, että henkilökohtaisen SM-kisan osallistujat ovat selvillä ja arvonnat tehdään lähiaikoina. Lisäksi ensi kauden kalenterin pohja on tekeillä. Selvityksessä on vielä Ruotsin ja Viron sarjojen päivämäärät. PT 75 sekä PT Espoo ovat ilmoittautuneet uuteen seurajoukkueiden European Trophy-turnaukseen. Mikäli turnaus järjestetään, alustavat turnauspäivät osuvat SM-sarjan lopputurnauksen kanssa samaan ajankohtaan. Tässä tapauksessa SM-sarjan lopputurnaukselle etsitään uusi ajankohta.

Työvaliokunnassa on valmisteltu Johanna Kaimion sopimusta naisten ja tyttöjen valmennuspestistä ja luonnollisesti seurattu koronatilannetta. Finlandia Openin kohtalo on edelleen epäselvä. Asiasta on pidetty palavereita sekä oltu yhteydessä ITTF:n suuntaan mutta mitään varmaa ei vielä tässä vaiheessa ole.

IT-valiokunnan puolesta Kimmo Pihkala kertoi, että 2.divisioonan turnausten yhteydessä huomattiin sarjajärjestelmässä virhe, jota selvitetään.

Paraurheilijamme Aino Tapola ja Timo Natunen ovat saaneet OKM:n urheilija-apurahaa 6000€. Parapelaajat ovat myös edelleen leireilleet Pajulahdessa säännöllisin välein. Maaliskuussa on vuorossa kisat Espanjassa ja toukokuussa mahdollisesti Ranskassa sekä Sloveniassa. Hannu Sihvo kertoi myös käyneensä ITTF:n kanssa tiivistä sähköpostivaihtoa uuteen pararankingiin liittyen.

Jyrki Nummenmaa kertoi veteraanivaliokunnan puolesta, että Tampereen vet. SM-kisojen osalta on selvityksessä, löytyisikö kisoille uusi ajankohta. Yhtenä mahdollisuutena pidettiin viikkoa myöhäisempää viikonloppua, mutta tätä vielä selvitetään yhdessä kisajärjestäjän sekä veteraani- ja kilpailuvaliokunnan kesken.

Seuravaliokunnan Tero Naumi ja Taneli Keinonen kertoivat, että Pongfinityn kanssa on keskusteltu mahdollisesta yhteisestä pingiskoulukonseptista. Lisäksi on suunniteltu seurailtaa, joka järjestetään maaliskuun lopulla. Ruskeasuolla on myös hiihtolomaviikolla käynnissä yhdistetty yleisleiri sekä maajoukkueleiri. Seuravierailuita, koulukäyntejä sekä mailapelihankkeeseen liittyviä käyntejä on myös vähitellen saatu sovittua koronatauon jälkeen ja valmentajarekry ”lähtisitkö” on käynnissä ja potentiaalisia valmentajia on kartoitettu.

Huippu-urheilun puolella vuosi ei ehkä ole aivan yhtä kiireinen kuin 2021 mutta tapahtumia silti riittää. Maajoukkueen nuorempi kaarti leireilee Ruskeasuolla hiihtolomaviikolla ja Sam Khosravi sekä Aleksi Räsänen olivat helmikuun alussa Belgiassa junioriavoimissa. Pelaajien otteet olivat valmentaja Bergkvistin mukaan varsin lupaavia, sillä vastus oli todella kova. SM-kisan osalta merkittävä uutinen on, ettei miesten selkeä ykköspelaajamme Benedek Oláh pysty osallistumaan kilpailuun. Benedek on mukana maaliskuun alussa Singaporen Grand Smash-turnauksessa. Tähän WTT:n korkeimman tason turnaukseen on rankingin mukaan valittujen pelaajien osallistuttava, ettei heille tule poisjäännistä sanktioita. Harmillinen päällekkäisyys kalenterissa aiheuttaa SM-kisan poisjäännin. ”Pena” osallistuu maaliskuun lopulla myös Qatarin Star Contender-kisaan. Toukokuussa naisten joukkue taistelee noususta EM-karsinnan C-kategorian turnauksessa Sarajevossa. Keväällä järjestetään myös useampia WTT:n junioriavoimia, joista muutamaan Euroopassa järjestettävään kisaan todennäköisesti lähtee Suomesta pelaajia.

Sonja kertoi vielä kansainvälisten asioiden osalta, että joukkue MM-kisojen lisäpaikat eivät menneet Euroopan kannalta suosiollisesti ja Euroopan maita ei kisoihin saada mukaan ETTU:n toivomalla tavalla.. Suomi ei ole kisoissa mukana. Euroopan Top-16 järjestetään Montreauxissa helmikuussa ja samalla järjestetään myös ETTU:n hallituksen kokous, jossa keskustellaan mm. Euroopan rankingin käyttöönotosta. Ranking on tulossa testikäyttöön jo lähiaikoina

Valiokuntakatsauksen loppuun todettiin vielä, että valmentajailta teemalla ”hyvä valmentaja” pidettiin helmikuun alussa ja seuraava valmentajailta on suunnitteilla.

Varsinaisissa kokousasioissa käytiin alkuun läpi koronatilannetta. Tällä hetkellä tilanne mahdollistaa sarjojen pelaamisen ja kisojen järjestämisen. Kaikissa tilanteissa toimitaan kuitenkin viranomaisohjeiden mukaisesti.

Talousasioissa kerrottiin, että liitto sai OKM:n tukea tälle vuodelle 125000€, joka on 2500€ viime vuotta pienempi. Urheilun määrärahat eivät ole jatkossakaan todennäköisesti kasvamassa ja suuntaus on monissa lajiliitoissa sama, joten oman varainhankinnan merkitys kasvaa. Viime vuonna saatiin parapöytätennikselle Ahos-apurahaa, joka voidaan käyttää tänä vuonna. Apurahalla tehdään opas parapöytätenniksen valmentamiseen sekä pidetään kansainvälinen leiri. Lisäksi alkuviikosta tuli positiivinen uutinen, sillä liiton tekemä EU Erasmushanke yhdessä Viron kanssa olisi menossa läpi kunhan muutama täsmennys hankkeeseen saadaan valmiiksi. Hankkeen tavoitteet ovat tyttöpöytätenniksen  lisääminen sekä maahanmuuttajanuorten kotoutumisen edistäminen pöytätenniksen avulla. Hanketuki on suuruudeltaan 30000€. Hanketta on liiton kanssa ollut valmistelemassa Henri Pelkosen Askel-yritys.

Hallitus hyväksyi myös viime vuoden tilinpäätöksen, joka on hieman yli 67 000€ alijäämäinen. Kohtalaisen suuri negatiivinen tulos on peräisin pääosin koronan aiheuttamista kuluista. Useita kansainvälisiä arvokilpailuita siirrettiin vuodelle 2021, liitto antoi alennusta lisenssi- sekä sarjamaksuista ja koronatesteihin kului paljon ylimääräistä rahaa. Liiton tilinpäätös ja toimintakertomukset sekä mahdolliset sääntömuutokset hyväksytään kevätliittokokouksessa, joka pidetään tiistaina 12.4. klo 18. Kokoukseen on etäosallistumismahdollisuus.

Kokouksen loppuun keskusteltiin vielä selvityspyynnöstä liittyen 5.divarin ylempään jatkolohkoon selvinneistä joukkueista. Kilpailuvaliokunta on käsitellyt asian jo aikaisemmin ja ylempään sarjaan ovat selviytyneet joukkueet sarjapäällikön syksyllä tiedottamien määritelmien mukaisesti. Hallitus totesi sarjapäällikön tekemien jatkolohkojen pysyvän ennallaan.

Seuraava lehti valmistuu henkilökohtaisen SM-kisan jälkeen ja hallituksen strategiapäivä pidetään 27.3.

Kimmo Areniuksen liiton sivuille tekemien ratingtilastojen perusteella pistemäärät näyttäisivät tippuneen vuosien varrella, mutta poikkeusaika on saattanut vääristää tilastoja. Kilpailuvaliokunta seuraa tilannetta ja kevään jälkeen asiaa tutkitaan uudestaan.

Vastaa