Kosken Malja GP 2023 – lauantain tulokset

Toni Soine paras Koskella

Kosken Maljaa pelataan taas parin koronavuoden jälkeen. Ensimmäisenä kisapäivänä MK GP:n voitti Espoon Toni Soine, joka näin uusi voittonsa vuodelta 2018. Vaikka kisaa on pelattu jo 16 kertaa, Soineen ohella pääluokan muita voittajia on vain neljä, eli Pasi Valasti, Mika Räsänen, Benedek Oláh ja Alex Naumi.

Soine kukisti loppuottelussa melkoisen yllättäjän eli Turun Kaikua edustavan Janne Kontalan 4-1 ja oli lopulta kisan aika selvä ykkönen. Janne passitti välierässä katsomoon Kosken Kaiun Rasmus Vesalaisen ja Soine niin ikään isäntäseuran Riku Aution. Puolivälierässä Janne löi Jani Jormanaisen.

Ykkössijoitettu Sam Khosraville päivä ei paistanut, sillä poolissa tuli tappio Lassi Lehtolalle ja jatkocupin kahdeksan parhaan joukossa Riku Autiolle. Sam valitteli sairauden jälkeistä väsymystä. Sairauksia on tosiaan ollut ilmassa, sillä GP-luokkakin jouduttiin arpomaan uudelleen kun sekä Arttu Pihkala että Aleksi Räsänen joutuivat sairauksien takia pois.

Sairaslomia varmaan onkin, mutta silti kisajärjestäjän näkökulmasta on hurjaa, että poissaoloja ilmoitetaan ihan viime hetkillä ja aika paljon. Näppituntumalalla uskaltaisi arvioida, että arvontojen etukäteen julkistaminen vielä lisää niitä. Samalla on kuitenkin todettava, että monenlaista tautia on kyllä juuri nyt liikkeellä.


Janne Kontala voitti 2250-luokan ennen Esa Kanasuota ja oli GP-luokassakin toinen.

Janne Kontalan peleistä todettakoon vielä, että hän voitti myös M-2250 luokan. Loppuottelussa kukistui KoKan Esa Kanasuo. Muista luokkavoittajista mainittakoon 1700-luokan ylivoimaisesti vienyt Pontus ”Anninpoika” Bölenius. Ilahduttavaa oli myös Jyväskylän nuoren Patrik Södergärdin voitto 1500-luokassa.

Isot miehet jylläsivät, sillä UU:n Jyrki Koivisto hallitsi 1900-luokkaa ja Hämeenlinnan Jari Tiitta oli paras 1300-luokassa. Peräseinäjoen Vesa-Matti Repetti vei 1100-luokan ykköspalkinnon ja Pyrkivän Marcin Dabrowski hallitsi 900-luokkaa. Turkulainen pelasi ensimmäisissä kisoissaan!

Ja kun isoista miehistä on puhe, emme voi ohittaa Pingiskeskuksen tsempparipalkinnolla muistettua Elmo Räsästä: mies valitteli väsymystä, mutta taisteli joka pallosta ja erästä viimeiseen asti. Ja pelasi miltei joka ottelussa täydet viisi erää.


Lauantain tsempparipalkinnon saanut Elmo Räsänen.

Kisat pysyivät mukavasti aikataulussa ja henki oli hyvä. Huomenna jatketaan!

Linkki tiedostoon: Kosken Malja GP 2023 lauantain tulokset (3)

Vastaa