Thorvald ”Puppeli” Rundberg on poissa

Yksi suomalaisen ja etenkin helsinkiläisen pöytätenniksen merkkihahmoista, Thorvald Rundberg (18.11.1924 – 2.6.2022), on siirtynyt ajasta ikuisuuteen lähes 98-vuotiaana. Puppeli on paitsi koko ikänsä ”Puppeli”, myös todellinen stadin kundi ja ehdottomasti myös HPY:n mies.

Myöhemmällä peli-iällään Puppeli tunnettiin Ruskeasuon vakiokasvona ja erityisesti mailanrakentajana. Jokainen Puppelin ystävä tietää, että stagassa piti olla juuri oikea spöija ja sponge. Yhtä hauskaa on muistella, että Puppeli oli avioliitossa toisen Rusan kundin Helge ”Hege” Sundqvistin siskon kanssa. Sukulaismiesten yhteenotot pöydällä olivat vertaansa vailla.

Vanhempi väki muistaa myös, että Puppeli on ihan oikea pelimies: SM-hopeaa miesten kaksinpelissä 1951 ja -pronssia vuotta aiemmin. Sen jälkeen tietenkin valtava määrä erilaisia veteraanisaavutuksia.

Suomen Pöytätennisliitto kunnioittaa lämpimästi entisen maajoukkuepelaajansa muistoa.

Esko Heikkinen

Vastaa