Finlandia Junior Open 2022

Kuvan esikatselu

Finlandia Junior Open pelattiin yli 80 pelaajan voimin viikonloppuna Ruskeasuolla. Mukana kotimaisten pelaajien lisäksi oli osallistujia naapureistamme Virosta ja Ruotsista. Tämän lisäksi mukana oli hieno rytmä Italiasta, kiitos tämän ryhmän mukaan saamisesta kuuluu Arto Luukkaiselle.

Kilpailussa pelattiin niin poikien kuin tyttöjen luokat 12,14 ja 18. Lauantaina pelattiin alkulohkot ja sunnuntaina oli jatkettiin jatkopeleillä joko pääkaaviossa tai consolotation-luokassa. Aikoinaan kun Jarmo Siekkinen tätä kilpailun peluutusta esitti niin myönnän, että itse suhdautui varauksella ajatukseen.  Toteutus on osoittanut, että epäilyni oli taas kerran aiheeton ja väärä. Kumpanakin päivänä oli hyvä ilmapiiri peleissä. Pelejä ei aivan hirveätä määrää tässä kilpailussa ollut, mutta ilmapiiri ja pelisysteemi korosti että nyt on heti ”tosi peleistä” kyse.

Kilpailun parhaat pelaajat olivat toki oikeinkin osaavia ja ”kansainvälistä” tasoa. Kuitenkin kansainvälisissä vieraissa oli mukana  myös vähemmän osaavia pelaajia. Kuulin, että ainakin jotkut olivat pelänneet kilpailun kovaa kansainvälistä tasoa ja jättäneet sen vuoksi osallitumatta. Itse näen, että juuri meidän tavallisten seurapelaajien kannattaa tähän tapahtumaan osallistua. Maajoukkuepelaajamme saavat kyllä kokea tätä kansainvälistä tunnelmaa, mutta muulle väelle tämä voi olla se ainoa kilpailu jossa pääsee pelaamaan ulkomaalaisten omaa ikää olevien kanssa. Näistä jää hienoja muistoja! Täällä myös tapaa uusia ihmisiä ja luodaan suhteita, kuten järjestävän seuran pojat tietävät.

Järjestävä seura TIP-70 voi antaa itselleen ihan hyvän arvosanan. Kilpailu pyöri suunnitellusti ja lupaus siitä, että seura hoitaa kaikkien pelien tuomitsemisen niin alkulohkoista kuin vaikkapa consolation luokkaan saatiin pidettyä. Pertti Mäkinen oli koonnut ansiokkaasti tuomariporukan. Jyrki Nummenmaa hoiti osaavasti kilpailun vedon. Kuitenkin kun puhutaan TIP-70:n tapahtumasta niin Jarmo Siekkisen rooli oli taas kerran keskeinen. Jarmo on jättäytymässä seuran vetämisestä ainakin pienempään rooliin.  Nyt on uusien henkilöiden vuoro kehittää seuraa. Toivottavasti uudet toimijat eivät tunne taakaa vaan kokevat, että näkevät kauemmaksi seisomalla jättiläisen harteilla.

Kuvassa pojat 12 palkitut ja 14 consolationin voittaja.

Taneli Keinonen

1 thought on “Finlandia Junior Open 2022

  1. ”Aikoinaan kun Jarmo Siekkinen tätä kilpailun peluutusta esitti”

    Aikanaan ihastuin heti ajatukseen siitä, että vieraileville joukkueille jää vähän vapaa-aikaakin kisojen aikana verrattuna alkuperäiseen 9-22-versioon. Sen tarkoituksen tämä uusi systeemi on todella saanut aikaan. Italian joukkue esimerkiksi ehti lauantaina klo 18:n jälkeen kaupunkikävelylle yhdessä. Tietenkään ennen ensimmäistä kisaa ei voinut tietää, miten systeemi otetaan vastaan. Mutta kyllä se hyvin on otettu! Sunnuntain jatkopelejäkin on paljon parempi seurata, kun ne alkavat yhdellä kertaa eikä pitkää edeltävää poolipelivaihetta ole rasittamassa katsojienkin mielenkiintoa.

    ”Kuvassa pojat 12 palkitut ja 14 consolationin voittaja.”

    Teknisen virheen vuoksi kuvaa ei näy!

Vastaa