Natuselle ja Tapolalle makeat voitot Pajulahdessa

Timo Natunen ja Aino Tapola olivat päivän suomalaisnimet pöytätenniksen kansainvälisen Finland Para Openin avauspäivänä Pajulahdessa. Granadan MM-kisoihin marraskuussa matkaavat suomalaiset etenivät kumpikin lauantain mitalipeleihin.
Natunen löi miesten ykkösluokan avauspelissään Etelä-Korean Park Sung Joon 3-2 ja nappasi yhden uransa arvokkaimmista voitoista. Tuoreella maailmanlistalla korealainen arvostetaan seitsemänneksi, joten voitto nosti kuopiolaisen itseluottamusta kummasti. Toisessa ottelussaan Natunen kukisti Japanin Hiroaki Shimanarin helposti 3-0  jatkoi lauantain peleihin lohkoykkösenä.
– Hyvin meni, mutta oma syöttö kaipaa vielä tarkentamista. Huomista on vielä turha liikaa miettiä, Natunen tuumi rauhallisesti.

Timo Natusen peli kulkee Pajulahdessa.

Ykkösluokan maailmanlistan kakkospelaaja Aino Tapola oli naisten pyörätuolikaksinpelissä ainoa vaikeimman vammaluokan pelaaja. Ensimmäisessä ottelussa Etelä-Korean Jung Young A, viitosluokan eli vammattomimman pyörätuoliluokan maailman kakkospelaaja, näytti suomalaiselle luokkien välisen eron ja voitti pelin 3-0.
Toisessa ottelussa Tapola kohtasi Meksikon Martha Verdinin, joka löytyy nelosluokan maailmanrankingilta sijalta 15. Tapola tuli peliin hyvin valmistautuneena ja löi meksikolaisen puhtaasti 3-0. Se tiesi välieräpaikkaa lauantaille.
Aino Tapola otti arvokkaan voiton.
Miesten kuutosluokassa Espoon nuori Aaro Mäkelä taisteli mainiosti, mutta saaliina oli vain tiukkoja tappioita. Ottelut sekä Norjan Krizander Magnussenia että Englannin Paul Karabardakia vastaan päättyivät 1-3 ja varsinkin Magnussenia vastaan espoolaisella oli hyvät mahdollisuudet jopa voittoon.
Aaro Mäkelä taisteli, vaikka voittoja ei tullutkaan.
Tarina jatkui myös kolmannessa pelissä Takuro Chiharaa vastaan, vaikkei Mäkelä erävoittoon pystynytkään. Samassa luokassa Mikkelin kokenut Markku Manner kukisti Latvian Valters Voicisin, mutta jatkopaikka jäi haaveeksi kahden tappion myötä. Sekä Ruotsin Michale  Azulay että Sveitsin Valentin Kneuss olivat suomalaista etevämpiä.
Päivän viides suomalaispelaaja oli luokan 11 Timo Averianov. Erävoitot jäivät kuitenkin ottamatta niin Belgian Florian Van Ackeria, Thaimaan Narawit Techoa kuin Taiwanin Chen Po Yeaniakin vastaan.
Kisat jatkuvat lauantaina nelinpeleillä sekä kaksinpelin jatko-otteluilla. Järjestyksessään toinen Finland Para Open on kerännyt Pajulahteen yhteensä 134 pelaajaa 28 eri maasta.
Kuvat: Tero Naumi

1 thought on “Natuselle ja Tapolalle makeat voitot Pajulahdessa

Vastaa