18-SM ja Nappulaliiga (A) – Sunnuntain kilpailutulokset ja kuvat

Edit 17.5. Järjestäjä oli väärässä väittäessään M12 lohdutusluokkaa epäviralliseksi. Siitä lasketaan ratingpisteet ja luokan tulokset on nyt myös liitetty viralliseen tulosexceliin.

————————————————————-

Edit 16.5: Raportista unohtui kokonaan 12-vuotiaiden lohdutussarja, joka oli epävirallinen luokka. Loppuottelussa Niko Lehtosaari löi Samu Niskasen 3-1 ja molempien taistelutahto oli esimerkillistä. Näistä se pingisura lähtee!

——————————————————————–

Khosravi, Kellowit ja Oinas sekä Hakaste/Kujala

Junnu-SM:n toinen kisapäivä tarkoitti henkilökohtaisia luokkia. Jaossa oli viisi mestaruutta. Pääsääntöisesti suosikit pitivät pintansa varsin hyvin. Sunnuntaina aloitettiin vasta klo 10 ja pelit päättyivät jo klo 17. Pohjoissuomalaisetkin pääsivät kotimatkalle kohtuullisen hyvissä ajoin ja bussi oli pullollaan eri värisiä mitaleita. On selvää, että Pohjois-Suomi tulee olemaan todella kova lähivuosien junnukisoissa.

18-vuotiaiden poikien mestaruuden vei Sam Khosravi, joka hävisi erän sekä Juho Kahlokselle että Aleksi Räsäselle loppuottelussa. Finaali oli ehkä hiukan tiukempi kuin numeroista saattaisi päätellä. Kolmanneksi iskivät Rasmus Vesalainen ja Lauri Hakaste. Rasmuksen ja Lassi Lehtolan puolivälierä oli supertiukka.

Samanikäisten nelinpelissä Hakaste ja Henri Kujala halusivat voittoa eniten ja sen myös saivat. Loppuottelu Khosravia ja Lehtolaa vastaan oli yllättävänkin selvä. Vesalaisen kaksoset pistivät Samin ja Lassin välierässä todella tiukoille, mutta jäivät lopulta kakkoseksi. Leonid Pullinen ja Aleksi Räsänen nappasivat toisen pronssin.

Samanikäisissä naisissa Ella Kellow oli varsin selvä mestari ennen Yang Yixinia. Ellan mestaruutta ei todellakaan voi kyseenalaistaa, sillä hän ei hävinnyt päivän aikana erääkään. Pronssipallille Sonja Ylinen ja Mia Kellow, joka poolissa yllätti Aleksandra Seppäsen lähes 400 pistettä matalammalla ratingilla. Mian hyvä vire näkyi tosin jo aamupäivällä, kun hän löi 12-vuotiaiden loppuottelussa Tea Stråhlmanin ja vei luokkavoiton ilman erätappioita. Tämän luokan prossit Bai Rongxualle ja Iina Hietalahdelle.

Nappulapoikien paras oli Luka Oinas, joka Ellan tavoin ei hävinnyt kisassaan erääkään. Ei hävinnyt loppuottelija Jimi Koivumäkikään ennen finaalia, mutta siinä hänen mahdollisuutensa olivat aika rajalliset. Taktisesti oli jossain määrin yllättävää, että finaalissa pelattiin enemmän rystyalakierrettä kuin monessa aiemmassa saman luokan finaalissa yhteensä. Pronssimitalit veivät Haukiputaan Otso Vahtola ja Ylivieskan Pyry Siven, joten hienoa Heitto ja YPTS!

Kisassa oli mukana ilahduttavan paljon pelaajia. Suuri ansio tästä lankeaa pohjoisen seuroille, jotka toteuttivat ”perinteisen yhteismatkustuskisan” ja yöpyivät koulun luokkahuoneissa lattialla. Aikanaan näistä puhuttiin yhteishengen nostajina.

Kosken talkooporukka kiittää osanottajia ja huoltojoukkoja! Töitä tehtiin, mutta kaikilla tuntui olevan aika kiva fiilis. Ainakin palkintopallikuvia ilmestynee tämän artikkelin yhteyteen.

Linkki tiedostoon, jossa kaikki kisan tulokset: 18 SM ja Nappulaliiga kaikki tulokset.xlsx

Kuvagalleria

Vastaa