STARPRING 26-27.2.2022 – Raportti

Jimi Koivumäki (toinen vasemmalta) pelasi erinomaiset kilpailut kahdella luokkavoitollaan: M-1400 ja Juniori-rating 3.

Varsin myöhään sai jännittää sitä, voidaanko STARPRING järjestää kahden vuoden tauon jälkeen. Onneksi voitiin ja saatiin mukavat kilpailut ja päästiin taas tapaamaan toisiamme. Koronapassiakaan ei täytynyt kysellä. Väriä ja osallistujia saimme myös Tallinnan Kalev-seurasta, joka tuli jälleen isolla joukolla. Valitettavasti kolme heidän pelaajaansa sairastui juuri ennen matkaa. Kalevin  lisäksi kisoissa oli kaksi tyttöä Narvasta. He olivat olleet leireilemässä Suomessa edellisviikon. Ja olihan siellä yksi pelaaja Pärnustakin.

Oman vaivani säästämiseksi ja myös koronatoimena pöytien määrä rajoitettiin 12 pöytään, mikä merkitsi maksimissaan noin 48 pelaajaa/ryhmä. Vaikka alussa moni pelaaja jäi jonotuslistalle, kaikki pääsivät lopuksi mukaan poisjääntien vuoksi. On 14 pöydän vetäminen yksin raskasta siksikin, että poolikaavioita tulee enemmän, mikä merkitsee enemmän  jatko-otteluita. Niiden järjestäminen tuomareineen on kova homma.

Startteja oli 244, erip pelaajia 100 ja seuroja 28.

Team Kalev!

Tallinnan Kalevin joukkue on tuottanut paljon iloa Starin kisoissa viimeisinä vuosina. On mukavaa, että pelaajat muuttuvat tutuiksi, kun samat pelaajat tulevat kilpailemaan useamman kerran. Nyt kaikilla on jo oikea suomalainen rating kahden kilpailun jälkeen (STARXMAS ja STARPRING). Kalevin pelaajat tuovat intoa ja nuoruutta kisoihin. Mukana on monta todella taitavaa pelaajaa mutta myös pelaajia 700-luokasta alkaen. Laidasta laitaan!

Olen huomannut, että monet suomalaiset pelaajat ovat alkaneet tuntea Kalevin pelaajia. Yleensä niitä pelaajia, jotka ovat pelanneet samassa luokassa kuin itse. Nyt suosikkina oli esimerkiksi 9-vuotias Agnes Oberle, jonka menestystä seurattiin tarkkaan. Kärkipäässä taas esimerkiksi Andrei Maltizov on tuonut mukavaa tasoa. Naisten kaksinpelissä oli viisi pelaajaa Kalevista!

Kalevin pelaajat haluavat ehdottomasti pelata jokaisessa mahdollisessa luokassa. Se tarkoitti jopa viittää luokkaa/pelaaja. Sunnuntain klo 17:n ryhmässä he eivät voineet pelata, koska oli kiire laivalle.

Ei enää oikein osaa kuvitella Starin kilpailuja ilman Kalevin hurjaa joukkoa Kuva on otettu laivalla Kalevin paluumatkan aikana.

Kiitos Kalev! Aitäh Kalev!

Tervetuloa uudelleen!

Kiitos kuvasta: Katrin-Riina Hanson

Ratingpisteiden kerääjien TOP-20

Seuraavassa taulukossa on annettu 20 eniten kahden päivän aikana ratingpisteitä kerännyttä pelaajaa:

Jälleen kerran toimitsijapöydän rauhoittamisesta

Tämä on pakko laittaa raporttiin aina silloin tällöin. 😁 Olen nimittäin hirveän pahoillani, jos  jotakuta olen loukannut, jos en ole antanut aikaani kunnolliseen vastaamiseen tai jos olen sanonut epäkohteliaasti. Oikeasti haluaisin keskustella jokaisen kanssa ystävällisesti ja vaikka kuinka pitkään. Sehän olisi todella mukavaa. Mutta kun kisojen vetäminen on ison osan päivää sekunti sekunnilta -hommaa. Eteen tulevat ongelmat on ratkaistava saman tien tai kisojen eteneminen löpsähtää. Silloin minun on vain juostava esimerkiksi ratkomaan pöydän 2 ongelmaa, vaikka perässäni juoksisi viisi muiden murheiden vuoksi pakeilleni tullutta ihmistä.

Auttaisi hirveästi, jos olisi toinen siinä auttamassa. Jos jollain on tiedossa tällainen henkilö, joka tulee ilmaiseksi ja osaa tehdä jotakin, eikun puhelinnumeroa tulemaan!

Toivon sydämeni pohjasta, että jokainen jättää kaikki kisan aikana syntyneet mielipahat sinne kisoihin. Niin minäkin teen.  Mikään ei ole henkilökohtaista. Tilanne on vaan tiskin takana usein epätoivoinen!

Kiitos kaikille!

On näissä kisoissa vaan niin upeaa porukkaa, että niiden järjestämisestä saa valtavan hyvän mielen. Kisan aikaisia poisjääntejä ei tule eikä ns. turhia poisjääntejä muutenkaan. Kaikki maksavat kiltisti kilpailumaksunsa ja tuntuvat nauttivan peleistä. Kunpa tämä saisi nyt jatkua tällaisena eikä uusia rajoituksia tulisi!

Lämmin kiitos osallistujille ja taustajoukoille ja tervetuloa seuraaviinkin Starin kisoihin!

MK

Luokkaan osallistui 15 pelaajaa, joista kuusi Virosta. Kolmessa poolissa pelit pelattiin tarkkaan ratingin mukaisessa järjestyksessä, mutta poolissa B poolin kakkossijoitettu Leonid Pullinen voitti ykkössijoitetun Kätlin Lattin 3-2. Viimeisessä ottelussa hän oli kuitenkin menettää jatkopaikkansa oltuaan erin 0-2 tappiolla Arina Litvinovaa vastaan.  Pullinen käänsi sen kuitenkin 3-2-voitoksi. Poolissa D Lassi Lehtola (pisteet 1953) onnistui viimein voittamaan Andrei Maltizovin  (1950) 3-2. Tämän vuoksi Maltizov joutui jatkokaaviossa Aleksi Räsäsen puolelle. Maltizov on muuten sijalla 30 Viron miesten rankinglistalla.

Jatkokaaviossa ei suurempia tapahtunut. Aleksi Räsänen eteni 3-0-voitoin luokkavoittajaksi. Lassi Lehtola kesti Andrei Räisäsen nousun 0-2:sta 2-2:een. Finaalissa oli muutamia hyviä palloja, mutta erävoittoon ei Lehtola yltänyt.

Vasemmalta toiseksi sijoittunut Lassi Lehtola (MBF), luokkavoittaja Aleksi Räsänen (PT Espoo), kolmanneksi tulleet Andrei Maltizov (Kalev, Viro) ja Andrei Räisänen (MBF).

NK

Luokan 10 pelaajaa jaettiin kahteen viiden pelaajan pooliin.

Poolissa A tapahtui yllätys, kun Sofia Geroiskaja voitti Maria Girlean 3-1. Kärjessä pelattiin ristiin, kun Geroiskaja hävisi Zavronkovalle, jonka Girlea voitti. Jatkoon eräsuhteilla Geroiskaja ykkösenä ja Girlea kakkosena.

Pooli B menetti vähän mielenkiintoa, kun ykkössijoitettu Ella Kellow jätti pelit kesken kahden voiton jälkeen. Niinpä Arina Litvinova nappasi ykkössijan ilman vaikeuksia. Toisesta jatkopaikasta käytiin ankara taistelu. Siiinä Eleonoora Roosioks voitti Katrin-Riina Hansonin 3-1.

Semifinaalit menivät 3-0. Girlea voitti Litvinovan ja Geroiskaja Roosioksin. Finaalissa Girlea oli ehkä paremmalla sykkeellä liikkeellä kuin poolissa ja voitti Geroiskajan 3-1.

Vasemmalta toiseksi tullut Sofia Geroiskaja (Kalev, viro mutta myös Star, luokkavoittaja Maria Girlea (TIP-70) ja kolmanneksi tullut Arina Litvinova (Narva SK, Viro). Eleonoora Roosioks oli jo saanut palkintonsa.

Toinen kolmanneksi tullut Eleonoora Roosioks (PT Espoo), joka sai palkintonsa jo aiemmin.

Juniori-rating 1

Juniori-rating-luokan 24 pelaajaa jaettiin kolmeen kahdeksan pelaajaan sarjaan siten, että ratingin mukaan kahdeksan parasta pelaajaa pelasivat oman turnauksensa (kaksi poolia, semit, finaali), seuraavat kahdeksan omansa ja loput kahdeksan omansa.

Poolissa A yksikään ottelu ei ollut 3-0. Poolivoittaja Aleksi Räsänenkin otti voittonsa 3-1. Muut kolme pelasivat ottelunsa 3-2. Niissä Arina Litvinova oli paras ottaen poolin kakkospaikan ennen Leonid Pullista ja Juha Kahlosta. Poolissa B Andrei Maltizov voitti ykkössijoitettu Lassi Lehtolan, mutta se oli yllätys vain teknisesti (piste-eroa kolme pistettä).

Jatkokaaviossa ei tapahtunut yllätyksiä vaikka Litvinova laittoi Maltizovin tiukoille (jos sitten voitto olisi ollut yllätys??). Aleksi Räsänen voitti finaalissa Maltizovin 3-1.

Vasemmalta toiseksi tullut Andrei Maltizov (Kalev, Viro), luokkavoittaja Aleksi Räsänen (PT Espoo), kolmanneksi sijoittuneet Arina Litvinova (Narva SK, Viro) ja Lassi Lehtola (MBF).

Juniori-rating 2

Juniori-rating-luokan kakkosryhmän pooli B oli mielenkiintoinen.  Se ei ollut yllätys, että  Maria Zavronkova nousi nelossijoitetun paikalta ykköseksi kolmella voitolla. Hänelle annettu ratinginsa 1400 kun oli koronan vuoksi jo 2,5 vuotta vanha eikä vastannut hänen taitojaan. Siksi hän ei myöskään pelannut M-1400-luokkaa. Ykkössijoitetun Jesse Ikolan kanssa hän kävi kovan kamppailun. Ikola johti jo erin 2-1 ja hävisi neljännen 10-12 ja viidennen 8-11. Ehkä se vei Ikolan pelihuumoria sen verran, että Yuri Afanassiev voitti hänet 3-1 ja vei poolin kakkospaikan.

Jatko-otteluissa Tristan Pugi oli selvästi paras ja voitti Zavronkovan 3-0 finaalissa.

Vasemmalta toiseksi tullut Maria Zavronkova (Narva SK, Estonia), luokkavoittaja Tristan Pugi (Kalev, Estonia), kolmanneksi tulleet Vincent Joki (TIP-70) ja Yuri Afanassiev (PT Espoo).

Juniori-rating 3

Pooleissa pelattiin tarkkaan ratingien mukaisesti. Yhtään viisieräistäkään ottelua ei ollut. Jatkopeleissä oli jo tiukempaa, vaikkei yksikään kolmesta ottelusta mennyt viidenteen erään.  Semifinaaleissa Suomen pojat kohtasivat Viron tytöt menestyksekkäästi. Jimi Koivumäki ja Eiris Ikkonen olivat kahden erän jälkeen tilanteessa 1-1, mutta sitten Koivumäki repäisi 3-1-voiton. Toisessa semifinaalissa Andreas Köhler – Reti Juus oli tiukempaa. Erätilanteen 1-1 jälkeen vielä kolmas erä päättyi Köhlerille vasta 12-10. Neljäs oli jo selvempi.

Finaalissa kohtasivat kaksi kärkisijoitettua. Köhler vei ensimmäisen erän, mutta sitten ykkössijoitettu Koivumäki repäisi seuraavat kolme erää itselleen: 3-1.

Vasemmalta toiseksi sijoittunut Andreas Köhler (MBF), luokkavoittaja Jimi Koivumäki (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Reti Juus (Kalev, Viro) ja Eiris Ikkonen (Kalev, Viro).

M-2100

Pelaajia oli 17. Luokan etenemiselle tuotti vähän hankaluuksia se, että Kalevin joukkue saapui vasta klo 10:n jälkeen. Tämä oli toki sovittu asia.

Jokaisessa poolissa paitsi B:ssä tapahtui yllätyksiä. Haluan käydä ne läpi, koska yllätykset ovat kilpailun suola!

Pooli A: Ei oikeastaan iso yllätys mutta Tristan Pugi (1700) voitti Mika Kotoluodon (1725) 3-1 ja meni poolikakkosena jatkoon.

Pooli B: Sofia Geroiskaja (1799) voitti Lassi Lehtolan (1953) 3-2 ja meni pooliykkösenä jatkoon. Aleksi Ikola on kuitenkin tyyliltään paha Geroiskajalle, joten hän oli jo viemässä poolin kakkospaikkaa johtamalla erin 2-0. Mutta Geroiskaja rynnisti lopulta ohi: 3-2.

Pooli C: Arina Litvinova (1800) voitti Andrei Maltizovin (1950) 3-1 ja meni pooliykköseksi. Mutta Litvinovan rating oli tainnut vanhentua covid-tauon aikana.

Pooli D: Ella Kellow (1813) nousi pooliykköseksi voittamalla Andrei Räisäsen (1915) 3-1.

Jatkokaaviossa nähtiin kaksi kiihkeää kvarttaa. Ella Kellow johti jo erin 2-1 Andrei Maltizovia mutta lopulta Maltizov voitti 3-2 ja meni semifinaaleihin. Leonid Pullinen voitti omassa kvartassaan Arina Litvinovan 3-1.

Ykkössijoitettu Toni Pitkänen voitti semifinaalissa Andrei Maltizovin oltuaan 1-2 tappiolla. Finaalissa hän voitti Leonid Pullisen 3-0.

Vasemmalta toiseksi tullut Leonid Pullinen (LPTS), luokkavoittaja Toni Pitkänen (PT-Helsinki), kolmanneksi tulleet Tristan Pugi (Kalev, Viro) ja Andrei Maltizov (Kalev, Viro)

M-1900

Tähän sunnuntai-iltavuoron luokkaan osallistui 14 pelaajaa. Kalevin joukkue oli jo matkalla satamaan.

Pari yllätystä tapahtui. Poolissa A meni jatkoon poolikakkosena Willy Lindberg (1535), joka voitti Peter Erikssonin (1556) 3-0. Mutta tämä oli ratingmielessä yllätys vain teknisesti, koska piste-eroa oli ainoastaan 21 pistettä. Poolissa B kakkossijoitettu Hannu Tolvanen jätettiin jopa voitoitta ja poolin jumboksi. Muut pelasivat ristiin keskinäiset pelinsä ja ykkössijoitettu Riku Andersson piti paikkansa eräsuhteilla. Maria Zavronkova oli toinen.

Kvarttoja pelattiin jatkokaaviossa kauan.  Leonid Pullinen voitti Juho Kahloksen 3-2, Riku Andersson voitti Vincent Joen 3-2. Joki johti erin 2-1. Willy Lindberg laittoi kovasti vastaan Arina Litvinovalle, joka voitti 3-1, mutta tilanne olisi voinut muuttua kriittiseksi kolmannessa erässä: 4, -13, 10, 8. Marko Savolainen sentään voitti Maria Zavronkovan 3-0.

Finaaliin menivät ilman 3-2-taisteluita Pullinen ja Litvinova.  Litvinova oli tosin tiukoilla toisessa erässä Savolaista vastaan: -5, 10, 9, 6. Finaali oli valtava kamppailu illan päätteeksi. Litvinova vei lopulta ottelun ja luokkavoiton  viidennessä erässä.

Toiseksi tullut Leonid Pullinen (LPTS) ja luokkavoittaja Arina Litvinova (Narva SK, Viro):

Riku Andersson (LeVi) sai kolmannen palkintonsa jo aiemmin:

Myös Marko Savolainen (BK) sai kolmannen palkintonsa jo aiemmin:

M-1800

Luokassa oli 22 pelaajaa.

Poolissa A tapahtui käsittämätön yllätys. Kimmo Pohjonen (1552) voitti Arina Litvinovan (1800) 3-1. Litvinovan sanoja tulkiten hän ei suorastaan rakastanut Pohjosen lievästi eksoottista pelityyliä. Mutta hän meni kuitenkin eräsuhteiden avulla poolikakkosena jatkoon Peter Erikssonin napatessa pooliykkösen paikan.

Vähän saman tason yllätys tapahtui poolissa B, jossa Vincent Joki (1588) voitti kärkiottelussa Sofia Geroiskajan (1799) 3-2. Viides erä 14-12.

Poolissa C kärkikolmikko Otto Boije, Ville Husu ja Frank Thomas Türi pelasivat ristiin ja poolikakkosen paikan sieppasi erillä 5-3 Ville Husu, joka myös oli kakkossijoitettu. Mutta poolin ykköspaikan otti Maria Zavronkova kolmella voitollaan.

Poolissa D ykkössijoitettu Kyösti Kurunmäki (1749) pudotettiin kolmanneksi. Jesse Ikola ja Leevi Hyytiäinen menivät jatkoon.

Poolissa E Tristan Pugi (1700) otti ykköspaikan ennen Riku Anderssonia (1739), mutta Pugin rating oli varmaan edelleen vähän alakanttiin STARXMASin jäljiltä.

Poolissa F Katrin-Riina Hanson (1433) nousi poolikakkoseksi voittamalla Vassili Jakovlevin (1700) 3-2.

Jatkokaaviossa B-poolissa toiseksi jäänyt Sofia Geroiskaja eteni kahdella voitolla semifinaaleihin. Hän sai vastustajakseen Maria Zavronkovan, joka pudotti taistelukvartassa Tristan Pugin 3-2. Pugi johti erin 2-1 ja neljäs Zavronkovalle 13-11. Arina Litvinova meni semifinaaleihin voittamalla kaksi Ikolaa. E-lohkon kakkonen Riku Andersson voitti B-poolin yllättäjän Vincent Joen kvartassa 3-0.

Semifinaaleissa Zavronkova oli jälleen 1-2 tappiolla Geroiskajaa vastaan, mutta nousi 3-2-voittoon. Hänen finaalivastustajaksi finaaliin eli lauantai-illan viimeiseen otteluun tuli Arina Litvinova, joka voitti Riku Anderssonin 3-0.  Finaalissa Litvinova oli 3-0 parempi nuorempaa seurakaveriaan Zavronkovaa. Ikäluokat heillä 2006 ja 2007.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Maria Zavronkova (Narva SK, Viro), luokkavoittaja Arina Litvinova (Narva SK, Viro) ja kolmanneksi tullut Riku Andersson (LeVi). Toinen kolmanneksi tullut Sofia Geroiskaja (Star) sai palkintonsa seuraavana päivänä.

M-1700

Tässäkin luokassa oli 22 pelaajaa.

Muutamia yllätyksiä tapahtui. A-poolissa kakkossijoitettu Timo Akkanen (1471) voitti Vassili Jakovlevin (1700) 3-0.

C-lohkossa Jose Ramos (1489) voitti ykkössijoitetun Hannu Tolvasen (1645). Tolvanen putosi jopa jatkosta, kun hän hävisi myös Frank Thomas Türille (1450) 1-3.

E-lohkossa Kai Hartzell (1527) pelasi hyvin ja otti poolin ykköspaikan voittamalla Peter Erikssonin (1556) 3-0. Eriksson hävisi myös Toivo Ridalille (1426) 2-3 johdettuaan 2-0 ja putosi jatkosta.

F-poolissa Willy Lindberg (1535) nousi pooliykköseksi voittamalla Kimmo Pohjosen (1552) 3-0.

Jatkokaavion semifinaaleihin menivät odotetusti ABCD-poolien ykköset PAITSI että E1-poolin ykkönen Kai Hartzell voitti C:n ykkösen Jose Ramosin kvartassa 3-2 ja meni semifinaaleihin. Siellä hän voitti Timo Akkasen ja meni finaaliin. Toisessa semifinaalissa Jami Karros taisteli kovasti Tristan Pugia vastaan, mutta lopulta kolmaskin erä meni Pugille 11-13. Jami Karros oli muuten 18 vuotta aikaisemmin MJ-13:n rankinglistalla kakkonen heti Pentti Olahin jälkeen!

Finaalissa Tristan Pugi oli edelleen vakuuttava ja voitti Kai Hartzellin 3-0, mutta kaksi ensimmäistä olivat todella tiukkoja: 11-9, 12-10.

Vasemmalta toiseksi tullut Kai Hartzell (Wega), luokkavoittaja Tristan Pugi (Kalev, Viro), kolmanneksi tulleet Jami Karros (KSF) ja Timo Akkanen (Stara).

M-1400

Osallistujia oli mukavat 20 eli viisi neljän pelaajan poolia.

Vain yhdessä poolissa ykkössijoitettu piti sijoituksensa. A-poolissa Sami Koivumäki (1133) voitti luokan ykkössijoitetun Vincent Oberlen (1400) 3-2 ja otti pooliykkösen paikan. B-poolissa kolmossijoitettu nousi kakkokseksi, kun Sanna Harjunpää (1095) voitti Aki Ruuskasen (1097), mutta eroa oli vain kaksi ratingpistettä. Niinpä piii-iitkää ottelu meni tietysti viidenteen. C-poolissa Jari Tiitta (1142) voitti Eleonoora Roosioksin (1312) 3-0 ja otti ykköspaikan. D-poolissa Pate Ikola (1175) teki saman tempun lyömällä Terho Hiltusen (1266) 3-0. E-poolissa saman teki Jimi Koivumäki (1175) voittamalla tulevan finaalivastustajansa Christoffer Pörnin (1192) 3-0.

Jimi Koivumäki uurasti jatkokaaviossa oikein kunnolla. Kahdella 3-2-voitolla semifinaaleihin. Sitten 3-0-voitto väliin ja finaalissa taas 3-2-voitto Christoffer Pörnistä. Mutta niin uurasti Pörnikin: 3-1, 3-2, 3-2 ennen finaalia. Sami Koivumäki johti semifinaalia häntä vastaan erin 2-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Christoffer Pörn (KoKu), luokkavoittaja Jimi Koivumäki (TIP-70) ja kolmenneksi tullut Sami Koivumäki (TIP-70). Toinen kolmanneksi tullut Timo Myllymäki (TIP-70) oli lähtenyt ennen palkintojenjakoa.

M-1300

Tämä sunnuntai-illan luokka jäi pieneksi. Mukana oli lopulta vain neljä pelaajaa. Mutta he pelasivat mukavan poolin, jossa jännitystä riitti. Kuudesta  ottelusta neljä oli viisieräisiä! Ristiin ei kuitenkaan pelattu. Kolmossijoitettu Andreas Köhler nousi ykköseksi kolmella voitolla. Hän voitti ykkössijoitetun Timo Averjanovin 3-2. Kolmanneksi tullut Sami Koivumäki voitti neljänneksi jääneen Antti Käen 3-2 Käen johdettua jo 2-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Timo Averjanov (TIP-70), luokkavoittaja Andreas Köhler (MBF), kolmanneksi tulleet Antti Käki (SS) ja Sami Koivumäki (TIP-70).

M-1200

Tämäkin luokka kuului suosittuun 22 pelaajan ryhmään.

Kaksi yllätystä nähtiin pooleissa. Poolissa C Mats Hollmerus (968) nappasi kärkiottelussa pooliykkösen paikan voittamalla Jimi Koivumäen (1175) 3-2 (viides 11-9).  E-poolissa Aki Ruuskanen (1097) voitti Sami Koivumäen (1133) 3-0 ja nousi pooliykköseksi. Tällä tuloksessa vältyttiin muuten jatkokaavion ensimmäisen kierroksen Sami – Jimi-ottelulta! No, A-poolissa oli myös yksi äärimmäisen hento yllätystulos, kun Otto Suokas (893) voitti Reti Juusin (900) 3-0 ja meni jatkoon poolikakkosena.

Jatkokaaviossa Aki Ruuskanen jatkoi koivumäkien kellistämistä. Nyt hän voitti Jimi Koivumäen 3-2 (viides 11-9). Kun hän voitti vielä Timo Averjanovin (1152) 3-0, hän olikin jo semifinaaleissa. HäKi:n tähti ei tähän tyytynyt vaan voitti vielä ykkössijoitetun Christoffer Pörnin (1192) 3-1 ja meni finaaliin! Ratingpisteitä ropisi oikein kunnolla! Toisella puolella kaaviota Sami Koivumäki korjaili poolin Ruuskanen-tappiotaan ja meni semifinaaleihin. 16:n joukossa Jari Tiitta oli kuitenkin paha pala. Johti erin 2-1 ja viideskin oli Koivumäelle 12-10!

Pate Ikola oli kuitenkin luokan herra ja hidalgo. Viisi ottelua ja vain yksi erätappio eikä sekään ollut jatkokaaviossa.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Aki Ruuskanen (HäKi), luokkavoittaja Pate Ikola (KoKu) ja kolmanneksi tullut Sami Koivumäki (TIP-.70).

Toinen kolmanneksi tullut Christoffer Pörn (KoKu) oli jo saanut palkintonsa aiemmin.

M-1100

Luokkaan osallistui 13 pelaajaa. Pooleissa nähtiin kolme  yllätystä. A-poolissa Ilkka Urtamo (867) voitti Pirjo Pihlakin (1000) 3-1 ja otti poolin ykköspaikan. Poolissa B Hannu Grönlund (825) nousi kakkoseksi voittamalla Kert Talumetsin (850) 3-1. Poolissa C Reti Juus (900) voitti Ilpo Salon (970) 3-1 ja nousi pooliykköseksi.

Jatkokaavion toisessa semifinaalissa nähtiin jälleen massiivinen taistelu Jukka Filenin (978) ja Eiris Ikkosen (955) välillä. Filen johti jo 2-0, mutta Ikkonen nousi 3-2-voittoon.  Rating-mielessä pieni yllätys. Finaalissa Otto Suokas (893) puolestaan yllätti Ikkosen ja nappasi luokkavoiton 3-1-voitollaan.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Eiris Ikkonen (Kalev, Viro), luokkavoittaja Otto Suokas (PT Espoo), kolmanneksi sijoittuneet Ilkka Urtamo (PT Jyväskylä) ja Jukka Filen (HäKi).

M-1000

Luokassa oli 23 pelaajaa. Yhtä vajaa täydet 6×4 poolia.

Kolmen pelaajan A-poolissa pelattiin ristiin. Kolmossijoitettu Valtter Lund (770) nousi eräsuhteilla ykköseksi ja ykkössijoitettu Pirjo Pihlak (1000) jäi kolmanneksi. B-poolissa kolme parasta pelasi myös ristiin, ja jälleen ykkössijoitettu eli Jukka Filen (978) putosi kolmanneksi eräsuhteilla. Kolmossijoitettu William Nguyen (761) otti ykköspaikan. C-poolissa Elina Veidenbaum (742) voitti Aino Tapolan (805) 3-2 ja nousi poolikakkoseksi. Poolissa E Hannu Grönlund (825) voitti Kert Talumetsin (850) ja nappasi ykköspaikan. F-poolissa Seppo Siivo (722) voitti Martti Kankaan (837) 3-1 ja meni jatkoon poolikakkosena.

Jatkokaaviossa Mikko Kangas (773) meni kvarttoihin yllättämällä Hannu Grönlundin (825) 3-2 (viides 12-10). Muita yllätyksiä ei tainnut ollakaan, ja luokkavoittoon pelasi Taavi Takkinen, jolla oli jatkokaavion korkein rating toisella puolella semifinaalissa olleen Ilpo Salon jälkeen.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut William Nguyen (TIP-70), luokkavoittaja Taavi Takkinen (Star) ja kolmanneksi sijoittunut Kert Talumets (Kalev, VIro).

Ilpo Salo (HäKi) sai oman kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa:

M-900

Luokassa oli 17 pelaajaa. Vain kahdessa poolissa viidestä ykkössijoitettu tuli pooliykköseksi. Poolissa B Joonas Kokko (777) voitti Kert Talumetsin (850) 3-1 ja otti ykköspaikan. C-poolissa Martti Kangas (837) putosi jatkosta, kun hän hävisi sekä Hannu Grönlundille (825) että Topias Vistille (688) 0-3. E-poolissa nähtiin vain hyvin tekninen yllätys (piste-eroa 8 pistettä), kun Patrik Södergård (824) nappasi pooliykkösen paikan voittamalla Valtteri Nummen (832) 3-0.

Jatkokaaviossa poolikakkosen paikkaa pelannut Valtteri Nummi otti kaksi voittoa ja meni semifinaaleihin asti yllättämällä Mia Kellowin 3-0, jolla oli tosin vain 14 pistettä enemmän. Finaali oli PT Espoon sisäinen. Joonas Kokko  oli yllätysluokkavoittaja, kun hän voitti ykkössijoitetun Olli Suokkaan (893) 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Olli Suokas (PT Espoo), luokkavoittaja Joonas Kokko (PT Espoo), kolmanneksi tulleet Valtteri Nummi (PT 75) ja Hannu Grönlund (Atlas).

M-800

Luokassa oli 14 pelaajaa, jotka oli mukava jakaa kolmeen pooliin 4+5+5. Tosin viiden pelaajan poolit ovat aikataulun kannalta riskaabeleja erityisesti jos poolissa pelataan paljon viisieräisiä.

Yllätyksiä ei kannata listata, koska pelaajien ratingpisteet  eivät paljoa kerro. Ei siksikään että koronatauon vuoksi kilpailumahdollisuudet ovat olleet vähissä.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Mikko Kangas (TuPy), luokkavoittaja Joonas Kokko (PT Espoo), kolmanneksi tulleet Ottomar Hõbeoja  (Kalev, Viro) ja Raimo Jokitulppo (LPTS).

M-700

10 pelaajaa jaettiin kahteen viiden pelaajan pooliin.

Mielenkiintoisimmat taistelut käýtiin A-poolissa sijoista 3-5. Yhdeksänvuotias Agnes Oberle voitti Aku Kauran 3-1 ja hävisi Viljami Utukalle vain 2-3 nousten eräsuhteilla kolmanneksi pelien mentyä ristiin. Jatkoon meni kuitenkin vain kaksi pelaajaa.

Jatkokaavion finaalissa Ottomar Hõbeoja voitti Lukas Flahertyn 3-2. Flaherty tahkosi jo semifinaalissa viisi erää voittaessaan Joel Lindqvistin 3-2.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Lukas Flaherty (Smash), luokkavoittaja Ottomar Hõbeoja (Kalev, Viro), kolmanneksi sijoittuneet Orvo Kattainen (Atlas) ja Joel Lindqvist (BF-78).

 

 

Vastaa