Polarline-GP turnausraportti, kuvat ja videot

OPT-86 ry:n 30-vuotisjuhlakilpailu Polarline-GP onnellisesti takana

Kilpailut vedettiin 135 pelaajan voimin Rajakylän yläasteen liikuntasalissa, kilpailun päädirektoraatti jonka kapellimestarina toimi ansiokkaasti Seppo Hiltunen, onnistui vetämään kisat molempina päivinä lähes täydellisesti aikatauluun. Vaikka lauantai pitkä päivä olikin niin järjestävä seura on tyytyväinen luokkajakojen toimintaan. Lauantain viimeisestä passista voidaan olla montaa mieltä, moni haluaa paljon pelejä ja osalle riittää vähempikin. Kun kilpailut ottavat molemmat kannat huomioon luokka-asettelussa ja aikataulussa niin päästään menestyksekkääseen lopputulokseen.

Lauantain tulokset: http://www.sptl.fi/sptl_uudet/Tiedostot/HiltuSepp/Polarline_tulokset_lauantai.xls

Lauantaina suurin huomio keskittyi miesten GP-luokkaan jonka vei ennakko-odotusten mukaisesti luokan ykkössijoitettu PT Espoon Mika Räsänen. Mika sai pienen säikäytyksen että tosissaan tulee pelata kun alkupoolissa Anastasia Burkova täräytti alussa Mikalta ilmat pihalle 11-2 erävoitolla. Kun Mika sai koneensa käyntiin ja käänsi toisen erän kotiin niin pysäyttäjää ei enää nähty, hidastajia tosin kylläkin nähtiin. Kaikki alkupoolit etenivät täysin sijoitusten mukaan, ykkössijoitetut voittivat lohkonsa ja kakkossijoitetut tulivat toiselle sijalle. Jatkopeleissäkin yllätykset jäivät vähiin. Pieninä semmoisina PT Espoon Arttu Pihkala pudotti isäntäseuran Daniel Söderlundin erin 3-1 ja niin ikään isäntäseuran Tomas Slesar yllätti KuPTS:n Patrik Rissasen erin 3-1. Välierissä PT Espoon Jani Jormanainen nousi 0-2 erätappiotilanteesta 2-2 tilanteeseen Mika Räsästä vastaan mutta ratkaisuerässä Räsänen oli omaa luokkaansa lukemin 11-2. PT 75:n Pasi Valastin semifinaali OPT-86:n Peiman Moradabbasia vastaan eteni tasaisena kolmanteen erään asti kunnes Valasti kaivoi lisää ruutia ja tarkkuutta peliinsä ja Moradabbasi tippui kyydistä, loppulukemat 3-1. Loppuottelu pelattiin paras viidestä ja Räsänen näytti jo laskettelevan 3-0 voittoon kahden ensimmäisen erän selkeähkön voiton johdattamana. Ikitaistelija Valasti kuitenkin käänsi alatilanteesta kolmannen erän itselleen. Räsänen oli neljännessä piirun verran parempi numeroin 11-7 joten näin Polarline GP:n mestaruus Espooseen.

Loppuottelu nähtävissä YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=bSG18hyH3_M
22Toinen välierä (Valasti – Moradabbasi) YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=McjVOHVg6GM

Miesten GP-luokan mitalistit (Jani Jormanainen puuttuu kuvasta):
img_7101

Naisten GP-luokassa Anastasia Burkova lopulta jätti pelit pelaamatta ja mestaruus ratkaistiin muiden pelaajien kesken. Naisten luokassa oli ilahduttavasti kahdeksan osallistujaa ja vahvin oli HäKi:n Pauliina Niskanen joka voitti YNM:n Virpi Pekkalan tiukassa loppuottelussa erin 3-1. Pronssit JPT:n Kirsi Kinnuselle ja YNM:n Kati Suopangille joka hävisi välieränsä Niskasta vastaan äärimmäisen niukalla tavalla erin 3-2. Hyvä ja tasainen naisten luokka!

Illan päätteeksi pelattiin myös mielenkiintoinen 17-vuotiaiden junioreiden GP-luokka johon osallistui hyvä edustus maamme kärkijunioreita. Voittajaksi pelasi PT Espoon Arttu Pihkala joka voitti OPT-86:n Pedram Moradabbasin loppuottelussa erin 3-0. Pronssit PT Espoon Veeti Valastille ja ilahduttavasti myös OPT-86:n Juhana Tuuttilalle.

Muita kohokohtia päivän aikana oli M-2250 luokan loppuottelu jossa Pedram Moradabbasi voitti viidennen erän jatkopalloilla KuPTS:n Patrik Rissasen. Huikeaa peliä molemmilta ja mahtavaa kannustusta Tornion OPT-86 solulta Pedramille, isä-Rissanen yritti kovasti pitää Patrikin puolia kannustuksen osalta. Aamulla pelattiin myös J-12 luokka jossa ruotsalaisvieraat olivat vielä vahvimpia, kulta Haaparantaan ja hopea Luulajaan. Pronssit kuitenkin OPT-86:n uusille junioreille Konsta Sarajärvelle ja Juho Näpälle. Hyvä pojat!

Sunnuntain tulokset: http://www.sptl.fi/sptl_uudet/Tiedostot/HiltuSepp/Polarline_GP_tulokset_Sunnuntai.xls

Sunnuntaina pelattiin yksi GP-luokka eli 14-vuotiaat juniorit. Voittaja oli vain yhdellä erämenetyksellä PT Espoon Aleksi Räsänen, OPT-86:n Henri Kujala pelasi hopealle, pronssimitalit TIP-70:n Daniel Tranille ja upeasti myös OPT-86:n Joni Kauppiselle. Hyvä Henkka ja Joni! Sunnuntain selkeitä kohokohtia olivat myös aamulla pelattu 10-vuotiaiden luokka jossa voitto Luulajaan mutta muut mitalit OPT-86:lle. Konsta Sarajärvelle hopeaa ja pronssit Henrik Vuotille ja Rasmus Järvenpäälle. Päivän päätti junnujen osalta pingiskoululuokka jonka voitti viiden erän taistossa Rasmus Järvenpää, hopeaa vasta pari viikkoa pelanneelle Lenni Koskenkorvalle ja pronssimitalit Jonne Rantakeisulle ja seuran uudelle ilopillerille Ville Keräselle. Hienot ja tasaiset pelit kaikilta pingiskoululaisilta, kukaan ei jäänyt päivän aikana ilman erävoittoja!

Katso täydelliset tulokset ylläolevista linkeistä. Luokkia pelattiin iso määrä ja hienoja pystejä jaettiin isot kasat pelaajille ympäri Suomen maata. Lopuksi vielä linkki kuvagalleriaan, OPT-86 kiittää ja kumartaa kaikkia pelaajia, taustajoukkoja ja katsojia! Kiitos!

Pingiskoululuokan palkintojenjako:
img_7138

Kaikki kuvat: https://www.facebook.com/pg/OPT86ry/photos/?tab=album&album_id=1261153617289279

Sekalaisia videoita viikonlopun otteluista: https://www.youtube.com/user/Oulunpoytatennis

Koko päivän tallenteet sekä lauantailta että sunnuntailta: http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=3497

Vastaa