BC-SM 2022 POR-83 loppuraportti

Porin BC-SM -kilpailuihin osallistui jokaiseen neljään luokkaan pelaajia 52 – 61. Määrä oli hieno ja ylitti järjestäjien odotukset. Kyllä me kisoja mainostimmekin, kuten varmaan huomasitte! Olimme varanneet koko urheilutalon alasalin käyttöömme sekä lisäksi squash-kentät. Onneksi niin, sillä saliin mahtuu tarpeeksi väljästi 15 pöytää. Yksi alkupooli pelattiin squash-kentällä, muuten kentille tuodut pöydät palvelivat lämmittelyssä ja kisojen yhteydessä järjestetyn lajiesittelyn pöytinä.

Isot kisat tuovat hieman ylimääräistä painetta maakunnallisiin verrattuna, joita seura on toki pelaajamäärältään yhtä isoja järjestänyt ennenkin. Silti roolitus oli alusta alkaen sovittu ”kolmen tontin malliin”: Mika Heljala johti kilpailua, kokenut ylituomari Juha Julmala naapuriseurasta valvoi tuomaritoimintaa ja tulospalvelua, sekä allekirjoittanut hoiti oheistoiminnot, kuten kuvausta, striimausta, infopistettä, ruokajakelua sekä lajiesittelyä. Seuran talkoolaisilla oli tietenkin tärkeä rooli kisapaikan rakentamisessa, purkamisessa sekä cup-pelien tuomaritehtävissä.

”Sloganina keskity peliin”

Peliaikataulu oli tiukka mutta realistinen. Siinä myös pysyttiin, koska pöytiä ja tuomareita riitti. Tiukasta aikataulusta johtuen kokeilimme paikallisen kumppanimme Satakunnan Osuuskaupan Oma Köökin etukäteen tilattavia aterioita ja välipaloja, koska eväshankinta urheilutalosta käsin on haasteellista, vaikka siellä tietysti kahvio onkin. Lisäksi pitkämatkalaisilla olisi aina haastetta kylmälaukkujen kanssa eikä nälkäisenä voi pelata. Kisojen teemana POR-83:lla olikin ”keskity peliin”, jossa majoitus-, ravintola- ja lounasyhteistyöllä oli haettu urheilullisen puolen järjestelyjen lisäksi kokonaisvaltaista toimivuutta pelaajille. Olihan kyseessä sentään SM-kilpailu. Aikataulussa pysyttiin ja pelien aikaistaminen alkamaan klo 9 tarkoitti sitä, että julkisilla tulleet erityisen pitkämatkalaiset ehtivät klo 18.10 -junaan, jottei tarvinnut yöbusseja tai väsyneenä ajamista miettiä. SM-arvolle on sopivaakin, että mahdollisimman monella on realistiset mahdollisuudet aikataulujen puolesta ehtiä taistelemaan mitaleista.

Kumppanuudet ja näkyvyys

Osuuskaupan lisäksi yhteistyökumppaneina olivat JP Konepaja turnausisäntänä, Huhtahyvät palkintokumppanina, Porin kaupunki, ja Pingiskeskus, joka oli pop-up -pisteellään myös läsnä koko kisojen ajan urheilutalolla.

Seura järjesti kisojen yhteyteen myös lajiesittelyt molemmille päiville squash-kentällä klo 11 – 13. Yleisön määrä esittelyssä jäi mainonnasta huolimatta harmillisesti todella vaatimattomaksi. Siihen on jo totuttu, että yläkatsomossa ns. ulkopuolisia katsojia ei lehtereiden täydeltä yleensä ole. Printtimediaan saatiin mediatiedotteilla kaksi pientä ennakkomainintaa läpi. Satakunnan Viikkoon ja Satakunnan Kansaan muutaman sentin jutut tulevasta kisatapahtumasta.

Striimauksessa oli allekirjoittanut asettanut ehkä hieman liian suuret tavoitteet. Ensimmäinen päivä saatiin painettua kahdella kameralla, mutta kuvanlaatu jäi erityisesti toisessa kamerassa hieman vaatimattomaksi. Koko päivän pelien lisäksi loppupelit on kuitenkin tallessa peräti kahdesta kuvakulmasta! Toisena päivänä jouduin ongelmiin Youtuben rajoitusten kanssa ulkopuolisen striimiohjelmiston (OBS studio) kanssa. Jokin raja oli tullut vastaan ☹. Sunnuntai siis mentiin suoraan Youtubesta yhden kameran taktiikalla, mutta katsottavaksi saatiin kuitenkin muutama pöytä ja kaikki loppupelit palkintojenjakoineen. Kalustoinvestointeihin nähden tulos oli kuitenkin OK: kaksi omaa läppäriä ja webkameraa + omia älylaitteita mobiilidataa varten. Paremmat laitteet alkaisivat parista tonnista ilman hintakattoa ja silloinkin datayhteyden laatu olisi kysymysmerkki. Ulkopuoliselta ostettuna palvelun hinta olisi viikonloppuna sitä luokkaa, että sillä oman laitteiston jo saisikin. Mutta tämä on varmasti tuttua kaikille, striimaus on hieno palvelu, jonka järjestäjä yrittää parhaansa mukaan tehdä, onnistuen taivaankappaleiden asennostakin riippuen.

Kiitos kaikille kilpailijoille, kilpailujohdolle, ylituomarille, talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille. Teidän kanssanne järjestää mielellään isommat kisat uudelleenkin!

* = kuvagalleria poistuu vuodenvaihteessa. Kuvia saa suoristaa, rajata ja muuttaa halutessa valotusasetuksia. Kuvia saa käyttää korvauksetta ei-kaupallisessa käytössä, julkaistessa kuvaajana maininta ”Kuva: Pöytätennis Porilaiset”.

Konsta Ojanen, POR-83

Lopputrivia: Kenellä on eniten kokemusta SM-kisoihin osallistumisesta Porissa? (vastaus podiumkuvien alla)

Podiumkuvat, onnea mitalisteille:

Trivian vastaus: Miia Pihlakari HUT on ainoana osallistunut molempiin Porissa järjestettyihin SM-kisoihin. Juniori-SM:ään vuonna 1996 ja nyt BC-SM:ään 2022.

3 thoughts on “BC-SM 2022 POR-83 loppuraportti

Vastaa