Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokousti tiistaina runsaan parin tunnin verran. Kuten totuttua on, aluksi käytiin läpi valiokuntien ajankohtaiset asiat. Työvaliokunta aloitti ja totesi, että yksi kokouskin on pidetty. Kesken on monenmoista. Ruotsin kanssa puhutaan mahdollisista yhteisistä IT-hankkeista, Urheiluopistosäätiölle on tehty parikin tukianomusta, Vantaan kanssa on neuvoteltu niin Finlandia Openista kuin muistakin kilpailuista, OKM:n on tehty tilityksiä ja Stigan kanssa neuvoteltu muutamasta uudesta pöydästä.

Kilpailuvaliokunnan vetäjä Teemu Oinas totesi, että DE-SM Peräseinäjoella sujui mainiosti. Porilaiset puolestaan ovat tehneet erinomaista markkinointia BC-SM:n suhteen. Kaikki sarjaohjelmat ovat nyt valmiit ja joukkueita yhteensä 206, mikä on muutama enemmän kuin viime kaudella. Kilpailukalenteri elää vielä jonkin verran, tulossa on mm. Jyväskylän avauskisa, ja ehkä Rovaniemelläkin kisataan vielä. Ratingpisteiden inflaatio puhuttaa edelleen ja nyt päätettiin, että työryhmä Kimmo Arenius, Jyrki Nummenmaa ja Kimmo Pihkala ryhtyy pohtimaan toimenpiteitä asian korjaamiseksi.

Mika Räsänen kertoi Valmennusvaliokunnan asioissa, että syksyn ensimmäinen valmentajailta on 12. lokakuuta ja aiheena on Pongfinityn pingiskoulu. Miikka O´Connorkin ehtii kuulemma langoille ja illan aikana tulee esille muutakin asiaa alkeisryhmien aloituksesta. Pajulahden kanssa toteutetaan puolestaan verkkokoulutushanke, jonka ensimmäisenä kohteena on fysiikkavalmennus, jokin aika sitten laaditun oppaan pohjilta.

Hannu Sihvo raportoi Paravaliokunnan asioissa, että lokakuussa on kaksi leiriä ennen marraskuun alun MM-kisoja Granadassa, jossa Suomesta mukana ovat Aino Tapola ja Timo Natunen sekä valmentajat Martti Autio ja Iivari Hartikainen. Aino oli alkukuusta Laskossa kansainvälisellä leirillä, mikä oli onnistunut kokemus. Joulukuussa Aaro Mäkelällä on ETTU:n alle 23-vuotiaiden leiri ja Ainokin on mahdollisesti lähdössä sinne. ETTU maksaa Aaron osallistumiskulut.

Tero Naumi viesti Seuravaliokunnan asioissa, että Seurapäivä järjestetään 15. lokakuuta EM-karsinnan yhteydessä. Ohjelma liiton on jo sivuilla ja live-lähetystäkin suunnitellaan. Pohjoisessa on nappulaleiri lokakuun alussa.

Kimmo Pihkala sanoi IT-valiokunnan katsauksessaan, että Jyrki Nummenmaa on koodannut lisää kisanvetosoftaansa. Jyrki on luvannut demon ohjelmasta seuraavaan hallituksen kokoukseen, mitä luonnollisesti odotamme mitä suurimman jännityksen vallassa. Aaro Mäkelä opettelee parhaillaan ratinglaskentaa. Ja kuten jo todettiin, ruotsalaiset haluavat puhua kanssamme IT-asioista.

Kimmo Arenius totesi Sääntö- ja tuomarivaliokunnan puolesta, että Asko Rasinen isännöi  SPTL:n puolesta kansainvälistä ylituomarikoulutusta, joka järjestetään EM-karsintaviikonlopulla Espoossa. Asko on lisäksi ollut tuomarina EM-kisoissa ja Joonas Kivimäki puolestaan U21-EM-kisoissa. Asko on  menossa myös Paran MM-kisaan Espanjaan.

Veteraanivaliokunnan asioista tiesimme sen verran, että Viro tällä kertaa parempi veteraanimaaottelussa. Se pelattiin ensimmäistä kertaa Haapsalussa. Viikonloppu oli monelle melko haasteellinen, sillä lauantaille tuli liikaa pelejä.

Sonja Grefberg kertoi Huippu-urheiluvaliokunnan asioissa, että Marina Donner edusti Suomea Bulgarian WTT-kisassa ja nousi heti ITTF:n rankinglistalle (717). Alex Naumi puolestaan pelasi Cluj-Napocassa U21-kisoissa ja hävisi kaksinpelissä pari tiukkaa mutta hyvää peliä. Hän selvisi toiseen poolivaiheeseen kaksinpelissä ja oli nelinpelissä belgialaisen parinsa kanssa nelinpelissä kvartassa, mikä on suomalaisittain kova ja harvinainen saavutus. Benedek Oláh ja Alex ovat menossa WTT-kisaan Sloveniaan. Junioreilla on marraskuun aluissa Ängbyn kisat, minkä lisäksi Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen pelannevat Unkarissa juniori-WTT:n. Loppuvuonna matkustellaan lähinnä omalla kustannuksella.

Kansainvälisisissä asioissa Sonja totesi, että joukkue-MM Kiinassa alkaa perjantaina, ja että Euroopan oma ranking julkaistaan tammikuussa 2023. Ensi kaudelle tulee 13- ja 15-vuotiaiden European Tour. Joulukuussa sekä ITTF:llä että ETTU:lla on tulossa isot jäsenmaakokoukset.

Sonja jatkoi vielä ja kertoi Pajulahden varsin hyvin onnistuneesta Para Finland Open -kisasta. Tournament director Grerfbergin mukaan kisat sujuivat hyvin ja palaute oli mainiota, kun ylipäätään kaikkeen oltiin tyytyväisiä. Myös yhteistyö Pajulahden kanssa toimi. Taloudellisesti lopullinen tarkempi tulos vielä auki, sillä Pajulahden lasku puuttuu, mutta plussalla mennään ehdottomasti, ITTF:n ”parapomo” Pablo Perez oli Pajulahdessa luokittelijan roolissa ja kehui kisaamme kovasti.

Huonompi uutinen on se, että Finlandia Openia 2022 ei järjestetä. Vaikeuksia oli niin pelipaikan löytämisessä kuin WTT:n kanssakin. Nyt puhutaan vuodesta 2023, minkä vuoksi Mika, Sonja ja allekirjoittanut tapasivat viime perjantaina vantaalaisia urheiluvirkamiehiä.

Vantaan kanssa tavoitteena on sopimus useamman kisan pelaamisesta Energia-Areenalla ensi vuoden aikana. Neuvottelemme MBF:lle jo myönnetyn henkilökohtaisen SM:n pelaamisesta siellä, kuten myös ensi vuoden joukkue-SM:stä ja Finlandia Openista sekä vuoden 2024 Veteraanien NETU-kisasta. Tavoitteena on, että saisimme tilat veloituksetta ja kaupunki maksaisi liitolle lisäksi jonkin verran markkinointitukea. FO on lisäksi tarjolla mahdollisesti myös ETTU:n kisabalettiin, jolloin kisasta saisi ETTU:n rankingpisteitä. Tämä olisi vaihtoehto WTT:n rinnalle. Kuvio selkiytynee vielä kuluvan syksyn aikana.

EM-karsinta pelataan Ruskeasuolla 2,5 viikon kuluttua. Järjestelyt ovat käynnissä, mutta joukkueita ei vielä ole nimetty. Suomen miehet kohtaavat Latvian ja Montenegron ja naiset Kroatian ja Norjan. Joukkueet majoittuvat Valo-hotellissa Ruskeasuolla. Striimaus tulee todennäköisesti vain SPTL:n omille sivuille. Tuomaritilanne on jossain määrin haasteellinen, sillä omista kansainvälisistä tuomareistamme paikalle ehtivät vain Joonas Kivimäki ja Eero Kuronen. Joudummekin pyytämään apua Virosta.

Taloustilanteemme on juuri nyt ”liian hyvä”, sillä rahaa on paljon sisällä, mutta Pajulahden parakisojen isoa laskua ei vielä ole tullut. Lisäksi lisenssirahat alkavat tulla tilille, kuten myös sarjamaksut. Seuraavaan kokoukseen mennessä olemme tilanteen suhteen viisaampia, kun Pajulahden majoituslasku maksettu pois.

Liittohallitus päätti, että järjestämme liiton virallisen syysliittokokouksen torstaina 24. marraskuuta klo 18. Kokous kannattaa jo nyt merkitä kalenteriin ja kokoukseen voi osallistua myös etänä. Listalla ovat mm. puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan vaalit. Hallituksesta puolet on erovuorossa, tässä kokouksessa Matti Kurvinen, Jyrki Nummenmaa, Teemu Oinas ja Hannu Sihvo. Kutsu tulee liiton sivuille viimeistään kolme viikkoa ennen kokousta. Nyt edessä on tiukka ensi vuoden budjetin ja toimintasuunnitelman valmistelu.

Mika Räsänen totesi vielä, että seuraava lehti alkaa juttujen osalta olla varsin pitkälle valmis. Parin viikon kuluttua se lienee postilaatikoissa. Myönsimme myös muutaman ansiomerkin, mutta nimiä ei tässä kerrota, jotta anojien salaisuudet eivät paljastu. Vielä totesimme, että (juuri uusittujen sääntöjen mukaan) Turkuun muuttanut kanadalainen Lester Lee voi pelata kauden aikana TuKan sarjajoukkueissa.

Hallitus kokoontuu viimeistelemään budjettia ja toimintasuunnitelmaa vielä ennen liittokokousta. Tämä tapahtuu 27. lokakuuta.

 

 

Vastaa