Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui maanantaina. Kuten tavaksi on tullut, kokousrutiinien jälkeen ilta aloitettiin valiokuntien ajankohtaisilla asioilla. Ja edelleen tuttuun tapaan alku otettiin työvaliokunnasta. Sen listalla on ollut niin Finlandia Openia kuin Para Finland Openiakin, strategiapäivän järjestelyä, pöytätennislehtipalaveria, liiton 85-vuotispalaveria ja ylipäätään arjen asioita toiminnanjohtajan taustalla.

Mika Räsänen kertoi valmennusvaliokunnan asioista, että valmennuksen verkkokoulutukset on nyt avattu ja ne löytyvät Pajulahden verkkokaupasta. Näiden kurssien lähipäivät ovat vielä ratkaisematta, mutta nyt markkinoimme niitä kovasti, tässäkin. Todettakoon, että kurssit sopivat myös omaa peliään kehittäville. Muilta osin valiokunnan toiminta on pitkälle Slack-keskusteluja.

Sonja Grefberg totesi huippu-urheiluvaliokunnan puolesta, että Safirin kisoissa oli paljon suomalaisia. Palkintopallisijoituksia ei tullut, mutta kaikissa ikäluokissa on menty eteenpäin, arvioi päävalmentaja Mattias Bergkvist. Benedek Oláh kävi Goassa WTT:ssä ja jatkoi sieltä Singaporeen ja myös Marina Donner pelasi Goassa. Alex ja Benedek ovat olleet omissa sarjoissaan hyvin esillä. Hannu Sihvo kertoi lisäksi, että  ja parapelaajat Aino Tapola ja Timo Natunen lähtevät maanantaina Italiaan, ja että leireiltykin on. Todetaakoon, että Tapola ja Natunen saivat myös 10 000 € OKM:n apurahan.

Kimmo Arenius alusti sääntö- ja tuomarivaliokunnan asioissa, että strategiapäivässä käytiin jonkin verran sääntökeskusteluja. Sen pohjalta on valmisteltava esitykset kevään liittokokoukselle. Lisäksi todettiin, että Asko Rasinen toimi tuomarina Euroopan TOP-16-kisassa. Suomalaistuomareilla on paljon uusiakin tehtäviä haettu ja tulossa.

Kilpailuvaliokunnan Teemu Oinas mainitsi, että SM-kisakutsut on nyt julkaistu, ja että ensi kauden kalenterin valmistelu on myös jo aloitettu. Kuluvan kauden kalenteriin on toukokuulle tehty muutoksia, joiden myötä sekä 18- ja Nappula-SM, Arf-cup että Starin kisat saivat uudet ajankohdat.

Jyrki Nummenmaa kertoi veteraanivaliokunnan puolesta, että veteraanien TOP-8-kisalle on nyt uusi ajankohta eli 29. huhtikuuta. Veteraanien NETU-kisojen 2024 järjestelytoimikunta on järjestäytynyt. Norjan EM-kisoihin ja Tampereen European Masters -kisoihin ehtii vielä ilmoittautua.

IT-valiokunnan asioissa Kimmo Pihkala selvitti, että Stupa-yhteistyötä viety maltillisesti eteenpäin. Webwelhokin on taas vähän edistynyt ja ylipäätään järjestelmämme toimivat hyvin. Tero Naumi jatkoi seuravaliokunnan asioissa, että valiokunnalle on tulossa oma strategiakokous vielä tässä kuussa.

Juha Julmala totesi paravaliokunnan puolesta, että seuraavaa yleisleiriä on suunniteltu huhtikuun lopulle. Juha arvioi myös, että uusien paranuorten tavoittaminen on melko hankalaa ja huomautti, että seurat saisivat vastata kenttäpäällikkö Keinosen lähettämään kyselyyn paratoiminnasta.

Sonja kertoi vielä kansainvälisten asioitten osalta, että Puolan liitto on lähettänyt kirjeen, jossa vastustetaan venäläisten ja valkovenäläisten osallistumista kansainvälisiin kisoihin. Me puolestamme olemme osallistuneet NETU-kokoukseen, jossa aiheena oli järjestön kaikinpuolinen ryhdistäytyminen.

Taloustilanteen osalta totesimme, että vuoden 2022 tilinpäätös näyttää miinusta noin 32 000 euroa. Se on kymmenisen tuhatta enemmän kuin budjetissa, mikä selittyy pelkästään jo OKM:n takaisinmaksuvaateella Finlandia Openin tuotoista. Tulema ei tietenkään ole hyvä, mutta tämän tappion kestämme kyllä. Kansainvälinen toiminta on nykyään kallista! Alkuvuoden 2023 osalta emme vielä osaa sanoa taloudesta oikein mitään.

Hallitus päätti, että kevätliittokokous järjestetään maanantaina 24.4 klo 18, etäosallistumismahdollisuudella. Tärkeitä aiheita ovat tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen sekä mahdolliset sääntömuutosehdotukset. Niitä lienee tulossa ainakin ulkomaalaispykäliä, TOP-16-kisaa ja GP-kilpailuja koskien.

Seuraavaksi puhuttiin Pöytätennisrahaston tilanteesta. Perussijoituksemme EQ:n rahastoon oli 50 000 €, jonka arvo on nyt 58 000 €. Lisäksi tilillä on runsas 5 000 €, joka myös on päätetty sijoittaa. Yhteensä varoja on siis hiukan yli 63 000 €. Viime vuonna rahasto jakoi stipendeinä 3 000 € ja tänä vuonna on tarkoitus jakaa 1 500 €. Koska rahaston tuotto on ollut melko hyvä, nämä rahat päätettiin maksaa liiton käyttövaroista. Liitolla on toinenkin 50 000 € sijoitus (joka ei siis kuulu rahastoon), mikä sekin on noussut jonkin verran viime vuonna.

Hallitus piti strategiakokouksen runsas viikko sitten Kisakalliossa. Iso kiitos siitä lankeaa Matti Kurviselle, joka valmisteli sen, veti sen ja vielä muotoili tuotoksetkin järkevään formaattiin. Nyt näitä tuloksia käytiin läpi, missä yhteydessä eri valiokunnat saivat runsaasti lisävalmistelutyötä. Näihin asioihin palataan Matin toimesta tarkemmin seuraavassa Pöytätennislehdessä.

Seuraava lehti ilmestyy siten, että raportit SM-kisoista saadaan mukaan. Deadline kaikille kirjoittajille on 24.3., ilmoitti päätoimittaja Räsänen. Jutuille olisi nyt tilaa! Vielä keskustelimme joidenkin ulkomaalaisten junioreiden oikeudesta pelata SM-kisoissa. Pohdiskelun jälkeen tulema oli, että sääntöjä (eli yhden vuoden maassaoloaikaa) on noudatettava, jotta lupa heltiää.

Puheenjohtaja päätti kokouksen runsaan 2,5 tunnin porinan jälkeen klo 19.36. Hallitus kokoontuu seuraavat kerran 11.4. ja silloin asialistalla ovat ainakin kevätliittokokouksen sääntömuutosehdotukset.

Vastaa