Poriin nousee uusi pöytätennishalli

Kaupungin soutaminen ja huopaaminen uuden palloiluhallin ja urheilutalon remontin kanssa on ollut raskas prosessi, jolle ei vieläkään näy loppua. Urheilutalon uudistamisen myötä on kutenkin selvää, että sen jälkeen isoja pöytätennisturnauksia ei Porissa enää voida järjestää, mikäli remontti toteutuu suunnitelmien mukaisesti alasalia pienentäen.

Sitkeän työn tuloksena POR-83 pääsee sopivasti 40-vuotista taivaltaan juhlistaen julkistamaan hallihankkeen toteutumisen tänä pöytätennishistoriaan jäävänä päivänä 1.4.2023! Halli nousee urheilutalon viereiselle tontille, josta muutama vuosi sitten purettiin korjauskelvottomaksi todettu Herralahden alakoulu. ”Halli nousee yksityisellä rahalla. Meillä on sponsorisopimukset hyvällä mallilla. Lainantakaajana on vakavarainen pääyhteistyökumppani, jota emme julkista vielä. Halli tulee kuitenkin kantamaan tämän yrityksen nimeä”, kertoo seuran talous- ja markkinointivastaava Konsta Ojanen.

Tonttia ei ollut mahdollista ostaa. Kaupunki antoi meille kuitenkin erittäin edullisen 50-vuotisen vuokrasopimuksen, koska seura samalla luopui omista vaatimuksistaan koskien urheilutalon remonttia. ”Hieman jouduttiin virkamiesten kanssa veivaamaan ja konsulttia käyttämään, mutta vähällä päästiin”, muotoilee kaupungin Business Controller Jonne Lampio.

Itse halliin tulee 20 kiinteätä pöytäpaikkaa, robottihuone, kiinteät paikat kuvauskalustolle, kattomikrofonit, kuulutusjärjestelmä, 300-400 hengen katsomo, nykyaikaiset pukuhuoneet, seura”lounge”, kahvio, majoitustilaa leirejä varten, myymälätilaa sekä seuran toimisto. Satakuntalainen IT-alan moniosaaja VSP toteuttaa pöytien nettivarausjärjestelmän, kulunvalvonnan sekä sähköisen tulostaulujärjestelmän, josta tilanteet ja pelaajien nimet saadaan pöytäkohtaisesti reaaliajassa videostriimiin sekä kännykkäsovellukseen.

Hankkeen urakoitsijana toimii Satakuntalainen BS Constructing, jolla on tarpeeksi leveät hartiat ja osaamista. ”Marketteja ja padel-halleja ollaan paljon rakennettu vastaavassa koossa”, sanoo BSC:n hankepäällikkö Juuse Erkola. Uuden hallin käyttöönottoa saadaan kuitenkin odottaa vielä hetki. Maansiirtotöitä ei onneksi ole, mutta rakentamaan päästään vasta kesälomien jälkeen. Valmista pyritään saamaan niin, että kausi 24-25 päästäisiin aloittamaan uudessa hallissa.

”Uusi vain pöytätenniksen käyttöön pyhitetty halli tuo lajille valtavat mahdollisuudet”, hehkuttaa POR-83:n toiminnanjohtaja Mika Heljala. ”Tavoitteenamme on lunastaa pikaisesti takaisin 2000-luvun taitteessa meillä ollut asema Suomen suurimpana pöytätennisseurana. Tavoitteenamme on myös tuottaa porilaisia kansallisen ja myös kansainvälisen tason pelaajia. Yksin se ei onnistu, joten yhteistyömme TT Bootcampin kanssa syvenee ja seuran uusi valmennuspäällikkö tulee olemaan Jorce Lahtinen ja hän kouluttaa ensitöikseen seuralle nipun junioriohjaajia. Yksityiskohdat sopimuksesta pitää vielä hioa, mutta aikaa on. Parasta olisi saada Jorce muuttamaan Poriin. Jos ei muu auta niin lisäämme urakkaan kattohuoneiston asuntoeduksi.”

Parkkipaikan viereen tontille tulee kaikkien kaupunkilaisten käyttöön avoin pingispuisto: Betonisia pöytiä ja piknik-paikka. Sopivan kokoiset istutukset erityisesti lännen puolelle blokkaamaan tuulta. ”Sain idean kesällä kierrellessäni Berliinin puistoja juniorin kanssa”, Ojanen kertoo. ”Puistopingiksen SM tai jopa EM tullaan järjestämään jatkossa Porissa”.

Pöytätennis ei huipputasolla onnistu ilman varusteita, joten POR-83 aikoo jatkossa satsata myös siihen. ”Tässäkin asia ratkaistaan kumppanuuksilla”, Konsta Ojanen muotoilee. Toivottava malli olisi, että myymälätilamme tulee olemaan nykykumppanimme sivupiste. ”Toki meillä on niin isot tilat, että Koroistentien liike taitaa itse jäädä sivupisteeksi”, Ojanen nauraa.

Teksti: Robert Victas, viestintäharjoittelija, POR-83

Kuvat: BS Constructing

 

2 thoughts on “Poriin nousee uusi pöytätennishalli

  1. Aivan loistava uutinen! Toki uusi halli on sittenkin kohtuullisen vaatimaton satakuntalais-turkulaisen vaatimattomuuden hyveiden perinteiden mukaisesti. Varmaan hallilla pystytään kuitenkin järjestämään melko hyvät harjoitukset ja jopa nykyistä suuremmatkin Pohjanmaan liigan turnaukset ja muutkin kilpailut. Voisikohan myös Star tilata oman kattohuoneistonsa tulevien kilpailumatkojen mukavaa majoitusta varten?

    1. Jos tämä olisi todellisuutta, niin myöskin Star olisi erittäin tervetullut Poriin ja saisit katsomosta oman aition 🙂 Mutta vaikka tämä nyt aprillijuttu olikin, niin tähän olin kyllä kirjoittanut lähes kaikki haaveeni. Valitettavasti vain tuo eilinen 78 miljoonan eurojackpot-pottikaan ei Poriin päin tullut.

Vastaa