Tapolalle ja Natuselle kitkerät tappiot

Parapöytätennismaajoukkeen Aino Tapola ja Timo Natunen jäivät molemmat välieriin Pajulahden kansainvälisessä Finland Para Open -kisassa lauantaina. Tapola oli lähellä superyllätystä, sillä hän hävisi vain 2-3 Ruotsin Ingela Lundbäckille, joka luokan 5 maailmanrankingilla on sijalla 5. Tapola kuuluu vaikeimmin vammautuneiden luokkaan 1.
– Aino teki syöttövirheen ratkaisuerän tilanteessa 7-6, hyvän nousun jälkeen. Se saattoi olla jopa ratkaisevaa. Toisaalta hän sai syötöillään paljon pisteitä ja hänen pitikin ottaa niissä riskejä. Kokonaisuutena esitykseen pitää olla tyytyväinen, sillä Aino pelasi hyviä otteluita itseään monta luokkaa terveempiä pelureita vastaan, valmentaja Martti Autio analysoi.
Naisten ykkösluokan maailman arvolistakakkonen Aino Tapola tähyää jo marraskuisiin MM-kisoihin Espanjassa (kuva: Tero Naumi).
Granadan MM-kilpailut pelataan marraskuussa. Siellä Tapola pääsee pelaamaan oman luokkansa pelaajien kanssa. On selvää, että suomalainen on yksi luokkansa kovimmista mitalisuosikeista.
Timo Natunen pelasi lauantaina luokan M1 välierässä ja hävisi niukasti 1-3 maailmanlistalla kuudentena olevalle englantilaiselle Robert Daviesille, luokan lopulliselle voittajalle.
– Syöttö ei toiminut silloin kuin olisi pitänyt, vaikka välillä toimi hyvinkin. Tietääpä ainakin mitä on treenattava, Tapolan tavoin MM-kisamatkalle valmistautuva kuopiolainen pohdiskeli.
Pajulahden kisa jatkuu vielä lauantain ja sunnuntain nelinpeleillä ja sekanelinpeleillä.

Vastaa