13- ja 15-SM 18.-19.3.2023, joukkuekisat Espoon ja Oulun juhlaa, kaksinpeleissä mestareiksi Koivumäki, Kellow, Lehtola ja Ylinen

PT Espoo järjesti Ruskeasuolla 18-19.3.2023 13-ja 15-vuotiaiden SM-kilpailut. Osallistujia kisoissa oli mukavasti ja hallissa varsin hyvä tunnelma. Etenkin tyttöjen joukkuekilpailussa joukkueita oli enemmän kuin vuosiin.

Lauantaina pelattiin perinteisesti joukkuekilpailut sekä nelinpelit. Vanhemmissa 15-vuotiaiden luokissa järjestäjäseura PT Espoo vei kaikki kirkkaimmat mitalit, kun molemmissa luokissa seuran ykkös-ja kakkosjoukkueet kohtasivat finaaleissa. Poikien luokassa Espoon ykkösjoukkue Lassi Lehtola, Leon Viherlaiho ja Wilmer Stråhlman voittivat kakkosjoukkueen Joonas Kokko, Yuri Afanassiev ja Ilari Sell selkeästi 3-1. Pronssia ottivat MBF sekä Oulun ykkösjoukkue, joka kokonaisratingien perusteella oli luokan ykkössijoitettu mutta taipui Espoo 2:lle semissä tasaisen ottelun jälkeen 3-1.

Tyttöjen luokassa Espoon ykkösjoukkue Yang Yixin ja Sonja Ylinen olivat ylivoimaisia voitettuaan kaikki pelaamansa ottelut lukemin 3-0. Finaalissa kaatui Espoo 2, Tea ja Ann-Cathrine Stråhlman. Pronssia nappasivat PT Jyväskylä (Essi Hiekkanen, Elsa Kuhanen) ja PTS Sherwood 1 (Sandra Suomalainen, Iina Hietalahti). Vahva juniorityö on tuottanut molemmille seuroille nopeasti tulosta ja pelaajat toivat seuroillensa näissä luokissa ensimmäiset SM-mitalit.

Nuoremmissa 13-vuotiaiden luokissa OPT-86 1 (Luka Oinas,Eetu Mäkelä, Konsta Niemelä) piti pintansa poikien luokan ykkössijoitettuna. Finaalissa kaatui TIP-70 1 (Jimi Koivumäki, Niko Lehtosaari,Joel Koivumäki) lukemin 3-1. Lopullisen naulan Oulun voitolle napautti Luka Oinas voitettuaan Jimi Koivumäen 3-1. Kaksikko pelannee myös jatkossa useita tasaisia otteluita vastakkain eri ikäluokissa. Kolmansiksi luokassa sijoittuivat OPT:n kakkosjoukkue (Eetu Hyttinen
Aapo Åvist, Kaarlo Lampinen) joka joutui toteamaan ykkösen semifinaalissa paremmaksi lukemin 3-0. Toisen pronssin otti PT Jyväskylä 1 (Lenni Kemppainen, Aapo Lehtinen, Olavi Moilanen).

Tyttöjen 13-luokassa voiton vei Espoon joukkue Tea ja Noella Stråhlman. Finaalissa kaatui lukemin 3-0 hienon päivän pelannut PTS Sherwood 1, Sandra Suomalainen ja Iina Hietalahti. Pronssia PT Jyväskylän kaksikolle Elsa Kuhanen ja Essi Hiekkanen sekä KoKun sisaruksille Emily ja Sanni Turi. Sherwoodin ja Jyväskylän välinen semifinaali oli loppunumeroita (3-0) selkeästi tiukempi, kun kaksi ottelua kääntyi tasaisen väännön jälkeen keravalaisille 3-2.

Tyttöjen 15-luokan nelinpeli pelattiin yhtenä poolina. Poolin viimeisessä ottelussa luokan voiton ratkaisivat Espoon Yixin Yang/Sonja Ylinen sekä Oulun ja Tikkurilan pari Luo Yiaqi/Mia Kellow. Espoon parille luokkavoitto ehkä jopa yllättävänkin selvästi. Kolmanneksi sijoittui KoKun pari Emily Turi/Sanni Turi.

Poikien 15-nelinpelissä Espoon Lassi Lehtola/Leon Viherlaiho vei luokan odotetusti nimiinsä. Finaaliin selviytyi Joonas Kokko/Andreas Köhler (PT Espoo/MBF), joka tiputti hyvällä pelillä semifinaalissa parin Luka Oinas/ Jimi Koivumäki (OPT-86/TIP-70). Toisen pronssin vei Ouluun pari Niklas Karjalainen/Henrik Vuoti.

Sunnuntai aloitettiin kaksinpelit 13-vuotiaiden luokilla. Sijoitetut pitivät pintansa ja tyttöjen luokassa finaalissa kohtasivat suoraan pääkaavioon sijoitetut Mia Kellow (TIP-70) ja Tea Stråhlman (PT Espoo). Ottelu oli Mian hallintaa, vaikkakin toisessa erässä Tealla oli mahdollisuudet erävoittoon. Mestaruus Kellowille ilman erätappiota 3-0. Pronssille pelasivat alkulohkonsa voittaneet Espoon Noella Stråhlman sekä Sherwoodin Iina Hietalahti.
Poikien vastaavassa luokassa finaalissa kohtasivat kärkisijoitetut Jimi Koivumäki (TIP-70) ja Luka Oinas (OPT-86). Ottelu eteni tasaisissa merkeissä viidenteen erään, jossa molemmilla oli omat mahdollisuutensa. Loppua kohden peli muuttui molemmilla hieman varovaiseksi ja Luka tuli vielä 10-7* alatilanteesta tasoihin. Lopulta Jimille ensimmäinen mestaruus viidennen erän 12-10 lukemin. Pronssille pelasivat YPTS:n Pyry Siven sekä OPT-86:n puolustuspelaaja Konsta Niemelä, joka yllätti kvartassa luokan kolmanneksi sijoitetun Sisu Sammalkorven.

15-vuotiaiden kaksinpelissä Oulun Luo Yiaqi oli sijoitettu suoraan pääkaavioon ja hänen kohtalokseen tuli putoaminen jo ensimmäisessä kaksinpelissä, kun Tea Stråhlman (PT Espoo) voitti hänet erin 1-3. Semifinaalissa nähtiin toinen yllätys, kun Espoon Sonja Ylinen voitti ykkössijoitetun TIP-70:n Mia Kellowin erin 3-1. Toisessa semifinaalissa Yang Yixin (PT Espoo) voitti helposti Stråhlmanin 3-0. Finaalissa Ylinen jatkoi hienoja otteita ja voitti Yixingin 3-2.
Poikien semifinaalit etenivät sijoitusten mukaisesti, kun Lassi Lehtola (PT Espoo) voitti Jimi Koivumäen (TIP-70) selvästi 3-0. Toisessa semissä Leon Viherlaiho (PT Espoo) voitti Pontus Böleniuksen (HIK) 3-1. Finaali ei missään vaiheessa kääntynyt kunnon taisteluksi, vaikka Leonilla olikin toisessa erässä iso johto, jonka hän menetti. Kolmannen erän Leon vei nimiinsä mutta ottelu lopulta Lassille melko selkeästi erin 3-1.

Kilpailun tsempparipalkinnon vei vuodeksi kotiinsa Sonja Ylinen.

Kaksin- ja nelinpelien tulokset löytyvät täältä.

Edited*

One thought on “13- ja 15-SM 18.-19.3.2023, joukkuekisat Espoon ja Oulun juhlaa, kaksinpeleissä mestareiksi Koivumäki, Kellow, Lehtola ja Ylinen

Vastaa