18-SM ja Nappulaliiga (A) – Lauantain kilpailutulokset ja kuvat

Edit 15.5. – lauantain tuloksissa on (ainakin) yksi virhe: M18JO ottelussa OPT 1 – KoKu Luka Oinas on merkitty voittajaksi Jesse Ikolaa vastaan 3-0. Ikola voitti ottelun ottelun samoin eränumeroin. Korjattu lopullisissa tuloksissa.

————————————————————————-
Koskella pelattiin kellon ympäri

Nappulaliigan ja 18-vuotiaiden SM-kisaa pelataan Koskella ja varsinkin lauantaina pelattiin hartaasti. Aamulla aloitettiin klo 9 ja pelit päättyivät, kun kello näytti iltayhdeksää. Mestarit saatiin selville 18-vuotiaiden nais- ja miesjunioreiden joukkuekisassa, 18-vuotiaiden naisjunioreiden nelinpelissä sekä 12-vuotiaiden joukkuekisassa eli Nappulaliigassa sekä pojissa että tytöissä.

Ihan kamalan isoja yllätyksiä ei lauantaina nähty. Kosken Kaiku ja PT Espoo menivät miesjunioreiden loppuotteluun melkein kävelyvauhtia, mutta Henri Kujalan voitto Rasmus Vesalaisesta on noteerattava. Välierässä KoKa löi Oulun 3-1 ja Espoo TIP-70:n 3-0.

Loppuottelussa Aleksi Räsäsellä oli avauspelissä hyvä ote Sam Khosravia vastaan, mutta Sam käänsi ottelun 3-1 voitoksi. Kun Rasmus Vesalainen löi Lauri Hakasteen 3-0, espoolaisten selkäranka katkesi ja Matias Vesalaisella oli melko helppo homma ottaa kolmas piste Sam Listä.

Naisjunioreissa pelattiin neljän joukkueen pooli ja TIP-70 oli selvästi paras joukkueella Ella Kellow, Aleksandra Seppänen ja Mia Kellow. Vahva esitys, varsinkin kun Maria Girlea pelasi samaan aikaan muualla. Hopeaa PT Espoolle ja pronssia OPT-86:lle.

Samanikäisten naisten nelinpelissä pelattiin neljän parin pooli, kun yksi pareista joutui jäämään pois. Ella ja Aleksandra olivat ylivoimaiset mestarit ilman erätappioita. Hopeaa Espoon Sonja Yliselle ja Yang Yixinille ja pronssia Tikkurilan kakkosparille Mia Kellow/Elina Veidenbaum.

12-vuotiaiden tyttöjen poolissa kaksi PTS Sherwoodin joukkuetta kohtasi PT Espoon. Espoon sisarukset Tea Noella Stråhlman olivat kisassa varsin ylivoimaisia ja kuittasivat mestaruuden. Melko tuoreelle keravalaisjoukkueelle hopea ja pronssi ja seurapomo Tapio Passinen saa olla ”luomuksensa” alkutaipaleeseen tyytyväinen.

Poikien kisassa sijoitetut OPT-86 ja TIP-70 etenivät loppuotteluun asti melko vaivatta, kun välierissä YPTS hävisi 1-3 Oululle ja Oulun kakkosjoukkue samoin lukemin vantaalaisille. Oulun Luka Oinas uurasti kaikissa mahdollisissa luokissa ja meni 18-vuotiaiden nelinpelissäkin poolista jatkoon. Se väsytti nuorta oululaista, mutta tästä huolimatta Luka jaksoi loppuottelussa loppuun asti ja kukisti Jimi Koivumäen. Pelikaveri Eetu Hyttinenkin taisteli miehen lailla, sillä pohje kramppasi pahasti jo välierässä Ylivieskaa vastaan.

Finaali oululaisille 3-1 voitto  ja taas uusi kiinnitys Nappulaliigan kiertopalkintoon. Ihan erikseen on nostettava hattua Oulun kokonaissuoritukselle: neljä joukkuetta kahdeksan parhaan joukossa!

Kisa sujui, mutta alkaa näillä pelaajamäärin olla tällä systeemillä maksimissa. Varsinkin poolina pelattava joukkuekisa on aika kova pala. Toisaalta on hienoa, että junnukisoissa alkaa taas olla pelaajia. Järjestäjälle urakka on aika kova: hallilla syötiin mm. satakunta lounasta.

Huomenna jatketaan sekä 12- että 18-vuotiaiden mies- ja naisjunnujen kaksinpeleillä ja myös jo lauantaina aloitettu 18-vuotiaiden poikien nelinpeli pelataan loppuun. Avauspäivänä ei tässä luokassa nähty yllätyksiä.

Todettakoon ihan lopuksi se, että ensimmäinen (poikien) Nappulaliiga pelattiin tasan 50 vuotta sitten. Allekirjoittanut vei mestaruuden toisen kisajärjestäjämme eli arvontoja pyörittävän Jyrki Yleniuksen kanssa. Pieni on maailma ja äkkiä se aika menee…

Linkki tiedostoon: 18 SM ja Nappulaliiga lauantai tulokset.xlsx

Kuvagalleria

One thought on “18-SM ja Nappulaliiga (A) – Lauantain kilpailutulokset ja kuvat

  1. Olen saman sanonut vastaavassa tilanteessa aiemminkin mutta sanonpa taas. Mielestäni SM-kilpailuissa pitäisi aina jakaa kaksi pronssia, jos osanottajia on neljä tai enemmän. Ainakin junioreiden SM-kilpailuissa. Mitalit ovat halpoja ja tuottavat aina iloa. Mitään ei taas menetetä sillä, että mitali menee sellaiselle, joka ei ole voittanut yhtään ottelua. Kukaan ei mene sillä ”pilalle” vaikka neljän poolissa myös viimeiseksi jäänyt saa mitalin. Ei kukaan jälkeen päin sitä muistele, kun katselee palkintopallikuvaa. Miksi niitä ”rangaistaan”, jotka menevät SM-kisoihin, koska jotkut ovat jääneet tulematta?

Vastaa