SM-sarjan lopputurnaus ja sarjakarsinnat la 7.5.2022

PT-Helsinki SM-sarjan mestariksi

Päivitetty 8.5. klo 15.40

PT-Helsinki on pöytätenniskauden 2021-22 Suomen mestari, kun joukkue voitti lauantaina pelatun lopputurnauksen finaalissa PT Espoon niukasti 4-3. Mestaruus ratkesi vasta nelinpelissä, jonka PT-Helsinki vei selvästi 3-0 (11-6, 11-2, 11-5).

– Finaalissa nähtiin tasaista taistelua, ja ottelu eteni vuorovoitoin aina ratkaisevaan nelinpeliin saakka, Pöytätennisliiton toiminnajohtaja Mika Räsänen summasi kauden huipennuksen.

PT-Helsinki pääsi runkosarjan voittajana suoraan loppuotteluun, kun Kosken Kaiku luopui neljän joukkueen lopputurnauspaikasta. Välierässä PT Espoo voitti tamperelaisen PT 75:n 4-1.

Lopputulokset

  1. PT-Helsinki (Valdas Martinkus, Aleksander Stetsenko, Stanislav Strogov + Alexandr Lushin, Arturs Reinholds)
  2. PT Espoo (Arttu Pihkala, Aleksi Räsänen, Mika Räsänen)
  3. PT 75 (Miikka O´Connor, Otto Tennilä, Patrik Rissanen)

Loppuviikosta pöytätennisväen saavuttanut uutinen Terho Pitkäsen poismenosta toi oman surullisen lähtökohdan SM-sarjan lopputurnaukseen. Suuri pöytätennispersoona on poissa ja ”Tepin” muistoksi pidetty hiljainen minuutti ennen pelien alkua oli paikalla olleille varsin vaikuttava hetki.

– PT Helsinki oli vahva ennakkosuosikki mestariksi jo kauden alussa, mutta kauden aikana ilmeni useita haasteita muun muassa ulkomaalaisvahvistusten saamisessa Suomeen matkustusrajoitusten vuoksi. Pitkäsen perhe teki joukkueen eteen suuren työn ja mestaruus oli ansaittu, Räsänen kiitteli.

Runkosarjan viimeinen eli PT Tapiola putosi ensi kaudeksi 1-divisioonaan, tilalle nousi helsinkiläinen Wega. Karsintojen kautta paikkansa SM-sarjassa säilyttivät vantaalainen TIP-70 ja oululainen OPT-86.

Linkki tuloksiin


Live alk. klo 9.30 – loppuottelu PT Helsinki – PT Espoo klo 16.00

Katso tarkempi ohjelma täältä

Vastaa