Juniorileiri ja junioreiden TOP 16.-18.12.2022 – tulokset ja raportti

OPT-86 järjesti poikkeuksellisesti tämän syksyn junioreiden TOP-turnauksen ja leirin Oulussa. Syynä olivat sali- ja resurssiongelmat pääkaupunkiseudulla. Oli valitettavasti odotettavissa että pääkaupunkiseudun junioreita ei välttämättä tämä turnaus kiinnosta, mutta se että ilmoittautuneiden määrä jäi seitsemään junioriin Oulun ja Haukiputaan ulkopuolelta on ehkä suurin pohjanoteeraus mitä suomalaisessa junioripöytätenniksessä on pitkään aikaan nähty. Suomalainen junioripöytätennis ei voi kovin hyvin. Puhutaan isoista ongelmista kun juniorit eivät tule pelaamaan juniorikilpailuihin. Juniorit tarvitsevat aktiivisen seuran tai aktiiviset vanhemmat. Ilman kuskeja homma ei toimi.

Mutta oli viikonlopussa positiivistakin. Leirin harjoitukset perjantaina ja lauantaina olivat aivan erinomaisia ja leirille saapuneiden kesken vallitsi hyvä tekemisen meininki sekä iloinen sosialisointi. Leirin kaikki 25 junioria täyttivät hallin mukavasti. Päävalmentajana leiriä mestaroi Vladimir Bril, fysiikkatreeneistä ja myös pallolaatikkoharjoittelusta vastasi Tatiana Poliakova. Lisäksi pallolaatikkotreeneissä Taneli Keinonen ja Teemu Oinas tekivät väsymättömän laadukasta työtä alusta loppuun. Allekirjoittanut ei muista toista näin hyvää Oulussa järjestettyä juniorileiriä jossa olisi ollut mukana.

Kuva: Leirikuvassa juniorit ja valmentajat

Leirin valopilkkuja olivat uudet nappulatytöt Sanni ja Emily Turi Vaasasta sekä Arina ja Taisiia Bril Oulusta. Harmillisesti kovasta houkuttelusta ja maanittelusta huolimatta emme saaneet muita oululaistyttöjä vielä uskaltautumaan leirille harjoittelemaan. Meillä on Oulussa erittäin hyvä ryhmä uusia tyttöjä viikkoharjoituksissa.

Ohessa muutamia sekalaisia kuvia leirin tapahtumista, OPT-86:n sosiaalisesta mediasta (FB/IG/TikTok) löytyy videoita.


Sunnuntaina pelattiin 25 pelaajan kesken junioreiden TOP-turnaus. Vaikkakin pelisysteemiksi valittu 5×5 poolit kahdesti aiheutti alkuun useita epätasaisia pelejä, niin uskon jälkikäteenkin että valinta oli oikea. Kaikki saivat pelata alkupoolissakin 1-2 tasaista matsia ja jatkopoolissa kaikki pelit olivat tasaisia. Lisäksi ns. paremmat pelaajat suhtautuivat hienosti matseihin alemman tason pelaajia vastaan. Pelit kestivät noin 6.5 tuntia ja olivat ohi puolisen tuntia ennen jalkapallon MM-finaalin alkua.

Aamupäivän alkupooleissa ei käytännössä yllätyksiä nähty, mutta joitakin viisieräisiä taistoja kyllä todistettiin. A-poolissa Otso Vahtola piti kakkospaikkansa voittamalla ratkaisuerässä Daria Brilin. B-poolissa Eetu Hyttinen nappasi kolmospaikan Aapo Åvistilta erin 3-1. Jessica Luo piti Elia Viljamaata ahtaalla taipuen vasta viidennessä. Jatkolohkojen paikat määräytyivät lohkosijoitusten perusteella. Kisan direktoraatti toki teki yhden poikkeuksen ja päästi Emily Turin pelaamaan alimpaan lohkoon jotta kaikki tytöt pääsevät pelaamaan toisiaan vastaan.

Lohkovoittajien luokan voiton nappasi odotetusti Iaroslav Bril. Vain yksi erämenetys pienen kipsin karistuttua Luka Oinasta vastaan matsin puolivälissä. Kakkoseksi pelasi hienolla pelillä Jimi Koivumäki. Jimi sai pitkään hakemansa voiton Lukasta erin 3-0 ja voitti myös Sisu Vahtolan sekä Elia Viljamaan 3-1. Vahvaa tekemistä. Kolmoseksi nousi eräsuhteilla Sisu joka voitti Lukan 3-1 ja hävisi Elialle 2-3. Luka puolestaan voitti Elian 3-1. Iaroslav Brilin lyöntivoima oli muita pelaajia sen verran parempi että voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Jimi myös yhtä selkeä kakkonen.

Lohkokakkoset olivat kaikki ratingiltaan alle 200 pisteen sisällä ja sehän tarkoitti tasaisia pelejä. Ristiin mentiin oikein urakalla. Niklas Karjalainen voitti muut paitsi Otso Vahtolan (viidennen jatkoilla) ja oli lohkon ykkönen. Pyry Siven nousi kakkoseksi voittamalla sekä Touko Laineen että Otso Vahtolan. Silmiinpistävää on se että kaikki pelaajat ovat menneet eteenpäin ja pelaavat paljon parempaa pingistä kuin alkukaudesta.

Lohkokolmoset mahtuivat 300 pisteen sisään. Ykkössijoitettu Daria Bril koki kovia häviämällä sekä Eetu Mäkelälle että Konsta Niemelälle viidennessä. Eetu voitti lohkon ja pelasi kolme peliä viidenteen ja yhden neljässä erässä. Jessica yllätti Darian 3-0 ja nappasi tyttöpelaajien ykköstittelin.

Lohkonelosten poolissa pelasi siis vain neljä pelaajaa. Ville Autio voitti kaikki pelinsä, Joel Koivumäen ja Kaarlo Lampisen viisieräisissä. Tiukkoja oli koitokset tässäkin lohkossa, 4/6 pelistä meni viidenteen erään.

Lohkovitosten (+ yksi lohkonelonen) poolissa pelattiin kuuden pelaajan kesken kahdella pöydällä. Ronny Puikkonen nappasi voitot kaikista matseista ja hävisi vain yhden erän. Emily Turi voitti neljä peliä. Kolmanneksi kiilasi Joona Tomperi kolmella voitolla. Taisiia Brilille kaksi voittoa ja Sanni Turille yksi. Arina Brilin voittosaldo jäi vielä avaamatta. Tyttöjen pelissä on hyvät aihiot jatkaa kehittymistä. Peli oli lähes täysin yläkierrepeliä syöttöjä myöten. Kokemusten karttuessa pelitaso nousee varmasti. Leirin harjoituksissa tyttöjen tekeminen oli todella tunnollista ja sehän lupaa hyvää.

Kilpailun palkitut olivat seuraavat:

Kokonaiskilpailu

  1. Iaroslav Bril
  2. Jimi Koivumäki
  3. Sisu Vahtola

Paras junioripoika ja kadettipoika: 1. Iaroslav Bril 2. Jimi Koivumäki
Paras nappulapoika: 1. Jimi Koivumäki 2. Luka Oinas
Paras juniorityttö 1. Jiaqi ”Jessica” Luo 2. Daria Bril
Paras kadettityttö 1. Jiaqi ”Jessica” Luo 2. Emily Turi
Paras nappulatyttö 1. Emily Turi 2. Taisiia Bril

Kilpailun tsempparipelaajana palkittiin Otso Vahtola.

Loppuun syvä kiitos ja kumarrus SPTL:n kenttäpäällikkö Taneli Keinoselle joka tuli auttamaan meitä leirin kanssa ja tekemään siitä entistä paremman. Toiseksi kaino toive kaikille Suomen junioriseuroille ja junioreiden vanhemmille, kannustakaa ja kuskatkaa junioreitanne kilpailuihin ja leireille. Ilman teitä systeemi ei toimi.

Tulokset:

Linkki tiedostoon: Junioreiden-TOP-18.12.2022-Ottelukaaviot.xls

One thought on “Juniorileiri ja junioreiden TOP 16.-18.12.2022 – tulokset ja raportti

  1. Puitteet ja järjestelyt viimeisen päälle, iso kiitos! Lauantain leirillä oli aivan huikea tunnelma ja tämä jos mikä kasvattaa pingisjunioreiden yhteishenkeä! Team Koivumäki on mukana jatkossakin. Satavarmasti.

Vastaa