OPT-86 toukokilpailut – Kilpailutulokset + raportti

Ohessa OPT-86:n toukokilpailujen tulokset. Pelisysteemit hieman elivät pelaajamäärien mukaan. Kaksinpeli pelattiin ratingluokkana PKO:n sijaan pelaajamäärästä johtuen, ja nelinpelit vaihdettiin tasoitusnelinpeleihin. Kisat olivat pienet, mutta pippuriset. Hyvä tunnelma ja hyviä matseja. Etenkin nelinpeleissä peli-iloa riitti. Tämä osoittaa että kilpailut kannattaa järjestää pienemmällekin porukalle.

Junioriluokka

Junioriluokan osallistujamäärä hupeni viime tingassa vielä kahdeksaan, joten se päätettiin tällä kertaa pelata kahdeksan poolina kaikki kaikkia vastaan. Pelit kestivät noin neljä tuntia ja matseista kuusi ratkaistiin pitkässä viidennessä erässä. Luokan voittajaksi pelasi OPT-86:n jo edellisenä viikonloppuna Koskella Junioreiden SM-kilpailuissa pari mukavaa voittoa ottanut Luo ”Jessica” Jiaqi. Helpolla Jessica ei poikien puristuksessa päässyt. Saman seuran Eetu Mäkelä ja Aapo Åvist kaatuivat viidennessä 11-9. Toiseksi luokassa pelasi Eetu Mäkelä ja kolmanneksi kiilasi YPTS:n Tito Haak joka voitti neljänneksi sijoittuneen Aapo Åvistin viidennessä 11-9. Tiukkaa siis oli. Ensimmäisessä kilpailussaan pelannut YPTS:n Jonne Isokääntä jäi niukasti voitoitta kun saman seuran Tuukka Raudaskoski oli viidennen jatkopalloilla terävämpi. Hienoa nähdä myös YPTS:n uusia pelaajia ja myös jo jonkun aikaa pelanneiden Roni Jokitalon ja Tito Haakin kehittyminen.

Ratingluokka

PKO:ksi suunniteltu ratingluokka houkutteli 17 pelaajaa. PKO:ssa matseja ei olisi saatu tarpeeksi kaikille, joten B-suunnitelma oli käyttää hyvin toiminutta ”pienet karsintapoolit + isot finaalipoolit” systeemiä. Tämä takasi kaikille 5-7 ottelua. Karsintapooleissa nähtiin pari yllätystä ja toista niitä sävytti loukkaantuminen. YPTS:n Juha Virkkala yllätti Heiton Otso Vahtolan ja KoKu:n Pate Ikola OPT-86:n Touko Laineen. Toukolla tosin revähti pelitilanteessa niska joka esti ottelun jatkamisen. Touko johti matsia tässä vaiheessa erin 2-1 ja pistetilanne oli 3-3. Pelaajat jaettiin karsintapooleista kolmeen jatkopooliin lohkosijoitusten mukaisesti.

Ratingluokka 1

Lohkoykkösten peleissä YPTS:n Pekka Korva piti pintansa juniorikaartin ahdistelusta huolimatta. Pelaajia oli kuusi kappaletta ja pelit pelattiin kahdella pöydällä. Tiukimmilla Pekka oli OPT-86:n Henrik Vuotin kanssa, joka kaatui viidennessä 11-8. Kakkoseksi pelasi Luka Oinas joka voitti Aleksi Ikolan 3-1 ja Henrik Vuotin 3-2. Pelihuumorinsa Luka-tappioon menettänyt Aleksi Ikola jäi poolissa lopulta viimeiselle sijalle. Luokassa kolmanneksi ylsi Henrik Vuoti voitolla Juho Åvistista keskinäisessä ottelussa.

Ratingluokka 2

Ratingluokka 2 pelattiin viiden pelaajan kesken Touko Laineen jouduttua luopumaan jatkopeleistä. OPT-86:n Niklas Karjalainen voitti kaikki ottelunsa ja oli ykkönen. Kakkoseksi saman seuran ”puhemies” Tapio Tuuttila. Pronssille ylsi YPTS:n Juha Virkkala joka ehti poistua paikalta jo ennen palkintojenjakoa.

Ratingluokka 3

Ratingluokka 3:ssa oli niin ikään viisi pelaajaa. Ykkönen oli Heiton Otso Vahtola joka nappasi niukan 3-2 tsemppivoiton toiseksi sijoittuneesta YPTS:n Pyry Sivenistä. Peli oli oikein hyvätasoinen. Kolmanneksi pelasi Heiton Aaro Tolonen.

Junioriluokan ja ratingluokan jälkeen pelattiin vielä nelinpelit. Tarkoitus oli pelata ne tasoluokkina mutta pareja ei ilmoittautunut tarpeeksi. YPTS:n ehdotuksesta pelit muutettiin tasoitusnelinpeleiksi ja se tuntui sopivan (lähes) kaikille hyvin. Luokassa pelattiin kaksi viiden parin poolia ja lohkovoittajien kesken vielä finaali. Nuorisoketju Otso Vahtola / Pyry Siven oli A-poolin selkeä ykkönen ilman erätappioita. B-poolissa voittoon pelasivat Aaro Tolonen / Markus Vahtola parin erätappion rasittamina. Finaali oli ääritasainen joka ratkesi vasta päätöserän jatkopalloilla Aaron ja Markuksen hyväksi. Kompensaationa saatiin molemmille jaettua hieman kipurahoja luokkavoitosta.

OPT-86 kiittää kaikkia kisoissa pelanneita ja heidän taustajoukkojaan. Kauden 2021/2022 päättävät kilpailut pelataan Ratamotiellä vielä lauantaina 11.6.2022, tervetuloa pelaamaan. Kausi ei ole vielä ohi!

Tulokset: OPT-86_toukokilpailut_21.5.2022_Ottelukaaviot.xls

Vastaa