Syyskilpailut (B), OPT-86 – Kilpailutulokset + raportti

Ohessa OPT-86 syyskilpailujen tulokset. Kiitos pelaajille ja taustajoukoille. Jatketaan lokakilpailuissa 29.10.2022.

Tulokset: OPT-86 syyskilpailut 24.9.2022 Ottelukaaviot.xls

Raportti

OPT-86 syyskilpailuihin osallistui lopulta 38 pelaajaa. Pienehköstä pelaajamäärästä huolimatta kilpailuissa pelattiin muutamia oikein hyviä luokkia. Etenkin junioriluokka, M-1000, M-1600 ja M-1800 luokat olivat hyvää kansallista tasoa. Kilpailu meni läpi mukavasti aikataulussa, iltapäiväluokat aloitettiin klo 14.30 vaikka aamupäivän peleistä oltiin valmiita jo lähes tunti ennen tätä. Pelaajat ehtivät ruokailla ja lämmitellä uusia koitoksia varten. Kisajärjestäjän ainoat ongelmat johtuivat aamun järjestelyhässäkän, uuden printterin, äänentoistojärjestelmän  ja streamauksen haasteista. Onneksi kynä ja paperi on keksitty hätävaralle ja hallilta löytyy myös varaäänentoistojärjestelmä. Streamauskin olisi toiminut oikein hyvin mikäli joku ei olisi epähuomiossa ottanut nettimokkulasta virtatöpseliä irti seinästä. Näistäkin kuitenkin selvittiin.

Aamupäivän luokat

Miesten kaksinpelissä pelattiin kahdeksan pelaajan kesken. Juhana Tuuttila osoitti hienoa urheiluhenkeä ja yrittää omalta osaltaan saada yli 2000 tason pelimiehiä osallistumaan kansallisiin kilpailuihin. Hieman osallistumismäärään vaikutti toki negatiivisesti myös Ruotsin 1-divisioonan sarjaturnaus jossa mm. Vladimir Bril oli pelaamassa ja viisumihässäkkä itärajalla Iaroslav Brilin osalta. A-pooli pelattiin täysin sijoitusten mukaisesti. Marko Seppälä piti Luka Oinaksen aisoissa tasokkaassa pelissä ja voitti myös Mikael Bäckmanin viisieräisessä. B-poolissa Lasse Vimpari pelasi tapojensa mukaisesti pari viisieräistä voittaen ne molemmat. Elmo Salmela oli lohkon epäonnekkain häviämällä kaikki kolme peliään 2-3. Mailapelimestari Joel Pennaselle mukava voitto Elmosta. Semifinaaleissa Juhana hoiti Saku Koposen selvästi 3-0 ja Lasse selvisi neljässä erässä Markosta. Finaalissa Juhana hoiti jatkopalloerät kotiin ja vei voiton erin 3-0.


Kuva: Miesten kaksinpelin palkitut

M-1600 luokassa starttasi 12 pelaajaa kolmeen neljän pelaajan pooliin. Etukäteen luokan voittajaa oli hankala arvailla pienien ratingerojen vuoksi, ja tasaiseksi pelit sitten tottakai menivätkin. A-poolissa luokan ykkössijoitettu Juho Åvist tippui jo pooliin, 0-3 tappio päivän avauspelissä Otso Vahtolalle osoittautui kohtalokkaaksi. Kakkossijoitettu Pekka Mikkola hävisi kaikki pelinsä niukasti erin 2-3. Jatkopeleihin Otso Vahtolan lisäksi myös Pyry Siven kahdella voitolla. B-poolissa ykkössijoitettu Niklas Karjalainen voitti kaikki pelinsä. Kakkoseksi kairasi mikro-ohuella yllätyksellä Emil Takalo. Tapio Tuuttilan kohtalona oli jäädä voitoitta lohkon kakkospaikalta. C-lohkossa kärkisijoitetut ottivat jatkopaikat, J-P Salminen tosin vei ykköspaikan 3-0 voitolla Henrik Vuotista. Jatkokaaviossa Henrik Vuoti taisteli itsensä finaaliin tasaisilla 3-1 voitoilla Emil Takalosta ja Otso Vahtolasta. Niklas Karjalainen kuitenkin oli omaa luokkaansa voittamalla semin ja finaalin 3-0 ja oli näin luokan selvästi paras pelaaja.


Kuva M-1600 palkitut, J-P Salminen puuttuu kuvasta

M-1200 luokassa oli tällä kertaa mukana vain viisi pelaajaa. Luokan voittoon pelasi harvinaisella tavalla luokan matalimman ratingin pelaaja PT-60:n Kalle Kemppainen. Luokassa pelattiin tasaisesti, vain kolme ottelua päättyi 3-0. Luokasta kaksoisvoitto Rovaniemelle kun Raimo Lassila oli kakkonen keskinäisen tuloksen vertailussa YNM:n Katja Kauppista vastaan. Toinen pronssi Kemiin Asko Virtasalolle.


Kuva: M-1200 mitalistit

Junioriluokassa oli mukana 12 pelaajaa ja luokan taso oli poikkeuksellisen hyvä. Kaikki pelaajat osaavat pelata oikeaa pöytätennistä. Tämän luokan pelit olivat ilo järjestäjän silmille. Junioriluokan pelaajamäärä oli sama kuin Rovaniemellä alkukuusta ja siellä käytetty pelisysteemi päätettiin ottaa tässäkin käyttöön. Kaksi kuuden poolia, lohkojen kahdelle parhaalle semifinaalit + finaali ja muille yksi sijoitusottelu. A-lohkon paperituloksessa oli valitettavasti virhe jonka vuoksi KoKu:n Joel Hahn sijoittui viidennelle sijalle kun oikea sijoitus olisi ollut kolmas. Tämä ottelutulos on korjattu tuloksiin. A-lohkon ykkönen oli Jessica Luo vain yhdellä erämenetyksellä. Kakkoseksi Eetu Hyttinen. B-lohkossa Eetu Mäkelä ja Konsta Niemelä nappasivat semipaikat. Semifinaaleissa Konsta Niemelän deffupeli oli Jessicalle liian haastavaa, Eetujen semifinaalissa Mäkelä oli viisieräisessä Hyttistä terävämpi. Finaalissa Eetu Mäkelä toisti lohkotuloksen. Matsit ovat näiden semifinalistien kesken todella tasaisia ja tällä kertaa tulokset menivät näinpäin.


Junioriluokan mitalistit ja muitakin osanottajia, osa pelaajista puuttuu kuvasta

Iltapäivän pelit

M-1800 luokka oli iltapäivän pääluokka. Tästä tuli pari poisjääntiä loukkaantumisiin joten lopulta pelattiin yhdeksän pelaajan voimin. Pelit päätettiin siirtää kolmen pelaajan pooleihin ja pudonneille järjestettiin consolation pooli heidän niin halutessaan. Kaikki kolme poolia menivät ratingjärjestyksen mukaisesti. Yllätykset tosin olivat lähellä. A-poolissa Mikael Bäckman voitti äärimmäisen niukasti 3-2 J-P Salmisen ja myös ykkössijasta väännettiin tosissaan kun Marko Seppälä voitti 3-2 Bäckmanin. B-lohkossa Henrik Vuoti haastoi hienosti todella hyvällä pelillä Luka Oinaksen, matsi näytti jo menevän viidenteen, mutta lopussa Henrikin usko voittoon katosi muutamaan virheeseen. Luka nappasi lohkon ykköspaikan voittamalla PT-60:n Kristian Mustosen viisieräisessä. C-poolissa Elmo Salmela oli karistanut viisieräisten peikot niskoiltaan ja otti selkeät voitot Juho Åvistista ja Joel Pennasesta. Joel nappasi toisen jatkopaikan 0-2 erätappioasemasta nousulla 3-2 voittoon. Jatkokaaviossa Joel Pennanen jatkoi hienoja pelejään voittamalla Kristian Mustosen 3-2. Elmo Salmela puolestaan niisti niukasti 3-2 voitolla Mikael Bäckmanin. Semifinaalit olivat yllättävän selkeitä kun Marko Seppälä voitti Joelin 3-0 ja Elmo Salmela Lukan 3-1. Finaalissa pelattiin sitten pitkän kaavan mukaan, niukka 3-2 voitto Nurmekseen Elmolle.


Kuva: M-1800 palkitut

M-1400 luokassa starttasi kahdeksan pelaajaa sopuisasti kahteen pooliin. A-poolissa yllätyksiä ei nähty kun Niklas Karjalainen jatkoi aamupäivän korkealentoaan nappaamalla lohkovoiton puhtaalla pelillä. Toinen jatkopaikka Emil Takalolle. B-poolissa sitten pelattiin ristiin senkin edestä. Lohkon ykköspaikka lopulta lohkon nelossijoitetulle KePts:n Aleksi Turpeiselle. Kakkoseksi keskinäisen pelin vertailulla Tapio Tuuttila. Jatkokaaviossa pelattiin tiukkoja taistoja. Semifinaaleissa viisieräisistä voitot Niklas Karjalaiselle ja Emil Takalolle. FInaalissa Emil kuittasi 3-1 voiton Niklaksesta jolle oli aiemmin jo pari kertaa päivän aikana hävinnyt.


Kuva: M-1400 luokan palkitut

M-1000 luokassa oli mukana hieno määrä pelaajia, eli 15. Pelit päätettiin pelata kolmessa viiden pelaajan poolissa. Pelit menivät yllättävän tarkasti ratingsijoitusten mukaisesti. A-poolissa Katja Kauppinen otti ykköspaikan Jessica Luolta, myös Joel Hahn oli samoissa voittomäärissä mutta karsiutui eräsuhteilla. B-poolissa Konsta Niemelälle ykköspaikka puhtaalla pelillä. Janne Kauppinen kiristi kolmospaikalta kakkoseksi. C-poolissa jo aamun M-1200 luokan voittanut Kalle Kemppainen nousi kolmospaikalta ykköseksi voittamalla kaikki pelinsä. Kakkospaikalle Eetu Mäkelä. Jatkokaaviossa Kalle Kemppaiselle ei löytynyt pysäyttäjää, ainoastaan Jessica Luo pystyi nappaamaan Kallelta yhden erän puolivälierässä. Eetu Mäkelä nappasi hienot voitot molemmista Kauppisista selviten finaaliin.


M-1000 luokan palkitut

Loppukaneetiksi voi sanoa että kilpailujen henki oli erinomainen. Vierailijat Rovaniemeltä, Nurmeksesta, Vaasasta, Ylivieskasta ja Kemistä toivat kilpailuun erityisen hyvän mausteen. Oulussa on omaa pelaajamassaa suhteellisen paljon, joten kilpailujen perusrunko koostuu toki OPT-86:n, YNM:n ja Haukiputaan Heiton pelaajista. OPT-86:n pelaajat tulevat vierailemaan lähiseurojen kilpailuissa mahdollisimman aktiivisesti jotta pohjoisen alueen kilpailutoiminta saadaan pidettyä elossa niin Oulussa, Kemissä, Ylivieskassa kuin Rovaniemelläkin.

Vastaa